Site Overlay
carti citite

Cărți citite în luna martie

În luna martie am 7 cărți citite. Nu a fost o lună bună, dar nici rea tare. Și de data aceasta am reușit să lecturez volume diverse, din genuri cât se poate de variate.

Am început luna martie cu o carte despre publicitate. Și am terminat-o cu o carte inspirată din fapte reale. Despre un caz juridic în care doi nevinovați au fost judecați și închiși pe nedrept.

Acestea fiind spuse, haide să îți spun despre acele cărți citite luna trecută.

7 cărți citite în luna martie

1. Adland. Istoria universală a publicității de Mark Tungate

“Adland. Istoria universală a publicității” de Mark Tungate este o carte despre istoria universală a advertisingului. Asta dacă putem admite că istoria întreagă a publicității poate fi cuprinsă într-o carte.

Din ea am aflat despre marii copywriteri și content writeri din trecut, dar și despre contemporanii noștri. Despre toate acele nume mari care au creat publicitatea și au revoluționat-o. Dar de asemenea și despre mari campanii, agenții, pitchuri, branduri și reclame ce au rămas în istorie.

Aceasta carte e minunată și plină de informații pe care un student la comunicare sau un om de publicitate ar fi cazul să le cunoască. Poate fi citită în paralel cu urmărirea serialului Mad Men(2007-2015).

Cartea o găsești la Elefant.

2. Portret al artistului la tinerețe de James Joyce

Cartea “Portret al artistului la tinerețe” este un fel de autobiografie a lui James Joyce.

În ea este făcut un portret viu al dezvoltării emoționale și intelectuale din vremea copilăriei și a adolescenței autorului. Așadar, portretizarea personajului Stephen Dedalus din Dublin este de fapt descrierea caracterului, credințelor și viziunilor tânărului James Joyce.

Limbajul folosit de scriitorul irlandez este poetic, dar foarte elaborat. Și destul de greu de înțeles de către oricine. Pentru mine nu a fost o carte pasionantă.

Cartea o găsești la Libris, Elefant, Cărturești.

3. Floarea întunecată de John Galsworthy

Cartea “Floarea întunecată” de John Galsworthy spune povestea iubirilor complicate ale unui bărbat, Mark Lennan. El iubește pe rând de-a lungul vieții trei femei diferite. Patru, de fapt, dacă socotim cum trebuie. Dar pentru acestea 3 pasiunea este supremă.

Romanul “Floarea întunecată” de John Galsworthy este cuprins de-a lungul a trei părți. “Primăvara”, “Vara” și “Toamna”. Acestea sunt definitorii pentru epocile cele mai importante din viața personajului principal. Primele sale idile sunt din perioada tinereții iar cea de-a treia este din perioada maturității. Primele două pasiuni sunt pentru femei mai mature. Iar cea de-a treia este pentru o adolescentă.

Cartea o găsești la Libris.

4. Inima-i un vânător singuratic de Carson McCullers

Cartea “Inima-i un vânător singuratic” de Carson McCullers este emoționantă, sensibilă și foarte umană. Nici nu îți va veni să crezi că este scrisă de o fată de doar 23 de ani. Romanul explorează în detaliu singurătatea și sufletul uman, exact cum ar face-o un psiholog. Fiecare personaj din carte, inclusiv John Singer – personajul principal, este în căutarea înțelegerii. Dar și a iubirii, care poartă diferite forme.

Este o scriere care te va face să simți tot felul de senzații. Și care te va ajuta să meditezi asupra vieții omenești, a prieteniei și a singurătății.

Cartea o găsești la Elefant, Cărturești.

5. Doamna cu ochelari negri de Sidonia Drăgușanu

Toate povestirile din cartea “Doamna cu ochelari negri” de Sidonia Drăgușanu se învârt în jurul tipologiilor umane. Se bazează pe relația dintre bărbați și femei.

Cele 14 povestiri ale autoarei Sidonia Drăgușanu sunt pline de umor. Au un dialog curgător, descrieri cuprinzătoare, dar și o doză bună de satiră.

Vei iubi cartea pentru realismul ei, pentru lipsa de secrete și pentru psihologia fină aplicată în scriere. O recomand din tot sufletul. Eu am descoperit-o printr-o probă a competiției Spring SuperBlog 2019. Dar ar trebui să afle tot mai multă lume despre scriitoarea română Sidonia Drăgușanu.

Cartea o găsești la Cărturești.

6. Prin ochii ei de Sarah Pinborough

Thrillerul acesta psihologic are cel mai bun final pe care l-am descoperit de ani buni de când tot citesc astfel de cărți. Poate cel mai potrivit sfârșit pentru acest gen plin de suspans. Nu m-am așteptat nici o clipă la răsturnarea de situație închipuită de scriitoare.

Este vorba despre o femeie prinsă într-un triunghi amoros aparent clișeic. Dar cu timpul ea va descoperi prea multe secrete despre cele două noi persoane din viața ei.

Iar șfârșitul te va lăsa cu gura căscată și încă te vei gândi la el și câteva zile după finalizarea thrillerului.

Cartea o găsești la Libris, Elefant, Cărturești și Cartepedia.

