Site Overlay

Aquaman – un Poseidon rebel

De cand am venit in Romania in vacanta de iarna, nu am mers la cinematograf decat de doua ori. Primul film vazut a fost Aquaman, cu celebrul actor cu muschi in rolul principal – Jason Momoa. El a mai jucat in Justice League, Frontier, Baywatch, Conan Barbarul si in serialul Game of Thrones. Dar nu numai.

Dar aparte de actorul care l-a jucat pe eroul apelor si uscatului, Aquaman, mi-a placut filmul in sine. Povestea un pic aparte de celelalte povesti ale eroilor Marvel sau Warner Bros. Filmul are nota 7,5 pe IMDB si 8,5 pe Cinemagia. Eu i-as chiar 9 din 10.

Da. Poate nu este un film de Oscar, dar efectele, costumele, muzica si mesajul nu sunt de ignorat deloc. In plus, distributia este completata de actritele Amber Heard si Nicole Kidman. Si de actorii Dolph Lundgren, Willem Dafoe, Patrick Wilson si Temuera Morrison, printre altii.

Aquaman pe numele lui de om Arthur Curry(Arthur ca pe rege si Curry ca pe condiment) este mostenitorul reginei marilor si al paznicului unui far

Crescut de tata si antrenat de sfatuitorul regelui Atlantidei, baiatul apelor stie ca nu este la fel ca ceilalti. In plus, el este deja un fel de erou popular pe Pamant. Doar ca tanjeste sa isi cunoasca mama si sa ajute intreaga omenire, din apa si de pe uscat.

Puterile lui sunt mari. Forta sa este extraordinara. Dar cand vine vorba despre razbunare, pana si el este vanat de cei care il considera o amenintare. Acel cineva care doreste sa scape cel mai mult de el este chiar fratele sau, Regele Orm(luat altfel, Orm=Worm – vierme, te-ai prins?). Cel care doreste sa devina stapan peste toata Atlantida. Acest rege nascut in mare, dupa legile bune, este mai mic decat Aquaman. Adica al doilea mostenitor la tron si fratele sau vitreg.

Prin urmare, il considera o amenintare pe Poseidonul nostru rebel, care face doar ce ii place. Incearca sa il distruga. Si pana la urma chiar il provoaca la duel, castigand mai mult sau mai putin pe drept. Cu toate ca Aquaman primeste ajutor atat de pe uscat, cat si din apa, va trebui sa isi dovedeasca mai bine pretentiile la tronul regatului apelor.

Astfel pleaca dupa tridentul cel mai puternic dintre toate, o calatorie plina de amenintari care il va duce si la mama sa, crezuta pierduta demult.

Aquaman nu este insa doar un film despre eroi, batai, pretentii la tron si regate care se vor cucerite

Este o productie cu un mesaj de impact in ziua de azi. Ne spune despre amenintarea care paste omenirea in urma poluarii mari a apelor la care s-a ajuns in prezent. Deci si mesajul social este unul puternic. Este un film care face referire la relele facute de oameni. Rele ajunse sa distruga oceanele si marile, care in cele din urma se vor intoarce tot impotriva noastra.

Regele Orm vrea sa se razbune pe lumea de pe uscat deoarece prezinta o amenintare constanta pentru ape. Cum altfel? Nimicind cu totul suprafata dura a Pamantului. Pe de alta parte, Aquaman, Poseidonul modern si rebel doreste sa salveze ambele entitati. Dand inca o sansa omenirii si stapanind cu cap regatul marilor si oceanelor.

Acum, ca sa vezi ce se intampla la final si cine are de castigat(desi intr-un film cu eroi, iti poti da usor seama cine castiga), trebuie sa urmaresti productia. La cinema sau acasa, cum doresti. Costumele sunt minunate. Efectele speciale de asemenea. Felul in care este inchipuia Atlantida si locuitorii sai, tehnologia si firul povestii te vor atrage cu totul. Dar si prezenta numelor mari de actori in acest film cu eroi.

Nu degeaba Aquaman este un film produs in format 3D

Nu ai cum sa te bucuri altfel de imagistica bogata decat privind prin ochelarii magici in sala de cinematograf.

In plus, filmul nu te poarta doar in minunata Atlantida, ci si pe uscat. In locatii si orase deosebite, cu o istorie bogata si cu decoruri de vis. Si pe langa genurile Actiune, Aventuri si Fantastic, creatia cinematografica prezinta si nenumarate scene in care umorul sau ironia sunt la cote inalte. Si nu ai cum sa nu gusti astfel de momente. Filmul chiar are sarea si piperul necesare unei productii care sa te cucereasca pe loc!

Sursa foto: cinemagia.ro

Sursa video: YouTube

Love it? Like it!
Pin Share

18 thoughts on “Aquaman – un Poseidon rebel

    1. E destul de fain si cu o imagistica superba! Bine, si povestea are o morala importanta referitoare la situatia actuala a lumii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!