Site Overlay

Un viitor ‘electric’ pentru omenire? Primul pas este făcut!

Am avut cel mai teribil vis. Se făcea că trăiam cu toții într-o bulă de sticlă, fără acces la lumea de afară. Care acum pe bună dreptate că nu mai arăta ca lumea cu care fusesem obișnuiți și în care ne-am născut. În exterior pământul nu mai exista.

Totul era, în schimb, învăluit de apă

Într-o apă neagră și tulbure din care ieșeau aburi fantomatici ce nu puteau fi decât scârboși. Nu mai exista natură, verdeață sau animale. Cerul, dacă mai putea fi numit așa, era doar o pâclă cenușie care abia se mai deosebea de apele întunecate și bolborositoare.

În interiorul bulei de sticlă, oxigenul necesar supraviețuirii era pompat doar datorită celor câteva plante ce fuseseră salvate înainte de dezastru. Hrana noastră era complet creată în laborator. Semăna oarecum cu cea a astronauților din vremurile bune. 

Și cu toate că părea un peisaj apocaliptic, nu venise Apocalipsa

Iar dacă asta nu era Apocalipsa și arăta atât de rău pentru omenire, atunci nici nu îmi imaginez cum ar fi trebuit să arate odată ce va veni cu adevărat.

Era doar rezultatul neglijenței și nepăsării oamenilor pe parcursul a infiniților ani de existență pe Pământ. Cum tot ce a dorit omul vreodată a fost propriul confort și bunăstare, mediul înconjurător a fost tratat cu superficialitate. L-am luat mereu de bun, ca o sursă inepuizabilă de energie.

Însă când natura s-a săturat de bătaia noastră de joc, a început să-și reverse apele și cerurile asupra noastră. Natura a încetat să ne mai ofere un mediu de trai, hrană, apă și sursă de oxigen. Pământul s-a destabilizat. Iar cerul a devenit atât de tulburat încât cu greu mai puteai privi soarele sau bolta cerească noaptea. Darămite să mai călătorești printre nori cu avionul sau cu orice altceva.

În bula noastră de sticlă, eram în viață într-adevar, dar ne lipsea sensul vieții

Nu ne mai putea bucura nimic. Tot ce făceam era să ne gândim la trecut și la fericirile vieții pe Pământ. Sau să ne deprimăm la gândul că ne vom duce restul zilelor închiși într-o bulă de sticlă. Privați de ce am distrus ani la rând.

M-am trezit cu un singur cuvânt în minte. Un cuvânt care ar putea fi soluția: e-Mobility. Un termen care definește o inovație ce poate împiedica acest scenariu apocaliptic din coșmarul meu. e-Mobility poate salva omenirea, planeta și viitorul nostru de dezastrele cauzate de poluare, neglijență și lipsa de interes. 

În coșmarul meu, lumea dezastruoasă în care trăiam era datorată poluării violente cauzate de automobilele ce depășeau numeric oamenii planetei. Tot ce a provocat acest scenariu era continua construire și utilizare a mașinilor în fiecare colțișor din lume. Până și în Antarctica fuseseră construite autostrăzi în locul ghețarilor ce treptat se topeau și inundau totul.

Dar lăcomia omului a fost mai presus de toate și nevoia de vânzări auto l-a făcut să uite că pământul suferă. Și că în cele din urmă asta nu va duce decât la pieirea omenirii.

În următoarea zi, m-am trezit din același vis teribil

Dar acum simțeam că mi s-a oferit soluția. Visasem că în bula lor de sticlă, oamenii au venit cu o idee genială. O idee genială care i-ar fi putut salva de acea situație dacă ar fi avut-o înainte. Atunci când pământul arăta așa cum îl cunoaștem.

Iar dacă prima parte a visului m-a înspăimântat, a doua mi-a redat speranța. Dacă oamenii aceia din globul de sticlă am putea fi noi peste sute de ani? De ce să nu împiedic o asemenea existență acum, cât încă se poate? Poate că visul acesta a fost ca un semnal de alarmă tras pentru prezent.

