Site Overlay
Radauti

Ce poți face o zi în Rădăuți

Please follow and like us:

Dacă unul dintre articolele anterioare a fost despre zilele petrecute în Cluj, acesta va fi despre o duminică petrecută în Rădăuți. Pentru cei care nu știu, Rădăuți este un orășel din județul Suceava, regiunea Bucovina.

Am fost în această escapadă tot alături de prietena mea cu care am mers și în Cluj.

Cum am petrecut 3 zile în Cluj

Ne-am aventurat cu mașina din Fălticeni, trecând prin Suceava, ca să ajungem la destinație. Vremea a fost foarte bună pentru luna martie. Și nici măcar un accident în calea noastră la ieșirea din Suceava, nu ne-a împiedicat să ne petrecem ziua așa cum ne-am propus.

Ce am făcut o zi întreagă în Rădăuți?

  • Am stat prin micul parc de vis-a-vis de Mănăstirea Bogdan, amenajat modern. Acolo am admirat statuia ecvestră a lui Bogdan I care plana pe un piedestal. Nu ai cum să o ratezi.

Apoi am luat la pas micul oraș, bucurându-ne de vreme și de locurile noi de explorat. Noi fiind obișnuite cu Fălticeni, ne-am dat seama că Rădăuți nu diferă foarte mult de el. În sensul că este destul de mic și nu ai prea multe posibilități de recreere aici.

Trebuie să menționez că mașina am lăsat-o undeva lângă un parc. Acolo era parcarea gratis. Și apoi am mers pe jos peste tot pe unde am dorit.

Așa am ajuns și la Grădina Zoologică din Rădăuți, promovată peste tot prin oraș prin afișe moderne

  • Mare stupoare ce am găsit când am ajuns acolo. Biletul de intrare a costat doar 4 lei. Nu știu să zic dacă această taxă mică este motivul lipsei de îngrijire a animalelor de acolo. Mi s-au părut apatice, triste și chiar sătule până peste cap de condițiile în care erau ținute. Dar și de vizitatorii care se strâmbau la ele ca să obțină o reacție ceva.

Nu recomand vizita acolo. Știu că nici noi nu am făcut bine intrând acolo și încurajând continua lor detenție. Dar nu aș mai intra niciodată acolo. Mai ales dacă nu se face ceva privitor la starea locurilor în care sunt ținute și a lipsei lor de spațiu.

  • În sfârșit un loc în care am intrat curioase fiind și care și-a meritat banii(doar 4 lei taxa), a fost Muzeul de Etnografie “Samuil și Eugenia Ioneț”. Acesta este situat chiar în centrul orașului, lângă strada principală. Dar noi bezmetice fiind, ne-am tot învârtit pe lângă el, până să ne arate o localnică că este la o aruncătură de băț de unde ne aflam.

Și ce e mai comic e că aveam și GPS-ul pornit pentru a ne duce unde trebuie. Deh, asta spune ceva despre mine și lipsa mea de orientare. Am mai vorbit de erorile de GPS uman în articolul ăsta.

Când GPS-ul uman dă eroare

Unde am mâncat în Rădăuți

Pornite de dimineață de acasă, după ce ne-am plimbat puțin prin centrul orașului, ni s-a făcut foame. Noroc că am căutat iar pe Google după ceva restaurante din zonă. Așa am dat de un loc grozav, care nici nu e departe de centru. Ajungi în câteva minute pe jos la el. Este vorba despre restaurantul Antique situat pe Aleea Primăverii, nr. 12.

După cum denotă și numele său, acest local are un aer retro, antic, cu mobilă și decor în acest stil. Interiorul este superb. Mâncarea este bună și porțiile mari, deși prețul nu este mic. Servirea este foarte ok, meniurile conțin feluri variate. Ba noi chiar ne-am bucurat că am găsit ceva de post acolo, care să fie și bun și mult. Și chiar a fost! Atât de mult încât ne-am dat seama că ce și-a comandat una dintre noi ne ajungea lejer la amândouă.

Eu am servit tabule și humus alături de o focaccia gustoasă. Și am dat pe toate astea alături de un suc 41 de lei.

Aceasta a fost pe scurt escapada noastră în orășelul bucovinean. Sper să te ajute aceste informații dacă ai de gând vreodată să ajungi prin Rădăuți. Sau poate ai fost deja acolo. Dacă da, cum ți s-a părut?

Sursa foto: galerie personală

Please follow and like us:

6 thoughts on “Ce poți face o zi în Rădăuți

    1. Bine ai facut. Eu nu mai fusesem pana atunci, dar am plecat tare dezamagita. Insa mai mult din cauza suferintei animalelor de acolo.

    1. Da. Pentru o vizită la muzeul etnografic se merită, dar de altfel este un oraș mic. Dar dacă vii în Bucovina si mai vizitezi si alte locuri, ai putea trece și prin Rădăuți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up

You like what you read? Then share it worldwide!