Site Overlay

Vizită de o zi în Chalon-sur-Saône. Ce să vezi și ce să faci

Pe la începutul verii am făcut o mică plimbare în orășelul Chalon-sur-Saône, din regiunea Bourgogne, Franța. Nouă ne plac mult aceste plimbări. Și oricând avem un weekend fără altceva plănuit, mergem în excursii de o zi prin Franța, în apropierea domiciliului.

Despre Chalon-sur-Saône nu știam aproape nimic înainte să ajungem acolo

Doar că are o piațetă drăguță și că se află pe râul Saône. Însă, odată ajunși, am aflat mai multe lucruri despre loc.

Aici se poate vizita Insula Saint Laurent care se află pe Saône. Tot ea are și un turn maiestuos. Dar și un parc superb amenajat cu flori care este vizibil de pe malul râului din oraș. Centrul vechi chiar este vechi, dacă este să te iei după clădirile sale cu arhitectură ochioasă. Piațeta din centru este cochetă. Mai ales că reunește o sumedenie de terase și restaurante chic la care te poți opri pentru a mânca sau bea.

Chalon-sur-Saône

Locul este numit mai exact Place Saint Vincent și este îmbogățit vizual și de catedrala din față. După ce ai umblat prin orășel și ți-ai odihnit picioarele la Cafe du Verre Galant, poți alege să te plimbi prin parcul Jardin Geo Botanique Georges Noyelle. Se poate vizita gratis la orice oră și în orice zi.

Tot în Chalon-sur-Saône vei da și peste muzeul inventatorului fotografiei, Nicephore Niepce, care se află lângă promenadă. Și de asemenea, chiar în vecinătatea statuii sale.

Orășelul francez este redus ca dimensiuni. Dar foarte liniștit, fără turiști droaie ca în alte părți și cu un vibe care te poartă către meditație. Nu este un loc în care să cauți aventura. Dar este un loc în care îți poți găsi liniștea și echilibrul.

Deci dacă te afli prin regiunea Bourgogne-Franche-Comté și nu știi ce să vezi frumos într-un weekend, poți lua în seamă sugestia mea. Vizitează timp de câteva ore Chalon-sur-Saône și pe urmă îți vei mulțumi pentru decizie.

Călătorii minunate!

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!