Site Overlay

Bohemian Rhapsody – un film cat o viata

Primul film la care am mers la cinema cand am venit in vacanta in Romania a fost Aquaman. Despre el am scris aici. Dar in noul an, 2019, primul film vazut la cinematograf a fost Bohemian Rhapsody. Un film genial, care ma bucur ca ne-a fost recomandat.

Nu stiam daca voi ajunge sa il vad in cinema. Puteam sa il lasam mai tarziu, sa il vedem online. Insa, iti spun drept. Nu este acelasi lucru. S. a venit intr-o seara cu o idee foarte buna, spontan. De a merge in Suceava la CinemaCity ca sa vizionam si noi in sfarsit mult laudatul Bohemian Rhapsody. Si s-a meritat din plin.

Ascultam si inainte Queen, Bon Jovi, Nightwish, AC/DC, Iron Maiden, Guns N Roses, Linkin Park sau Pink Floyd, Aerosmith si Beatles. Dar dupa film recunosc ca am ascultat si mai multe piese ale formatiei britanice Queen.

Productia ce da numele uneia dintre cele mai celebre piese a formatiei rock este foarte apreciata dupa ce a fost urmarita in cinematografe.

Drept urmare, pe IMDB are nota 8,3 iar pe Cinemagia are nota 9,1. Pentru mine a fost un film de 10. Totul a fost grozav. Actorii ce au dat viata celor patru artisti ce faceau parte din trupa Queen si muzica filmului au fost cele mai importante criterii care m-au facut sa ador productia.

Filmul Bohemian Rhapsody urmareste nu doar povestea de viata dramatica a lui Freddie Mercury, ci povestea formarii legendarei trupe rock Queen

Desi intr-adevar solistul este mult mai conturat ca personaj in aceasta productie muzicala. Multi l-ar putea chiar considera personaj principal. Asa cum a si fost nominalizat actorul Rami Malek la Globurile de Aur.

Din acest film afli exact(cu toate ca uneori usor diferit fata de realitate) despre cum s-a format band-ul, despre relatiile dintre cei patru colegi. Despre sexualitatea lui Freddie Mercury, relatia lui de dragoste si prietenie cu Mary Austin. Dar si despre originile exotice ale cantaretului care si-a schimbat numele cu unul oficial, si nu doar de scena.

Afli despre cum au fost compuse cele mai celebre piese ale formatiei, cum a luat nastere logo-ul Queen. Despre ideile de la baza albumelor trupei rock si despre tradarile din lumea muzicala. Daca partea cu sexualitatea lui Freddie Mercury nu este chiar atat de exploatata, nici excesul de droguri si alcool nu sunt atat de conturate in film.

In schimb, ni se prezinta relatia lui Freddie cu familia lui, cu prietenii, fanii, colegii de trupa, cu prietena sa Mary. Insa, foarte putin cu cel care ii va deveni partener pana la moartea sa la 45 de ani din cauza SIDA, Jim Hutton.

Pentru ca este un film biografic si muzical, primeaza detalii, scene si momente din turneele, concertele si studiourile de inregistrari in care au luat nastere indragitele piese rock marca Queen

Desi se crede ca Mercury i-a dus in spate pe ceilalti din trupa, productia de cinema arata exact cum a contribuit fiecare la munca. La crearea pieselor si albumelor pentru care este acum atat de populara si iubita formatia de rock.

In plus, momentele muzicale din film te dau pe spate. Si mai ales concertul de caritate Live Aid in care printre alti giganti ai muzicii pop-rock sau rock n roll s-a prezentat si Queen facand senzatie in publicul vast. Asta dupa ce ca un fiu risipitor, Freddy s-a intors sa-si ceara iertare de la colegii de trupa pe care i-a lasat balta la un moment dat. Deoarece si-a dat seama ca ei sunt familia lui.

Poate ca nu fiecare moment din film este leit cu viata reala din parcursul tumultuos al formatiei britanice, dar impresioneaza cu adevarat. Si pe fanii Queen din vremurile de glorie. Dar si pe fanii mult mai tineri ai trupei gigant de rock.

Dupa vizionarea productiei la cinematograf, am ascultat si mai mult piese precum

 • “Bohemian Rhapsody”
 • “We will rock you”
 • “Radio Ga Ga”
 • “Another one bites the dust”
 • “Killer Queen”
 • “You’re my best friend”
 • “We are the champions”
 • “Crazy little thing called love”
 • “Under pressure”
 • “I want to break free”
 • “Barcelona”
 • “The show must go on”
 • “Who wants to live forever”
 • “Love of my life”

Interpretarea si asemanarea actorilor cu muzicienii Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor si John Deacon au fost geniale

Mimica si gesturile lui Rami Malek au fost poate exagerate(mai ales suptul dintilor din fata). Dar asta l-au adus mai aproape de personajul sau si de fanii din toata lumea. A fi actor e mare munca. Iar faptul ca egipteanul a intrat atat de bine in rol este datorita pregatirii asidue pentru a-i da viata cat mai bine legendarului Freddie Mercury.

Datorita filmului, am aflat mult mai multe informatii despre Queen si piesele lor decat stiam inainte. Bohemian Rhapsody este un film produs de Bryan Singer ce merita a fi vazut in cinematografe mai ales pentru a experimenta sunetul cel mai bun al pieselor iconice interpretate de formatia britanica. Il recomand cu toata inima!

Sursa foto: cinemagia.ro

Sursa video: YouTube

Love it? Like it!
Pin Share

6 thoughts on “Bohemian Rhapsody – un film cat o viata

  1. Mulțumesc! Nouă chiar ne-a plăcut mult. Il recomand! Sper să îl poți vedea. Am impresia că încă e în cinematografe… 🤗

 1. Da. Este un film senzațional. Muzica, jocul actorilor, asemănarea lor. Pur și simplu m-am simtit ca la un adevărat concert când interpretau pe scenă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!