Site Overlay
casa premium

Îți construiești o casă premium, ai o viață premium

Am copilărit și am crescut la țară. Sunt obișnuită cu mult spațiu, grădină, curte și verdeață multă. Și chiar dacă mă prosteam mai demult plângându-mă că atunci când mă voi face mare voi sta la oraș, acum mi-am dat seama de avantajele traiului la casă. Iar dacă mai locuiești și într-o casă premium, atunci și viața ta devine așa.

Iubesc libertatea pe care o am locuind la casă. Ador să mă întorc la părinți și să mă bucur de atâta spațiu și de natură. Îmi place să cutreier prin grădină și să ies la aer în curte. Să ajut la straturi, să am grijă de animale și în general de gospodărie. Îmi place fiecare anotimp trăit la casă, deoarece totul se transformă lin.

Chiar dacă nu am avut o casă părintească modernă, cu baie, bucătărie și salon, tot îmi amintesc cu drag de zilele petrecute acolo. Tocmai de aceea îmi doresc ca locul ce îl voi numi cămin să fie tot o casă.

O clădire doar cu parter, în formă de L, așa cum am văzut mai ales în afara țării

Aceasta va fi amplasată în zona Sucevei cel mai probabil.

Avantajul la această formă mai bizară de imobil este că oricând îi voi putea adăuga alte camere sau anexe. Fără să pară mai ciudată decât este. Va avea și acoperiș drept pe care voi comanda montarea de panouri solare, alegând și un suport suplimentar pentru a putea fi instalate la unghi înclinat.

Ideea e că aceste sisteme de panouri solare pentru casă captează lumina solară și o transformă în energie. Dar pot fi montate pe orice tip de acoperiș. Sau mai bine zis indiferent de materialul folosit pentru acoperirea acestuia. Care va fi cel mai probabil un acoperiș-asfalt. Sau construit dintr-un material mai eficient, din lichide compozite pe bază de polimeri. Asta pentru a împiedica apa să se infiltreze și să pătrundă în casă.

Oricum, în ciuda a ceea ce se crede, acoperișul drept nu este chiar atât de drept pe cât ne dă impresia. Tocmai de aceea, construcția va fi amenajată astfel încât să nu cauzeze probleme referitor la zăpadă și ploaie.

Pentru că locuința va fi construită într-o zonă din nord-estul țării, dorința mea poate că pare nerealistă. Asta deoarece de obicei acoperișurile sunt înclinate și acoperite cu țiglă metalică. Însă soluții sunt pentru orice idee. Așa că materialele le voi lua ieftin și rapid de la casa de comenzi Vindem-Ieftin.ro.

Casa mea în formă de L sau tipic americană va avea avantajul încăperilor bine compartimentate

De asemenea, tot pe principiul caselor din SUA va fi creat sau înglobat și garajul. Acesta va face parte efectiv din forma casei mele revoluționare.

Îmi doresc ca livingul să fie spațios și să aibă ferestre mari care să dea spre sud sau sud-vest. Pentru a capta cât mai multă lumină naturală, dar și căldura soarelui.

Mi-ar plăcea de asemenea să am o verandă sau o terasă acoperită care să dea spre grădină ori spre zona verde de pe teren. Și în loc de ziduri de cărămidă, terasa aceasta va fi din sticlă glisantă. Perfectă pentru a face trecerea în exterior. Către zona de relaxare cu verdeață, spațiu de joacă sau chiar piscină.

Ideea asta mi se pare grozavă la o casă premium. Deoarece te avantajează ca proprietar atât vara, cât și pe vreme rece. Iarna, deși e închisă, păstrează căldura la interior și îți oferă aceeași priveliște minunată la exterior. Pe vreme bună, terasa poate fi deschisă și va reprezenta o prelungire a spațiului de relaxare din curte sau grădină. Făcând și mai ușoară trecerea dintre interior-exterior.

Casa mea dorită cu materiale ieftine, dar premium, mai prezintă câteva avantaje

  • Pentru că dispune de un acoperiș drept și nu are etaj sau mansardă, voi putea construi o terasă mare chiar pe clădire. La aceasta se va ajunge ori printr-o scară exterioară, în lateralul imobilului. Ori printr-o scară interioară ce va da spre acoperiș. Fix ca în cazul scărilor de bloc ce duc pe acoperișul plat al acestuia.
  • De asemenea, fiindcă este o casă de dimensiuni relativ reduse și fără etaj, costul de construire și de întreținere a acesteia va fi mai mic. Iar adăugând materialele premium de la Vindem-Ieftin.ro, obținute cu o economie de până la 20% față de alte magazine de profil, bugetul nu va fi supraîncărcat. Și nici nu va trebui să caut pe ultima sută de metri un împrumut bun sau o bancă care să îmi acorde credit cu o extra dobândă.
  • Tot casele în formă de L au și un tipar solid, minimalist și eficient referitor la consumul de energie.
  • Și pentru că are această formă mai puțin întâlnită, dar practică, casa mea premium, tipic americană, poate fi construită pe o parcelă de teren cu o formă mai puțin clasică. Dar folosind la maxim fiecare metru de pământ pentru un trai confortabil și liniștit la țară.

O casă premium asigură o viață premium

Este eficientă din punct de vedere energetic și asigură un nivel mai înalt de confort pentru o familie. De asemenea, mi-aș dori un așa cămin și pentru că protejează mult mai bine mediul înconjurător, împiedicând într-o măsură încălzirea globală.

Casa mea cu materiale de la Vindem-Ieftin.ro va fi izolată bine, va avea parte de o ventilație controlată iar sistemul de încălzire se va folosi de energia naturală. Ferestrele, ușile, acoperișul și pereții o vor etanșa și feri de intemperii și pierderi de căldură. În același timp și mobilierul cu aparatele electrocasnice și electronicele vor spori confortul și ajuta la economii.

Premium pentru mine înseamnă toate acestea și posibilitatea de a mă simți ca acasă în propria casă, pe lângă economia de bani și grija față de mediu.

Articol scris pentru cea de-a șaptea probă a competiției Spring SuperBlog 2019.

Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro

Love it? Like it!
Pin Share

12 thoughts on “Îți construiești o casă premium, ai o viață premium

  1. Interesantă casa ta premium. Am crescut într-o casă în forma literei L. Aveam posibilitatea să intru si să ies la orice oră, fară să-i deranjez pe ceilalți.

  2. Ce frumoasă este casa visurilor tale! Şi mie îmi pare casa în formă de L cea mai faină. Şi da, ai dreptate, la curte te simți mai liber. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!