A doua parte a visului m-a făcut să vizualizez ce ar însemna conceptul de e-Mobility pentru un viitor electric

Fără poluare. Fără zgomot. Un Pământ la fel de albastru, verde și proaspăt pe cât ni-l arată încă sateliții ce gravitează în spațiu. O lume în care animalele încă există și mâncarea este cu gust.

Planeta în care fiecare țară este dotată cu o infrastructură potrivită. O lume în care nu va mai trebui să purtăm măști pe chipuri pentru a ne proteja de noxe.

Ar însemna ca fiecare om să aibă un loc de muncă pentru a-și sprijini familia, dar și visele. Automobilele nu ar însemna doar simple mijloace de transport. S-ar transforma în pasiune pură.

Ele ne vor conduce mai rapid și mai în siguranță către destinațiile noastre. Atunci când vei deschide geamurile, nu vei simți aerul îmbâcsit de noxe. Vei trage aer curat în plămâni și te vei bucura de călătorie.

Eventual, vei intra în mașină, vei seta GPS-ul și te vei odihni în spațiul confortabil și aerisit din interior. Mașina va prelua comenzile și te va duce fără riscuri unde vrei să ajungi.

Tu vei putea să fructifici acest timp făcând altceva ce îți place. Sau, de ce nu, dormind din punctul A către punctul B. Unde te vei trezi odihnit și doritor să-ți petreci restul timpului cu familia sau cu prietenii. Fără zgomotul deranjant al traficului, al motorului sau al colegilor de șosea care se grăbesc.

Automobilele viitorului sunt automobilele electrice

De fapt, viitorul este reprezentat în totalitate de vehiculele electrice. Motociclete, autobuze, avioane, vapoare, triciclete, biciclete și tot ce ne-ar mai trece prin cap.

Pistele și drumurile pe care vom circula în asemenea inovații vor fi la rândul lor ecologice. Și mergând pe acolo zi de zi, ne vom și încărca mașinile automat. Sau din contra, vom crea energie pentru alte trebuințe zilnice.

M-am trezit la viață cu aceste reflecții asupra unui viitor luminos. Un viitor în care nu vom fi nevoiți să trăim fără nici o speranță într-un glob de sticlă. Și am luat taurul de coarne angajându-mă la Auto Schunn.

Momentul nu a fost ales la întâmplare. Aflasem deja că brandul Mercedes-Benz lansează odată cu aniversarea a 25 de ani de existență pe piața auto a Auto Schunn, partenerul său autorizat, modelul SUV Mercedes-Benz EQC.

Mercedes-Benz EQC fiind primul automobil din clasa EQ, o familie de autovehicule bazate 100% pe energie electrică.

Nici că se putea să mă alătur mai bine brandului care inovează conceptul de e-Mobility în prezent!

Articol scris pentru cea de-a doua probă a competiției Spring SuperBlog 2019.

Sursa foto: auto-schunn.ro

Love it? Like it!
Pin Share

20 thoughts on “Un viitor ‘electric’ pentru omenire? Primul pas este făcut!

  1. Chiar ca ai avut un vis teribil! Imi propusesem si eu sa citesc despre e-mobility, dar nu pre-mi dadea inima ghies. Acum mi-ai deschis apetitul de a afla mai multe. Multumesc!

    1. Ma bucur. Sunt informatii pe care ar trebui sa le cunoastem cu toții mai ales ca sunt legate de viitorul nostru.

  2. Mult succes! Sper ca in viitorul apropiat sa ne bucuram din ce in ce mai multi de e/mobilitate si ba mai mult decat atat sa avem cu totii posibilitatea de a cumpara o masina electrica.

    1. Mulțumesc! Da. Sa fie asa. Doar ca asta sa nu ajungă sa ne influențeze negativ și sa uitam sa ne petrecem timp și bucurându-ne de natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!