Site Overlay
luna august

Ce am citit în luna august. 6 noi cărți bifate pe listă

Față de iulie, luna august este diferită doar prin ușoara creștere a numărului de cărți citite. Mai exact cu una în plus față de luna precedentă. Chiar dacă nu poate părea mult, eu sunt bucuroasă că am citit un roman la care voiam să ajung demult. Este vorba despre Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov.

Așa cum am obișnuit, recenzia fiecărei lecturi o găsiți pe larg pe Booknation, făcând click pe titlul cărții.

Cele 6 cărți citite în luna august

  1. The Venus Probe – David St. John
  2. Maestrul și Margareta – Mihail Bulgakov
  3. Mecanica inimii – Mathieu Malzieu
  4. Relatarea unui naufragiat – Gabriel Garcia Marquez
  5. Iubirea mea desăvârșită – Gabriel Tallent
  6. Pe tărâmul fantomelor înfometate – Gabor Mate

1. The Venus Probe de David St. John

Așa cum mi-am propus, în fiecare lună voi citi cel puțin o carte într-o limbă străină. Și în luna august acesta a fost titlul străin adoptat. Am găsit cartea într-un Book Box pe undeva și mi-a plăcut că e genul polițist. Este vorba despre un thriller cu agenți și spioni în care un erou național trebuie să salveze lumea. Nimic nou, nimic spectaculos. Poți trăi și fără a citi această carte.

2. Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov

„Maestrul și Margareta” este un roman fantasy de satiră, în care sunt ironizate societatea, oamenii, cultura. Dar în care spiritualitatea este ridicată la rang înalt. Nu conține doar o poveste, ci 4. Vizita Satanei în Moscova, povestea capitalei ruse în sine, dragostea dintre Maestru și Margareta. Și mai este povestea străveche a judecății lui Iisus de către Ponțiu Pilat.

Nu m-a impresionat pe cât credeam că o va face, dar este o carte bizară. Nu mă pot decât bucura că am citit-o în cele din urmă. Și poate, peste alți ani, o voi reciti cu altă minte și îi voi percepe altfel simbolistica.

Dacă vrei să vezi despre ce este vorba, o poți procura de la Elefant, Libris, Cartepedia, Cărturești, Librăria Delfin.

3. Mecanica inimii de Mathias Malzieu

Aceasta este o poveste ciudată de iubire și de pasiune pentru oamenii mari. Totul în carte este nebunesc și fantezist. În afară de povestea de iubire pusă la încercare de o grămadă de momente. Povestea dintre Jack și Miss Acacia. M-a tulburat un pic cartea din cauza unor scene și nu o recomand în nici un caz celor mici. Chiar e o poveste doar pentru cei mari.

Dacă vrei să vezi despre ce este vorba, o poți procura de la Librăria Delfin sau Nemira.

4. Relatarea unui naufragiat de Gabriel Garcia Marquez

Mi-a plăcut mult povestea despre lupta pentru supraviețuire a personajului principal. Și până la urmă este vorba despre fapte reale. Deci asta i-a adus valoare și mai mare lecturii. Nu este o carte de căpătâi a scriitorului. Dar poate fi citită ca introducere în opera lui.

Dacă vrei să vezi despre ce este vorba, o poți procura de la Elefant, Libris, Cartepedia, Cărturești, Librăria Delfin.

5. Iubirea mea desăvârșită de Gabriel Tallent

Cred că aceasta a fost cartea favorită pe luna august. Deși este tulburătoare și plină de scene crude și bolnave, m-a atras destul de mult. Este povestea unei adolescente abuzată de tatăl său, care caută să iasă din acest chin datorită propriilor forțe. În plus, dacă v-au plăcut cărțile Camera și Evadarea din mlaștină, asta este tot în acest gen. Doar că mai insane.

Dacă vrei să vezi despre ce este vorba, o poți procura de la Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.

6. Pe tărâmul fantomelor înfometate de Gabor Mate

Cartea aceasta de la Editura Herald nu era prevăzută ca lectură în lista mea. Dar cum îmi îmbogățesc teancul de cărți de citit mereu, a ajuns și ea aici. Este un volum de dezvoltare personală, din Colecția Psihoterapia. Și îl recomand cunoștințelor celor cu dependențe grave. Eu am căutat să o citesc deoarece am în familie o persoană ce abuzează de alcool. Dar deși amintește și de acest viciu, mai mult este despre narcotice.

Și totuși te poate face să înțelegi unele lucruri despre viața și pornirile de autodistrugere ale acestor persoane dependente.

Dacă vrei să vezi despre ce este vorba, o poți procura de la Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.

Acestea au fost cele 6 cărți citite în luna august. Sper ca prin titlurile enumerate aici să găsiți și voi ceva de inspirație pentru viitoare lecturi.

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!