Site Overlay

Cărțile lunii iunie și care a fost favorita mea

Știu că e aproape jumătatea lunii iulie, dar am rămas în urmă cu postarea aceasta despre cărțile lunii iunie. Așa că indiferent cât de târziu e, vei afla acum ce am mai citit și care a fost favorita mea pe luna trecută. Am citit un total de 10 volume, din genuri diferite.

Poate cu această ocazie vei găsi și ceva inspirație pentru viitoarele tale lecturi.

Care au fost cărțile lunii iunie și părerea mea despre acestea

  1. O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – Mark Haddon
  2. Fata dinainte – J.P. Delaney
  3. Roșu și Negru – Stendhal
  4. Spovedania unui preot ateu – Ion Aion
  5. Frumoasele adormite – Stephen si Owen King
  6. Pe urmele lui Harry Winston – Lauren Weisberger
  7. Ispășire – Ian McEwan
  8. Garda – Ken Bruen
  9. Use of force – Brad Thor
  10. Trimisul special – George Arion

1. O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – Mark Haddon

Aceasta este o carte aparte. Deși este vorba despre un omor, nu este vorba de uciderea unui om. Ci a unui câine. Iar detectivul și în același timp naratorul este Christopher Boone, un adolescent de 15 ani, care suferă de sindromul Asperger. 

Cartea o găsești la Libris, Librăria Delfin.

2. Fata dinainte – J.P. Delaney

Cartea aceasta te surprinde cu povestea ei. În scriere este vorba și despre o obsesie psihologică gravă. Este uneori un pic dificil de înțeles din cauza planurilor temporale în care ne sunt redate poveștile celor două femei – personaje principale. Trecut – Emma. Prezent – Jane.

Și Emma și Jane ajung să stea cu chirie într-o casă minimalistă, al cărei proprietar e un tip cam excentric. Dar când actuala chiriașă află despre moartea ciudată a fostei chiriașe care s-a produs chiar în casa modernă, începe o investigație. Și vei afla uluit că nimeni nu este cine pare. De fapt, thrillerul acesta îți dezvăluie cu ușurință nebuniile pe care le are toată lumea.

Cartea o găsești la Elefant, Libris, Cartepedia, Cărturești, Librăria Delfin.

3. Roșu și Negru – Stendhal

Romanul clasic “Roșu și Negru” scris de Stendhal înfățișează înălțarea și căderea unui tânăr ambițios, pe scara socială. De asemenea, cartea este o satiră extrem de vibrantă ce portretizează societatea franceză după bătălia de la Waterloo.

Cartea o găsești la Elefant, Libris, Cartepedia, Cărturești, Librăria Delfin.

4. Spovedania unui preot ateu – Ion Aion

Cartea aceasta spune lucrurilor pe nume. Este, mai exact, mărturisirea unui fost preot al bisericii ortodoxe române în fața tuturor. Chiar dacă a slujit mai bine de 10 ani biserica, el și-a dat seama că, de fapt, nu crede în ceea ce predică. Astfel și-a dat demisia. Și a scris o carte suculentă despre preoție și părerile lui personale despre această slujbă închinată Lui Dumnezeu.

Cartea o găsești la Elefant, Libris, Cartepedia, Cărturești, Librăria Delfin.

5. Frumoasele adormite – Stephen și Owen King

Deși scris de doi bărbați, romanul a reliefat foarte bine situația femeii în lume, in societate, în familie. În modul cel mai realist. Realitatea și supranaturalul se îmbină la perfecție.

Ce este grozav e că subiectul romanului dă liber la gândit. Oare ce ar face bărbații dacă toate femeile din lume ar adormi? Ar încerca să le trezească? Sau le-ar lăsa în somnul lor de până când lumea ar lua sfârșit?

Cartea o găsești la Elefant, Libris, Cartepedia, Cărturești, Librăria Delfin.

6. Pe urmele lui Harry Winston – Lauren Weisberger

Este o lectură ușoară, de vară, perfectă pentru fete datorită genului său ChickLit. Nu am fost impresionată de ea ca în cazul altor astfel de cărți, dar nu a gost nici chiar o pierdere de timp. Totuși, recomand de la aceeași autoare bestsellerul “Diavolul se îmbracă de la Prada“.

Cartea o găsești la Elefant.

7. Ispășire – Ian McEwan

Romanul acesta este despre dragoste și război, copilărie și clasă socială, vină și iertare. Este un roman complex, la fel ca personajele din el. Cartea îi invită pe cititori în povestea a doi tineri despărțiți atât de brusc fix când și-au dat seama că se iubesc. Deși sora mai mică se va maturiza și va avea remușcări, lucru ce dă și titlul cărții, mare lucru nu se va schimba în decursul anilor.

Mi-a plăcut mult romanul acesta și finalul său realist. Dar recomand și filmul “Atonement“.

Cartea o găsești la Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.

8. Garda – Ken Bruen

Ca stil scriitoricesc, acest roman polițist se aseamănă cu cărțile din același gen scrise de Raymond Chandler și Georges Simenon. Stilul lui Ken Bruen este autoironic. Iar vorbind de personaje, acestea sunt vicioase și nicidecum nu arată a modele de viață. Nici măcar personajele principale.

„Garda” de Ken Bruen este primul roman polițist din seria cu detectivul privat Jack Taylor. Datorită acestui lucru, îl vei cunoaște pe investigator și relațiile pe care le are cu cei din jur. Astfel, îți va veni mai ușor să citești și restul volumelor din serie.

Cartea o găsești la Libris, Cărturești.

9. Use of force – Brad Thor

Cel de-al 17-lea volum al seriei “Scot Harvath” urmărește parcursul agentului sub acoperire cu același nume în încercarea lui de a opri gruparea teroristă ISIS. Aceasta complotează să distrugă unul dintre cele mai mari centre ale creștinismului, Vaticanul. Iar fostul agent CIA trebuie să împiedice catastrofa.

Cartea o găsești la Elefant.

10. Trimisul special – George Arion

Aceasta este una dintre cărțile lunii iunie care mi-a plăcut cel mai mult. De fapt, ce zic eu. Este favorita mea. Am descoperit stilul lui George Arion datorită Booknation. Și m-a încântat atât de mult încât doresc să citesc cât mai multe volume scrise de dumnealui.

Cartea redă povestea de viață zbuciumată a unui băiețel care ajunge mai târziu un criminal ce ucide prostituate. Și așa cum în multe cazuri se întâmplă, scânteia care a aprins patimile ucigașe ale bărbatului a pornit din copilărie.

Oare este acest bărbat premergătorul lui Jack Spintecătorul? O fi chiar sângerosul criminal cu sânge rece și cu o precizie de chirurg? Asta înseamnă că celebrul ucigaș de prostituate și-a început ‘cariera’ la Iași?

Romanul lui George Arion este complex, dar deloc greu de citit, cu personaje foarte bine conturate, care îți vor rămâne în minte. În plus, delimitarea clară dintre povestea investigatorului și cea a criminalului, descrierea locurilor și mai ales limbajul neaoș, moldovenesc, te vor încânta maxim.

Cartea o găsești la Elefant, Libris, Cartepedia, Cărturești, Librăria Delfin.

Acestea au fost cărțile lunii iunie împreună cu favorita mea. Voi ce ați mai citit și ce mi-ați recomanda?

Sursa foto: creație personală

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Cărțile lunii iunie și care a fost favorita mea

    1. Cu munca mea aproape inexistenta am avut timp de tot cititul asta. Si sper sa fac asta si in continuare chiar daca imi gasesc un job full time. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!