Site Overlay

Două seriale thriller pe care le recomand

Când nu citesc cărți thriller sau polițiste, vizionez filme și seriale thriller sau dramă. Și azi exact despre asta va fi vorba. Cui nu-i place o picătură de suspans și o intrigă bine construită la un film?

Cele două seriale thriller pe care le-am urmărit de curând și pe care le recomand sunt

  • Sharp Objects – 2018
  • You – 2018

1. Sharp Objects – 2018

Acesta este unul dintre cele mai bune seriale thriller văzute vreodată. Care la rându-i are 8 episoade, a câte 60 de minute fiecare. Producția este inspirată după primul roman al autoarei americane Gillian Flynn, carte cu același nume ca și miniseria.

Sharp Objects este realizat de HBO. Ca note, are 8 pe Cinemagia și 8.2 pe IMDb. De asemenea, are un premiu și două nominalizări la Globurile de Aur. Serialul poate fi încadrat cu ușurință în genurile Crimă, Dramă, Mister și Thriller.

Poate de aceea mi-a și plăcut destul de mult. Însă, înainte de a urmări seria, am citit cartea și asta îți recomand și ție. Evident, îți vei da seama astfel că oricum romanul este mai bun. Dar cel puțin vei putea cum și-au închipuit regizorii povestea. Și o vei putea compara cu propria ta închipuire despre intriga cărții odată ce ai lecturat-o.

O jurnalistă, Camille Preaker(Amy Adams), are de îndeplinit o sarcină tulburătoare

Trebuie să se întoarcă în orașul natal pentru a investiga moartea a două fetițe. Dar femeia nu a mai vorbit de un car de ani cu mama sa nevrotică(Patricia Clarkson) și cu sora ei vitregă, o adolescentă rebelă(Eliza Scanlen). Iar întoarcerea acasă va fi mai dificilă decât și-ar fi închipuit.

De aceea, odată ajunsă în fostul său cămin, alături de familia ciudată, Camille va începe să se identifice din ce în ce mai mult cu tinerele victime. Iar propriile probleme din familie îi vor aminti de un trecut dureros. Luptându-se cu proprii demoni, jurnalista trebuie să dezlege acest puzzle psihologic. Înainte de a o lua razna.

Dar nimeni din acel oraș nu îi face investigația prea ușoară. Iar trecutul ei cutremurător implică pierderea unei persoane dragi și dependența de orice fel de obiecte ascuțite. Dar vei afla totodată că familia aparent perfectă din care face parte este diabolic de imperfectă.

Găsești cartea Obiecte ascuțite(Sharp Objects) de Gillian Flynn la Libris, Elefant, Cărturești.

2. You – 2018 – …

Acest serial realizat de Netflix este cât se poate de captivant. Vei dori să-l vizionezi tot într-o singură zi. You este un serial american lansat în 2018. Momentan are doar un singur sezon apărut, dar va fi vorba în total de cel puțin două sezoane. Primul sezon are 10 episoade, a câte 60 de minute fiecare.

Și acest serial american pe care îl recomand are note bune. 8.2 pe Cinemagia și 7.9 pe IMDb. De asemenea, ca Sharp Objects, și seria You este inspirată după o carte. Este vorba despre bestsellerul cu același nume scris de Caroline Kepnes și lansat in 2014. De data asta nu am mai citit cartea, dar intenționez să o fac în curând.

Seria se încadrează de asemenea de minune în genurile Crimă, Dramă, Thriller, dar și Romance. Deoarece este vorba până la urmă de o poveste de dragoste modernă. Dar tare sinistră.

You(Tu) este prin excelență povestea de dragoste a secolului 21

Dar principalul lucru care o diferențiază de altele este întrebarea în jurul căreia se învârte. “Tu ce ai face din dragoste?

Atunci când un librar atrăgător și super inteligent, Joe Goldberg(Penn Badgley din Gossip Girl),o vede în librăria sa pe frumoasa scriitoare aspirantă Guinevere Beck(Elizabeth Lail), se îndrăgostește de ea subit. Și răspunsul la întrebare nu poate fi decât “Orice!“.

Astfel, folosindu-se de internet și de puterea imensă a rețelelor sociale, el reușește să afle cele mai intime detalii despre viața tinerei. Prin urmare, este mereu cu un pas în fața ei și se apropie din ce în ce mai mult, ca în final să ajungă împreună.

Dar simpla îndrăgosteală care poate părea inofensivă la început, se transformă într-o obsesie teribilă și periculoasă. Rând pe rând Joe îndepărtează strategic fiecare obstacol, dar și persoană, din calea ei, pentru ca ea să fie doar a lui.

Sfârșitul primului sezon este cât de poate de imprevizibil

Dar probabil nu îți va plăcea prea tare. Cu toate acestea, având în vedere genul filmului, thriller, ar trebui să nu te mire.

De asemenea, pe tot parcursul serialului You nu am putut să nu mă imaginez rând pe rând în postura personajelor. Atât în calitate de obsedat, cât și de victimă a acestuia. Așa de tare m-a prins vibe-ul acestei serii Netflix.

Găsești cartea You(Tu) de Caroline Kepnes la Libris, Elefant, Cărturești.

Ambele seriale thriller mi-au plăcut mult și le recomand tuturor celor care doresc un pic de suspans și intrigi bine construite. De asemenea, pentru faptul că fiecare dintre aceste două seriale thriller este cât se poate de mind twisting. Apropo, eu le-am urmărit online, dar pot fi vizionate și mai grozav cu abonamente HBO, respectiv Netflix.

Sursa foto: Cinemagia

Sursa video: YouTube

Love it? Like it!
Pin Share

20 thoughts on “Două seriale thriller pe care le recomand

    1. Daaa. Și eu aștept. Parcă nu aș fi vrut să se întâmple ce s-a întâmplat la final. Dar vreau să văd acum ce se va mai întâmpla si cu Candace. 😁

  1. M-ai prins! Sunt “obsedată” de seriale. Așadar, îți foarte mulțumesc pentru recomandări! Cum am timp mă pun pe vizionat. M-a intrigat descrierile făcute. Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!