Site Overlay

Cum să te bucuri gratis de orașul Lyon. Lucruri de făcut și locuri de văzut

Vara aceasta am ajuns pentru a doua oară în Lyon. Cel de-al doilea mare oraș din Franța, după Paris bineînțeles. Data trecută când l-am vizitat era toamnă și destul de frig. Astfel încât nu ne-am putut bucura atât de bine de el.

Orașul Lyon se află la confluența fluviului Rhône cu râul Saône. Un lucru pe care îl vei descoperi plimbându-te la pas prin el. De asemenea, metropola este și capitala departamentului Rhône, făcând parte din regiunea Auvergne-Ron-Alpi.

De data asta am ajuns acolo alături de niște prieteni și ne-am cazat la Mob Hotel. Acesta este un hotel cu restaurant, cu terasă la etaj unde cultura și scena muzicală fac un melanj nonconformist.

În funcție de preferințe poți opta pentru o cameră cu vedere la râu sau cu vedere la Muzeul Confluence. Doar că, dacă vrei să iei masa acolo sau chiar micul dejun, trebuie să îți faci dinainte rezervare!

De fiecare dată când mergem undeva, pe noi ne interesează lucrurile care se pot face gratis. Cred că și pe tine te interesează asta. Așa că …

… în cele ce urmează vei afla despre cum să te bucuri gratis de Lyon

Nu ai cum să ajungi în acest mare oraș universitar și să nu vezi Vieux Lyon. Cartierul în care vei vedea orașul vechi. Este minunat să te plimbi pe acolo atât ziua, cât și noaptea. Luminile lui nu se compară poate cu cele din Paris. Dar cu siguranță îi dau un aer glam.

De asemenea, să nu-ți scape din vedere Bazilica Notre-Dame de Fourvière. Aceasta este biserică și muzeu de artă religioasă în același timp. Ceea ce este fabulos la ea este că se află situată într-o poziție înaltă față de oraș. Asta ca panorama spre Lyon să fie spectaculoasă. Intrarea este gratis.

Lângă biserică poți vedea și monumentul Tour métallique de Fourvière. Acesta este un turn cu o structură ce seamănă cu Turnul Eiffel din Paris. De asemenea, este foarte vizibil de jos, din oraș, ca și bazilica.

Merită să ajungi și la Parcul Tête d’Or. Acesta este cel mai mare parc urban din Franța. Așa că ai ce face și unde te odihni fără să te simți hăituit de alți oameni. Intrarea este gratuită. Și în plus ai ce vedea acolo, deoarece nu este doar o simplă zonă verde.

Parcul din inima Lyonului cuprinde o grădină zoologică, o grădină botanică, un lac imens și o fabuloasă grădină de trandafiri. Gândește-te acum că totul este gratis. Ai acces la o mulțime de minunății de floră și faună(unele exotice). Astfel încât se poate să nu-ți ajungă nici o zi întreagă pentru a-l explora. În plus, acolo poți alerga în voie, merge cu bicicleta, citi cărți, juca împreună cu prietenii sau familia. Sau face un picnic pe iarba verde și dormi la umbra unui copac.

Place Bellecour este o piață măreață situată tot în centrul orașului

Fiind acolo, vei putea vedea în jurul tău toate frumusețile metropolei. În plus, este înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Deci arhitectura, clădirile vechi, priveliștea, restaurantele, zonele verzi și magazinele luxoase de aici te pot îmbia toate în același timp.

Un alt edificiu religios este Catedrala Saint-Jean-Baptiste, cu o arhitectură gotică și romanică. Este situată pe lângă străzile cu terase, buticuri, suveniruri și alte bunătăți care îți fură ochiul. Adică în inima zonei istorice a orașului. Și aici se poate intra gratuit.

Locuri din Lyon unde se plătește intrare, dar prețul e infim

Muzeul de Arte Frumoase din Lyon nu este chiar un obiectiv turistic în care poți intra gratis. Dar se oferă gratuitate celor cu vârsta de sub 18 ani. Deci dacă ești cu familia sau ajungi acolo printr-un schimb de experiență cu liceul, poți vizita locul plin de artă.

Prin împrejurimile muzeului de Arte Frumoase se află și Fontaine Bartholdi. Este un monument fântână arteziană situat în Place des Terreaux. Din păcate însă, momentan edificiul se află în renovare și nu poate fi surprins în adevărata sa frumusețe. Dar de meritat se merită vizitat atunci când este vizibil în toată splendoarea sa.

Un alt loc în care ar trebui să intri este Muzeul Gallo-Roman din Lyon-Fourvière. Chiar dacă e gratis doar pentru cei sub 18 ani și doar în zilele de joi. Este situat tot în preajma bazilicii Notre-Dame. Și reprezintă un muzeu, un amfiteatru și un teatru ce îți vor bucura ochiul și te vor îmbogăți cultural.

Cum traversezi Saône către primul arondisment, vei da la un moment dat și de Amfiteatrul celor Trei Gali

Acesta este tot un reper istoric și cel mai vechi amfiteatru roman din străvechea Galia. Din păcate acest obiectiv nu este deschis publicului larg, dar este vizibil din exterior.

Acestea sunt, din punctul meu de vedere, o bună parte din locurile frumoase din Lyon. Locuri unde trebuie să ajungi și de care te poți bucura. în mare, în mod gratuit. Nu uita să îți imprimi în minte aceste minunății. Să faci poze, să îți iei un suvenir. Și să servești un platou cu sortimente de brânză sau să mănânci un dulce la una dintre cofetăriile din Lyon.

Iar dacă ai fost deja acolo, îmi poți spune în comentarii ce mai este de văzut/făcut frumos în zonă. Cu siguranță nu va fi ultima dată când vom ajunge în Lyon

Au revoir, mes amis!

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!