7. În umbra adevărului de Eva Kas

Această carte este inspirată din fapte reale. Este, de fapt, mărturisirea, presupun că sub pseudonim, a senzațiilor și a poveștii dramatice de viață a unei persoane care a fost judecată și închisă pe nedrept. Este despre sistemul juridic românesc, despre ce înseamnă să fii condamnat fără vină și despre urmările psihice groaznice în urma unei asemenea situații.

Eva Kas ne relatează cu lux de amănunte toată situația ei legată de un caz juridic în care a fost implicată fără voie și fără a avea vreun cuvânt de spus. Este o carte tristă care te face să empatizezi cu personajul narator și să te înfurii legat de sistemul juridic corupt.

Cartea o găsești la Libris.

Acestea au fost cele 7 cărți citite de mine în luna martie. Cel mai mult mi-a plăcut să citesc thrillerul psihologic “Prin ochii ei”. Și cel mai greu mi-a fost să termin cartea “Portret al artistului la tinerețe”. Oricum, sper să te inspire lecturile mele și să te ajute în compunerea de noi liste de citit.

Lectură placută!

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

34 thoughts on “Cărți citite în luna martie

        1. Așa mi s-a părut și mie din aceasta carte. Dar totuși nu ma dau bătută. Doresc sa mai citesc ceva de la el.

  1. Ai avut lecturi frumoase, din cate se vede. Eu nu am citit niciuna dintre cartile acestea. In schimb, am citit luna trecuta “Intr-o gara mica” de Sidonia Dragusanu. Lecturi placute in continuare!

  2. Ai avut o lună plină din câte de pare. Nu am citit niciunul dintre aceste titluri, dar ca şi autori am citit-o pe Sidonia Draguşanu şi mi-a plăcut mult. Vreau să citesc şi celelalte cărți ale dânsei. Spor la citit în continuare şi mulțumesc pentru că împărtăşeşti cu noi din experiența ta.

    1. Da. A fost o lună bună, nu spun nu. Și variată din punctul de vedere al genurilor. Așa cum spui și tu, și eu doresc sa citesc celelalte titluri ale autoarei.

    1. Probabil ca da, probabil că nu. Până la urmă e vorba și de ce înțelegi din acele carti și cum te ajută ele în viata.

  3. Îmi place cum suna Inima-mi un vânător singuratic, mai ales ca e în zona de psihologie, asa cum îmi place mie. Și cea de publicitate m-ar ajuta pentru job. Mulțumesc pentru cărțile faine pe care le recomanzi

  4. Raluca Anghel says:

    Chiar mi se pare ca ai citit mult! Bravo! Sunt foarte kmteresnate titulurw pe care le-ai mentionat si Sidonia Dragusanu ma tentează tare.

    1. Mulțumesc frumos! Până la urmă nu numarul cărților citite contează. Dar eu mi-am propus o provocare pentru acest an.

    1. Am fost în țară cu niste treaba și oarecum m-am detasat de altele. Doar pe avion și autocar am citit vreo 3 cărți la rând. 😁

  5. Ai citit câteva cărți. Felicitări. Mi-ar plăcea să îmi fac și eu mai mut timp să citesc. M-am bucurat să regăsesc pe lista ta cartea Sidoniei Drăgușanu. Și eu am citit aceeași carte și mi-a plăcut foarte mult.

    1. Mulțumesc frumos! Încerc să citesc cât de mult pot în orice situație îmi este la îndemână. Și mie mi-a plăcut mult cartea Sidoniei Dragusanu.

  6. Mi-a plăcut incredibil de mult cartea”Prin ochii ei”. O să o recitesc când o să am mai mult timp. Pe celălalt nu le-am citit încă,dar le-am trecut pe listă. 😊

  7. Super! Și mie mi-a plăcut maxim cartea asta. Abia aștept sa citesc și Pacienta mută, o nouă carte de la BuzzBooks Litera care promite a fi la fel de tare.

    1. Cu mare plăcere! Ce norocoasă ca le-ai putut citi pe toate. Și eu as vrea sa fac asta. Mă bucur ca ti-am dat ceva idei! 🤗

  8. Te admir cum poti sa citesti genuri atat de diferite. Din cele 7 numai pe cea a Sidoniei am citio… dar nu mi-a placut deloc. Am simtit un fel de dezgust.

    1. Mulțumesc frumos! Oare ce ti-a provocat dezgustul, neputința femeilor si a bărbaților în fata a ceea ce credeau ca e dragoste?

  9. Prin ochii ei suna extrem de interesant! Si e chiar genul meu de carte! Am si eu doua recomandari pentru tine, in cazul in care iti plac cartile pline de mister. 😀 Prima este I found you, iar cea de a doua este The girl in the ice 😀

    1. Daaaa! Sună extrem de bine cele doua titluri. Am sa mi le notez pentru viitoare lecturi. Ce mă bucur ca e si genul tau! 🤗

  10. Felicitări că ai reuşit să citeşti atât de multe cărţi într-o singură lună! Uneori, oricât de mult mi-ar face plăcere să citesc, reuşesc să ajung doar la 2 sau 3 cărţi pe lună. Câteva dintre cărţile menţionate de tine chiar mi-au atras atenţia şi o să le trec pe lista mea, căci deocamdată încă mai am cărţi comandate şi neatinse şi încerc să mă opresc din cumpăratul excesiv. 😊

    1. Da, asa mi se întâmplă și mie. Am o grămadă de cărți necitite și totuși mai fac achiziții. De aceea incerc sa citesc cat mai multe dintre ele în fiecare lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!