Site Overlay
scrisoare catre mama

Cuvintele nu pot exprima dragostea ce ți-o port

Dragă mamă,

Nici un cuvânt nu este suficient de mare pentru a-ți spune cât de mult însemni pentru mine. De obicei auzi doar câte un ‘Mulțumesc’ și ‘Te pup‘. Rareori reușești să auzi de la mine un ‘Te iubesc!‘ Dar asta nu pentru că nu te-aș iubi. Să nu crezi asta! Te mulțumești să mă auzi la telefon din când în când și te rogi pentru mine.

Și eu îi mulțumesc Lui Dumnezeu că m-ai adus pe lume. Că m-ai crescut și m-ai îndrumat în viață. Că îmi ești mai mult decât mamă. Îmi ești prietenă și sfătuitoare. Îmi ești icoană la care mă închin. Ce-i drept, cam rar. Dar te port în suflet mereu și când știu că nu ești bine, mi se face inima cât un purice de grijă.

Uneori simt un gol în mine când mă gândesc că au trecut anii și vor mai trece. Peste mine, peste tine, peste noi. Îmi ești ancora puternică în viața asta și nu știu cum m-aș dezechilibra dacă te-aș pierde. Nu știu cum aș putea să trăiesc fără să știu că ești acolo undeva și îmi transmiți toată dragostea ta.

Acum înțeleg ce simțeai când spuneai că îți lipsește propria mamă(buna’ mea). Înainte nu reușeam să înțeleg cum de un adult poate să simtă acea lipsă. Dar câtă dreptate aveai! Și în sfârșit am conștientizat cât însemni pentru mine. Chiar dacă până acum nu mi-am dat seama de asta.

Ai fost alături de mine de când mi-ai dat naștere. Te-ai sacrificat ca să îmi oferi totul. Și încă o faci. Chiar dacă ți se pare puțin, înseamnă atât de mult pentru mine. M-ai încurajat mereu să merg mai departe, să îmi urmăresc visele și să îmi materializez ambițiile.

Ai fost alături de mine și m-ai îndrumat spre liceu și facultate, indiferent că pentru cea din urmă ai fost nevoită să mă vezi mai rar. Mi-ai oferit libertatea de care aveam nevoie pentru că ai avut încredere în mine. M-ai împins ușor cu entuziasm spre explorarea țării și a Europei.

Mi-ai insuflat pasiunea pentru cărți și scris. Pentru frumos și simplitate. Tot tu m-ai încurajat să răspund cu dragoste la dragostea tânărului cu ochi verzi. Și acum îmi este soț. Nu ai lăsat să mă deprim când după terminarea studiilor nu mi-am găsit imediat de muncă. M-ai ocrotit și m-ai găzduit în continuare fără să te plângi că îți stau pe cap.

Ți-a părut rău când ți-am spus că voi pleca de lângă tine în altă țară. Dar nu m-ai oprit și nici nu ai dat vina pe EL că m-a furat de lângă tine. Cu toate acestea, nu există dată când să nu mă întrebi dacă nu voi reveni totuși în România. Să fiu lângă tine la bătrânețe. Dar mamă, tu nu înțelegi că pentru mine nu vei îmbătrâni nicicând. Tu ești nemuritoare în sufletul meu și vreau să știi asta.

Cuvintele nu pot exprima dragostea ce ți-o port! Și nici grija pe care o simt atunci când nu ne-am mai auzit de câteva zile. Te certam că mă suni prea des. Și cu toată mâhnirea ai rărit telefoanele pentru că așa îmi doream eu. Dar nici așa nu e mai bine.

Mamă, îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut și faci pentru mine! Chiar dacă de cele mai multe ori eu nu știu cum să exprim asta. Știi doar că nu mă exteriorizez privitor la sentimentele mele.

A trecut 1 Martie. A trecut și 8 Martie. Dar nu, această scrisoare nu este cu întârziere. Sunt gânduri pe care le-am avut dintotdeauna în cap, dar nu am avut curajul să le imprim în cuvinte. Știi prea bine, urmează ziua ta. În aprilie, după Paște. O sărbătoare după o sărbătoare.

Știu că te-ai mulțumi cu orice cadouri pentru mamă, numai să fie din partea mea. Orice floare, orice lucru de culoare verde. O simplă urare, dar din suflet. Eu însă aș vrea să îți ofer sănătate și viață fără de moarte. Dar asta nu stă în putința mea. Doar Dumnezeu este Cel care ți le poate da.

Și în timp ce mă rog Lui pentru tine, mă gândesc totodată ce cadou pentru ziua ta de naștere ar fi mai potrivit. Mai știi că atunci când eram mică acasă ți-am spart o grămadă de vaze, din cauză că eram împiedicată. Dar mai ții minte și că tot atunci ți-am promis că atunci când mă voi face mare, îți voi cumpăra vaze din primul salariu.

Ei bine, de atunci tot am încercat să dreg năzbâtiile copilărești și ți-am dăruit alte vaze. Dar parcă nici acum nu sunt mulțumită de câte ai și doresc să îți ofer vaza perfectă. Minimalistă, elegantă și frumoasă. Așa cum ești tu pentru mine!

Acesta va fi potirul perfect pentru o floare gingașă dăruită din suflet de ziua ta. Mulțumesc dragă mamă pentru tot ce însemni pentru mine, pentru tot ce ai făcut și pentru sacrificiile tale ca să îmi fie bine. Te iubesc infinit! Dar cuvintele exacte nu există pentru a exprima dragostea ce ți-o port.

Te îmbrățișez cu drag,

A ta fiică recunoscătoare și tare emoționată acum

Oana

Articol scris pentru cea de-a patra probă a competiției Spring SuperBlog 2019.

Sursa foto: Pexels.com, Borealy.ro

Love it? Like it!
Pin Share

16 thoughts on “Cuvintele nu pot exprima dragostea ce ți-o port

    1. Cumva mă bucur, deși nu a fost intenția mea sa va fac sa plângeti. Dar inseamna că am atins un punct sensibil. 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!