Site Overlay

Prima călătorie nu se uită niciodată

Tu ai fost prima mea iubire. Tu m-ai învățat să zbor prima dată. Mi-ai dat aripi către alte orizonturi. M-ai ambiționat să vreau mai mult. Și a vrea mai mult nu e niciodată o greșeală.

Lumea te cântă. Îți scandează numele. Te iubește. Plănuiește să te cucerească. Dar tu ai fost întâi a mea. Și mi-ai rămas ca o primă iubire în minte și în suflet.

Barcelona. Tărâm de arome. Loc de extaz. Sânge fierbinte și sangria

Prima mea vacanță. 2012. Prima escapadă în afara României. Prima mușcătură dintr-o portocală catalună. Tu m-ai învățat ce gust are cu adevărat portocala. Și prima experiență completă de călător în lumea largă. Prima călătorie alături de EL. Și primul vis împlinit dintr-o mie ce aveau să se mai împlinească pe parcurs.

Dreptul la vacanță este universal. Este precum dreptul la viață. Și îmi place să cred că am inspirat la rându-mi pe alții să se folosească de acest drept. Așa cum Barcelona m-a făcut să doresc mai mult.

E adevărat că prima iubire te face să visezi. E adevărat că prima dragoste nu se uită niciodată. Tot ea te face să dorești să o retrăiești mereu. Acele sentimente. Acele emoții. Și dacă asta poate că e imposibil în relațiile cu oamenii, în ceea ce privește explorarea lumii, mereu vor exista noi și noi iubiri în fiecare sezon. În fiecare anotimp, an sau viață.

Te vei îndrăgosti mereu de o vacanță exotică all-inclusive. Vei fi ca într-o continuă visare, ca într-un carusel de emoții. Pășind visător pe străduțe cu istorii vechi, făcând ochii mari la minunățiile naturii, surâzând fericit la tot pasul. Vei arăta și te vei simți ca un îndrăgostit la primele întâlniri. Și ceea ce te va mira va fi faptul că sentimentul de bine și de nou nu va dispărea niciodată. Prima călătorie este magică.

Îndrăznește să călătorești. Singur. Împreună cu oameni dragi

Mergi pe tărâmuri noi alături de grupuri pasionate de același lucru. Schimburile de experiență ar trebui să fie mai dese decât schimburile de șosete. Pentru că meriți. Pentru că merităm.

Nu ne-am născut să fim țintuiți pe loc. Nu suntem oamenii unui singur tărâm. Avem dreptul la vacanță. Dreptul la explorat noi destinații în care este posibil să ne simțim mai acasă decât acasă.

Da. Poate că am o singură viață. Dar ea îmi oferă totodată posibilitatea să trăiesc mai multe vieți. Așa cum cărțile îmi oferă sute de lumi în care pot alege să pătrund, așa și călătoriile îmi permit să trăiesc de o mie de ori. În cele mai diferite părți ale pământului.

Christian Tour susține Dreptul la vacanță. Tu de ce nu ai profita de ofertele de concediu atât de variate de la agenția de travel? Dacă tot muncești și faci bani, la ce bun dacă nu faci ceva și pentru sufletul tău? Pentru ce trăiești până la urmă? E mai bine să zici La revedere cu memoria încărcată de experiențe și amintiri vizuale, decât să pleci cu regrete și gol pe dinăuntru.

Poți merge în vacanță cu Christian Tour la Barcelona. Poți vizita toată Spania sau toată Europa. Și după ce vei dori altceva, te vei orienta spre Asia sau Africa. Ori poți vizita Canada, ca mai apoi să te stabilești acolo dacă vrei. Ori poți trăi pe viu visul american în Statele Unite.

Oh, ai atâtea posibilități și vise de împlinit!

Articol scris pentru prima probă a competiției Spring SuperBlog 2019.

Sursa foto: galerie personală, Christian Tour

Love it? Like it!
Pin Share

24 thoughts on “Prima călătorie nu se uită niciodată

  1. Prima iesire din tara a fost o fuga din Vama in Tyulenovo. Eram cu un amic cunoscut intr-o tabara de voluntariat cu o luna si ceva in urma. Dar cel care a venti cu ideea era un fost de-al meu cu care ne-am intalnit in Vama. Eram ce va de genul cu unul de mana si cu ochii dupa altul…

    1. Cu siguranta este. Da. A călători este unul dintre cele mai frumoase lucruri în viața. Dar necesită timp, bani și planificare, totusi.

    1. Mulțumesc! Chiar a fost. Prima și minunată! Este adevărat. Dar macar sa profităm de fiecare prilej pentru a ne bucura de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!