Site Overlay

Ce să mai vizitezi în Alsacia. Sugestii de destinații pitorești

De când suntem în Franța, am mers în Alsacia de atâtea ori încât nu mai știu numărul. Pentru că este o regiune spectaculoasă și super diferită față de alte destinații pitorești, mergem des în zonă. În plus, oricine ne vizitează ajunge inevitabil și acolo. Pentru că este ca o carte de vizită a estului Franței.

Noi am vizitat până acum Colmar, Strasbourg, Riquewihr, Eguisheim, Ribeauville, Mulhouse, Kaysesberg, Selestat, Hunawihr, Guebwiller, Neuf-Brisach, Cernay, Soultz-Haut-Rhin și Benblenheim.

Dacă despre o parte dintre aceste destinații pitorești am scris deja pe blog, acum a venit rândul a 3 mici localități

Neuf-Brisach

Neuf-Brisach este o comună din departamentul Haut-Rhin, din regiunea Alsacia. Este un orășel cetate pe ale cărei ziduri te poți plimba în sus și în jos. Atât cu bicicleta, cât și la pas. În plus, între zidurile cetății, asemănătoare cu cea din Alba-Iulia, vei descoperi diferite structuri de artă construite din diferite materiale.

Tot aici poți vizita și Muzeul Vauban. Care este de altfel și inginerul militar care a proiectat cetatea aceasta și alte fortificații celebre. Precum și cetatea românească mai sus amintită. Și tot referitor la muzee, tot în Neuf-Brisach poți intra și la Muzeul de Artă Urbană și Artă Stradală.

Beblenheim

Beblenheim este tot o comună din departamentul Haut-Rhin. Aceasta este situată destul de aproape de minunatul oraș Colmar. Dar să nu crezi că este mai prejos decât celebra localitate. Diferența majoră constă în dimensiunile sale.

În Beblenheim te poți plimba lejer pe străduțele cu căsuțe colorate și flori aranjate superb. Vei dori chiar să te retragi liniștit într-un asemenea loc pentru toată viața. Mai ales că ai la dispoziție pe lângă pitorescul locului și beciuri de vin, o mulțime de potgorii cu priveliști încântătoare și restaurante cochete. Totul te îndeamnă la serenitate, pace și încântarea sufletului. La vie en rose vibe!

Hunawihr

Dintre toate aceste 3 destinații pitorești la care am ajuns într-o singură zi, preferata mea a rămas Hunawihr. Este o comună cu puțini locuitori. Dar în care traiul este relaxat iar turiștii nu te agasează la fiecare pas prin forfoteala lor. Asta pentru că vei întâlni foarte puțini. Și totusi, destinația este superbă.

De la străzile frumos decorate și întreținute, până la casele cochete cu ornamente, sătucul te va face să te simți ca în basme.. În Hunawihr te poți plimba la pas urcând sau coborând ulițele înguste. Poți face o vizită Bisericii Fortificate și cimitirului din deal unde ai intrare liberă. Dacă ajungi toamna, poți savura soiuri de struguri bine copți și aromați din podgoriile care înconjoară localitatea. Pozele toate îți vor ieși de milioane.

Iar dacă vii și cu copiii, să nu ratezi Grădina de fluturi. Aici veți descoperi cele mai frumoase specii de fluturi în mediu natural zburând și bucurându-se de natură și viață. Așa cum ar trebui să facem și noi, de altfel! În plus, tot aici mai există și Parcul Berzelor, un fel de zoo în care berzele și vidrele sunt vedete. În ambele locații se plătește taxă de intrare.

Dar și pentru iubitorii de istorie și de drumeții există ceva la fel de spectaculos. Un traseu pe jos către Château de Saint-Ulrich sau către Château du Girsberg poate fi urmat din zonă.

Fiecare dintre aceste destinații pitorești merită timpul și atenția ta. Așadar, dacă te afli în Alsacia, pe lângă alte locații faimoase, poți opta și pentru vizitarea acestora trei.

Călătorii minunate!

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!