Site Overlay

3 cărți despre publicitate, management și copywriting

Deoarece mereu am avut o pasiune pentru scris, citit și inventat, nu e de mirare că am ales domeniul uman. Mai întâi am făcut liceul pe secția Filologie. Apoi am făcut facultatea de Comunicare și Relații Publice. Aici am avut ocazia să experimentez puțin și cu jurnalismul și mai mult cu publicitatea.

Iar dacă la facultate citeam mai mult cursurile, mai târziu am descoperit cărți din acest domeniu care merită citite. Și din care poți învăța ceva. După caz, în funcție de interesele tale.

Iată cele 3 cărți despre publicitate, management și copywriting pe care le recomand!

1. Dă-mi banii tăi. Metodă de copywriting de Gabriel Brănescu

Nu mai țin minte dacă această carte mi-am procurat-o singură sau mi-a fost dăruită. Dar știu că m-a atras foarte mult titlul ei. De altfel, de-a lungul timpului, am învățat un lucru. Că în domeniul publicității, dar și al jurnalismului, titlul este cel mai important instrument de comunicare.

Ideea este că dacă un titlu(de carte, de articol, de poezie sau de reclamă) te atrage, atunci vei da o șansă textului întreg. Așa am făcut și eu cu cartea și nu mi-a părut rău.

Acest volum poate fi văzut ca un ghid foarte bun pentru persoanele care doresc să lucreze ca copywriteri. Chiar dacă ești deja acolo, cu un job în domeniu, poți să profiți de îndrumările din asemenea cărți de publicitate.

Autorul este un exemplu perfect de om de publicitate care a trecut printr-o mulțime de experiențe. De aceea și doar de aceea și-a permis probabil să vină cu o astfel de idee. Cartea are o doze bune de umor. Dar îți și prezintă situații din care poți înțelege mai bine psihologia consumatorului.

2. Băieții de la Google. Cum gândesc Larry Page și Sergey Brin de Richard L. Brandt

Cartea Băieții de la Google scrisă de Richard L. Brandt nu se axează pe povestea generală a companiei Google. Ci mai degrabă încearcă să ne arate ce gândesc cu adevărat fondatorii acesteia, Larry Page și Sergey Brin.

Este un volum perfect cei din management, dar este totodată o biografie a băieților care au fondat motorul de căutare. Afli citind cartea despre ambițiile și credințele celor doi bărbați. Ajungi să cunoști istoria gigantului Google de când a prins rădăcini în mintea a două genii. Și până când a fost lansat motorul de căutare.

Vei afla despre idei, idealuri, schițe, dar și scandaluri și intrigi sau incompatibilități între ceea ce gândea unul și celălalt. Larry este cel cu strategiile, cu planul de afaceri și cu simțul practic. În timp ce Sergey este mai degrabă idealistul, dar și pasionatul de tehnologie.

Și totuși, în ciuda piedicilor și a vremurilor, cei doi fondatori au lucrat îndeaproape pentru a realiza mărețul Google. Din carte vei afla despre toate acestea prin intermediul interviurilor cu angajații ce se aflau în companie când a fost lansată cartea. Dar și cu foști angajați.

De asemenea, vei citi despre cum văd concurența, partenerii și cei din managementul Google acest brand. Bineînțeles că alături de ce cred chiar cei doi fondatori despre asta.

3. Adland. Istoria universală a publicității de Mark Tungate

Această carte este o prezentare complexă a mediului publicitar, cu toată istoria sa. Vei citi despre publicitate, agenții de copywriting și branduri. Despre oameni creativi și genii ale reclamelor de pe timpuri până în ziua de azi.

Jurnalistul și scriitorul Mark Tungate prezintă peisajul advertisingului prin punctele sale cheie ce l-au adus la forma de azi. Evoluția în publicitate, alături de canalele ATL și mijloacele BTL este mai mult decât schițată în acest volum.

Explorând treptat rădăcinile publicității din America, Europa și Asia, Adland. Istoria universală a publicității oferă o examinare cuprinzătoare a industriei globale. Și indică pașii pe care i-ar putea lua aceasta în viitorul apropiat.

Cartea o poți găsi la Elefant.

Îți recomand toate aceste 3 cărți despre publicitate, management și copywriting dacă te interesează câtuși de puțin aceste domenii. Iar dacă vrei să lucrezi în miezul lor sau o faci deja, aceste titluri sunt și mai potrivite pentru tine. Nimeni niciodată nu va ști totul despre un anumit domeniu sau industrie.

De asemenea, te invit să îmi dai și mie exemple de cărți din aceste domenii care te-au prins și pe care le recomanzi.

Sursa foto: Google

Love it? Like it!
Pin Share

18 thoughts on “3 cărți despre publicitate, management și copywriting

 1. Nu am citit nici o carte din aceste domenii. Din lista ta, primele doua m-au atras. La prima m-a atras titlul instant, m-a facut sa zambesc si a doua mi se pare interesanta pt a afla si povestea celor de la Google.

  1. Da. Să stii că în primul rând asta m-a atras și pe mine. Dar chiar ar fi alegeri excelente din aceste puncte de vedere.

 2. Sunt foarte interesante aceste carti, doar ca nu sunt sigura ca le-as intelege atat de bine incat sa le pun in aplicare.

  1. Dar nu este despre a pune în aplicare deloc deoarece nu sunt precum cele de dezvoltare personală. Din ele afli lucruri interesante despre aceste domenii pe care se axează.

 3. M-ai făcut curioasă. Nu am citit niciodată vreo carte din acest domeniu, dar cred că ar fi foarte interesant. Orice informație nouă te ajută să crești, să vezi și altfel lucrurile!
  Mulțumesc mult și felicitări pentru articol!

 4. Ma pot declara un fel de aspirator in materie de carti de marketing online si copywriting. Fac ce fac si sfarsesc prin a adora orice carte de acest gen. Dincolo de latura de aplicabilitate digitala care ma intereseaza in mod direct, o astfel de carte are elemente definitorii ce… practic… te ajuta si in viata de zi cu zi. Multumesc pentru recomandari. Nici una din cele trei nu mi-a trecut prin maini. Inca 🙂

 5. Nu am citit nici una dintre ele, dar prezintă interes pentru mine astfel de cărți. Fiind pasionată, de acest domeniu, ca și tine, citesc articole, documentare online, cărți, mă ajută să-mi creez anumite perspective și să adaptez anumite concepte.

 6. Cu ocazia asta chiar am învățat ceva nou, ce pot aplica chiar la Superblog ul viitor și anume partea cu titlul catchy. Și clar prima carte am pus-o pe lista de shopping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!