Site Overlay

Carti citite in luna octombrie

Lasand la o parte faptul ca suntem la inceputul lunii decembrie, eu trebuie sa tin pasul cu cartile citite. Si cum nu am fost prea activa pe blog de ceva vreme, voi recupera acum. Sper sa nu fie cu suparare, dar titlurile pe care le-am citit eu in luna octombrie poate va vor inspira si pe voi.

Intreaga luna octombrie am citit 8 carti, cu una mai mult decat in septembrie

Titlurile toamnei au fost destul de variate, atat din literatura clasica, cat si din cea contemporana, din genul Young Adult, cat si din cel politist.

1. Ora de aur – Ann Leary

Despre cartea “Ora de aur” de Ann Leary pot spune ca mi s-a parut calda si foarte reala. Cu un subiect inspirat din lumea noastra. Un subiect pe care alegem sa il evitam, de rusine sau din dezgust. Dar mai multe poti afla cum mi s-a parut lectura din articolul de pe Booknation:

Recenzie “Ora de aur” de Ann Leary

2. Love si Gelato. Vacanta la Florenta – Jenna Evans Welch

Wow. Cartea asta din genul YA a fost pe sufletul meu. M-a facut sa imi doresc sa ajung in Florenta si sa vizitez locurile minunat descrise in poveste. Dar si sa retraiesc propria poveste de dragoste cu aceeasi fiori resimtiti de personajele adolescentine. Gasesti recenzia mea completa pe Booknation:

Recenzie “Love &Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch

3. Hotul de carti – Markus Zuzak

Imi doream demult sa citesc cartea asta. Vazesem filmul inainte, dar a durat ceva pana sa imi ajunga in maini si scriitura. Si de fapt am citit-o in format electronic. Relatarea trista, dar plina de aventuri, prietenie si emotii sincere, m-a uns pe inima. Si dupa ce vei citi intreaga mea recenzie facuta pe Booknation acestui roman istoric, iti recomand sa vezi si filmul cu acelasi nume, din anul 2013.

Recenzie “Hoțul de cărți” de Markus Zusak

4. D-ale carnavalului – I.L. Caragiale

Spre rusinea mea, nu citisem pana acum aceasta comedie scrisa de I.L. Caragiale. Dar i-a venit randul in toamna. Cu toate acestea, mi s-a parut destul de greoaie si complexa, cu o insiruire de evenimente si de personaje greu de inteles. Ori nu sunt eu prea perspicace, ori piesa este scrisa si gandita de Caragiale incat sa-ti puna mintea la treaba. Ideea este ca daca ar fi sa merg sa o vad la teatru, mi-ar placea mult mai mult.

5. Jucatorul de sah al lui Maelzel – Edgar Allan Poe

Nu mai citisem demult ceva de la Edgar Allan Poe. De aceea am zis sa continui lecturarea operei lui cu aceasta povestire si inca doua. Si ele urmeaza pe aceasta lista. Ideea e ca m-am cam prostit. Cam niciuna dintre aceste povestiri fantastice nu mi-a suras in vreun fel.

Acesta este de fapt un eseu scris de Poe despre un jucator fals de sah, dar automat, denumit Turcul. In scriere, autorul incearca o demonstratie ampla a deconspirarii celui care pune de fapt in miscare piesele de sah. Ce sa zic? Puteam sa ma lipsesc de citirea eseului.

6. Misterul Mariei Roget – Edgar Allan Poe

In aceasta povestire, Edgar Allan Poe reface un caz despre disparitia misterioasa si presupusa moarte a unei tinere. Dar ceea ce este mai interesant este faptul ca “Misterul Mariei Roget” este prima povestire politista bazata pe informatii despre o crima reala.

7. William Wilson – Edgar Allan Poe

Aceasta povestire este cea mai fantastica si greu de patruns dintre toate cele trei citite in luna octombrie. Este bazata pe anii de formare si de educare insusi ai scriitorului la o scoala din suburbiile Londrei. Mai interesant este faptul ca scrierea se bazeaza pe tema dublurii. Ea te face sa pui la indoiala tot ce credeai despre propria persoana si despre cei din jur.

8. Vantul prin salcii – Grahame Keneth

O carte minunata si simpla, ce pare pentru copii, dar este pentru toata lumea. Ca si Micul Print adopta teme precum prietenia, cinstea, frica, nostalgia si dorul de aventura. Recomand aceasta cartulie oricui. Este buna de citit la orice varsta, chiar daca nu ai apucat sa o lecturezi cand erai mic, asa ca mine.

Desi personajele sunt niste animalute, ele traiesc, se imbraca, mananca si au grija de ce e in jurul lor ca si noi, oamenii. Si de asemenea exprima emotii si stari cat se poate de umane, cu care te poti identifica usor citindu-le aventurile.

Acestea 8 au fost cartile lunii octombrie pentru mine. Tu ai citit vreuna dintre ele, cum ti s-a parut? Iar daca nu, spune-mi in comentarii ce carti ai citit tu in octombrie si care este favorita ta. Poate asa imi voi face si eu un top de titluri de citit pentru lunile viitoare. Desi, Slava Domnului, am o multime de carti ce ma asteapta in biblioteca. 😛

Sursa foto: galerie personala

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Carti citite in luna octombrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!