Site Overlay

Carti citite in luna noiembrie

A trecut anul 2018, dar eu am ramas cu restante legat de cartile citite in acest an. Asa ca vor sosi doua articole, cu cartile citite in luna noiembrie, respectiv decembrie 2018.

Pot spune ca luna noiembrie a fost cea mai slaba in citit. Asta insemnand ca am reusit sa dau gata doar doua carti. 😛

Reading challenge-ul din 2018 fusese sa citesc 80 de carti. Insa, nu am reusit sa il duc la bun sfarsit si am bifat doar 75 de carti din 80. Dar in 2019 ma ambitionez sa citesc si mai multe carti. Astfel, am setat Reading Challenge-ul Goodreads pe 2019 la 100 de carti.

Ce carti am lecturat in luna noiembrie

Chocolat – Joanne Harris

Despre aceasta carte am scris mai multe in recenzia postata pe Booknation.ro. Linkul il gasesti in titlul de mai sus. “Chocolat” de Joanne Harris este o carte romantica, calda si dulce. Este o lectura plina de intelesuri si semnificatii pe care nici nu trebuie sa le cauti prea mult.

Este despre dragostea de oameni, despre dorinta de a fi acceptat in comunitate. Despre viata de nomad, despre acceptare, dar si suferinta.

Cartea urmareste stabilirea unei mame impreuna cu fetita ei intr-un orasel francez mic. Cele doua sunt singure. Nu exista nici un barbat la orizont. Ele calatoresc mult si parca se tem de ceva. Comunitatea nu prea le vede cu ochi buni. Cel putin nu la inceput. Preotul locului nu le va vedea cu ochi buni in nici un moment al povestii.

Femeia se stabileste pana la urma acolo, impreuna cu fetita ei. Si deschid o ciocolaterie, in care se vand cele mai apetisante dulciuri din tinut. Dar acest gest curajos si neobisnuit pentru acea zona le va atrage necazuri si simpatie in acelasi timp. Preotul locului va face tot ce ii va sta in putinta sa le ruineze afacerea si sa le distruga ciocolateria. Le va interzice enoriasilor sa intre in acel loc de pacat.

Insa, incet incet, ciocolateria isi va castiga faima. Iar femeia va reusi ceea ce nu au reusit preotii oraselului de cand lumea. Sa ajute oamenii, sa ii faca sa vada binele, sa capete curaj si sa se simta mai bine in tovarasia celorlalti.

Este o poveste frumoasa despre omenie, puterile magice ale ciocolatei si despre pasiune.

1793 In umbra mortii – Niklas Natt och Dag

La fel ca si cu cealalta carte, vei gasi recenzia acesteia pe site-ul Booknation.ro. Linkul tot in titlul de mai sus.

Aceasta carte este in stilul cartilor ce imi plac mie cel mai mult: noir. Nu face parte din colectia editurii Trei de carti politiste sau thiller. Este de la editura Litera, din colectia Buzz Books, ce poate fi gasita la chioscurile de ziare.

Insa, ca o asemanare cu titlurile de la grupul editorial Trei, si acesta apartine unui scriitor nordic. Suedezului Niklas Natt och Dag. Cartea nu m-a dezamagit deloc. Este scrisa pe mai multe planuri pentru a asigura intelegerea actiunii de catre cititor.

Naratorii sunt personajele predominante din carte. Asa ca vei afla despre povestea fiecaruia, dar si despre cea a celorlalti din propria perspectiva.

Un fost soldat descopera un cadavru mutilat in apele de langa Stockholm si decide ca este interesat de soarta cruda a bietului schilodit. Astfel ca impreuna cu un avocat bolnav, dar drept, vor pleca in cautarea vinovatilor. Insa drumul nu le va fi usor, ci va fi presarat de piedici si chiar moarte.

Tot asa vor descoperi ca moartea celui gasit in apa nu se datoreaza mutilarii evidente, ci altor cauze. Decedatul a avut o viata destul de scurta, dar plina de provocari si primejdii. Si intr-o Suedie in care revolutia era in plina forta, trebuia sa fii atent de partea cui esti.

Cartea este un amalgam de povesti si intamplari morbide. Despre saracie, putere si vicii. Un peisaj pe care cu greu l-ai inchipui pentru Suedia zilelor noastre, in care totul pare atat de linistit si corect.

Daca ai rasfoit si tu vreuna dintre aceste carti citite de mine in luna noiembrie, iti poti pune parerea in sectiunea de comentarii.

Lecturi placute!

Sursa foto: galerie personala

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Carti citite in luna noiembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!