Site Overlay

Ce cărți am citit în luna iulie. Care mi-a plăcut cel mai mult

Știu că mai este puțin și vine luna septembrie, prima lună de toamnă. Dar eu am rămas datoare cu lista de cărți citite în luna iulie. Numărul lecturilor nu este unul mare. Am reușit să citesc 5 volume: 3 în limbi străine și 2 în română. Încerc pe cât posibil să bifez pe lista de lecturi din fiecare lună cel puțin o carte într-o limbă străină. Preponderent engleză și franceză.

Titlurile romanelor citite în luna iulie:

  1. Misery – Stephen King
  2. Casa bântuită – Shirley Jackson
  3. Ogorul – Pearl S. Buck
  4. A spot of folly. Ten tales of murder and mayhem – Ruth Rendell
  5. Concerto du Fleuve Jaune – Chow Ching Lie

Dintre toate aceste 5 scrieri din luna iulie, cel mai mult mi-a plăcut Ogorul de Pearl S. Buck, de la Editura Polirom. Și nu pot să nu laud și thrillerul psihologic Misery de la Stephen King.

Mai multe detalii despre cărți poți găsi făcând click pe fiecare titlu în parte, care te va duce către recenzia de pe Booknation.ro.

1. Misery – Stephen King

Romanul horror „Misery” de Stephen King este mai mult psihologic. Și mai mult thriller decât de groază. Aceasta a fost prima carte citită în engleză în luna iulie

Se întâmplă și chestii care afectează fizicul personajelor. Dar mai mult are de-a face cu mintea acestora. De fapt, cu mintea romancierului Paul Sheldon, care are parte de un accident grav de mașină. În urma acestuia, el este salvat de fana lui numărul 1, Annie Wilkes. Dar mai mult decât salvat, el este de fapt răpit de la locul faptei și ascuns în casa ei izolată, unde va fi îngrijit. Dar și torturat în egală măsură. Iar singura lui speranță de a supraviețui este de a scrie un roman din seria Misery doar pentru cea care îi este infirmieră, dar și călău.

Cartea poate fi găsită la Elefant, Librăria Delfin și Nemira.

2. Casa bântuită – Shirley Jackson

Cartea aceasta a fost publicată inițial în anul 1959. Titlul ei original este „The Haunting of Hill House”. Deși este lăudată drept una dintre cele mai bune cărți de supranatural din toate timpurile, pe mine nu m-a dat pe spate. În romanul „Casa bântuită” de Shirley Jackson este urmărită șederea a patru personaje diferite în bizara reședință Hill House.

Cei patru vor avea parte de zile anxioase și de nopți violente, care îi pun pe jar. Dar casa vrea să intre neapărat în mintea unuia dintre ei, pentru a-l poseda. Așa cum a făcut, de altfel, cu toți rezidenții săi, încă de când a fost construită. Este o carte cu dramă și mister, care probabil a făcut furori la vremea ei.

Cartea poate fi găsită la Libris, Elefant, Cărturești, Librăria Delfin.

3. Ogorul – Pearl S. Buck

Cartea mea preferată pe luna iulie. Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult. Dar este despre China, țara în care visez cel mai tare să ajung. Nu este cine știe ce poveste care te dă pe spate. dar pe mine m-a impresionat prin vitalitatea ei, prin descrierea locurilor și prin relațiile dintre personaje.

Este despre dragostea pentru pământ și chiar despre sacralizarea acestuia. Din acest punct de vedere seamănă cu romanul “Ion” al lui Liviu Rebreanu. În plus, autoarea a primit și Nobelul pentru Literatură în 1938.

Cartea poate fi găsită la Elefant.

4. A spot of folly. Ten tales of murder and mayhem – Ruth Rendell

Aceasta este cea de-a doua carte citită în engleză în luna iulie. Am găsit-o într-un Book Box în Italia și nu m-am putut abține să nu o iau cu mine. A fost super pe placul meu. Asta deoarece este un volum de povestiri scurte în genul noir, cu crime, suspans și mister.

Prima narațiune din carte este și cea mai scurtă, dar și cea mai creepy. Are doar căteva rânduri și îmi amintește de scrierile lui Edgar Allan Poe. În plus, faptul că am citit-o în lumba originală nu a făcut decât să îi sporească calitatea.

Cartea poate fi găsită la Elefant, Cărturești.

5. Concerto du Fleuve Jaune – Chow Ching Lie

Cea de-a cincea carte citită în luna iulie este în franceză. Am găsit-o tot într-un Book Box în Franța. Și m-a atras faptul că este o autobiografie a unei chinezoaice care a lăsat totul în urmă pentru a-și urmări pasiunea în Franța.

Afli despre cum la vârsta de 28 de ani, femeia debarcă în Paris fără să cunoască pe cineva și fără să vorbească o boabă de franceză. Cum își lasă cu jale în China copiii în grija socrilor pentru a-și cultiva pasiunea pentru pian. Dar și despre ambiția ei și recuperarea acestora. Și recunoașterea talentului ei în fața țării gazdă și a țării de origine.

Voi ați citit ceva de pe această listă? Sau poate vă face ceva cu ochiul?

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!