Site Overlay

Lucerna – dragoste la prima vedere

Lucerna a fost dragoste la prima vedere. De la străduțele cu case colorate și până la turnurile în care puteai urca să prinzi o panoramă splendidă asupra orașului, totul a fost magic.

Ajungând în Lucerna, ne-au atras atenția turnurile care se înălțau maiestuoase de cealaltă parte a râulului Reuss

Ele fac parte de fapt din Musseg Wall, un zid fortificat extrem de înalt. Bineînțeles că am dorit să le vedem de aproape și când am ajuns chiar lângă zid, am descoperit că se poate urca în unele dintre ele. Gratis. Așa că nu am mai stat pe gânduri și am urcat pe scările înguste din lemn și piatră. Iar priveliștea de sus, din turn, nu a putut fi comparată cu nimic altceva. Este superb orașul Lucerna văzut de la o asemenea înălțime. Și muntele Pilat poate fi admirat în toată măreția lui. Recomand o asemenea experiență!

Lucerna

Și să nu uităm de unduiosul lac Lucerna supranumit și Lacul celor Patru Cantoane de unde se vedeau în depărtare siluetele albite de zăpadă ale Alpilor Elvețieni. Lacul Lucerna este unul dintre cele mai frumoase lacuri văzute de mine în călătoriile făcute de-a lungul timpului.

Lucerna

Nu numai că are o formă atipică, dar este și înconjurat maiestuos de Alpii Elvețieni, care se zăresc clar în departare. Această întindere de apă face cinste nu numai orașului Lucerna, ci și altor 3 cantoane:  Uri, Unterwalden și Schwyz.

Hinter Musegg și Musegg Wall – două locuri în care ar trebui să ajungi dacă vizitezi Lucerna

Lucerna

Lucerna

  • Primul este un muzeu cu animaluțe vii pe care le poți hrăni și îngriji, dar și un loc în care poți da o mână de ajutor la treburile gospodăriei și în grădină pentru o adevărată experiență rurală.
  • Iar al doilea este un zid vechi cu turnuri medievale în care poți intra gratis și de unde poți vedea cel mai bine orașul Lucerna și împrejurimile sale.
Lucerna

Ce trebuie sa stii daca planuiesti sa vizitezi Lucerna

  • Noi am ales parcarea Altstadt care este situata aproape de centru si de toate atractiile din Lucerna. A costat 11,5 franci 5 ore.

Lucerna

  • Nu rata plimbarea pe podurile vechi ale orasului Lucerna. Pe unul dintre ele poti trece imediat ce cobori din parcarea despre care am zis mai sus. Dar mai este unul, mult mai cunoscut, de altfel simbolul orasului – Kapellbrucke sau Podul Capelei, construit din lemn, care traverseaza raul Reuss. Tot aici vei putea vedea si Turnul de apa dar si o multime de picturi bizare, vechi de sute de ani, care reprezinta scene din istoria locului, dar si din istoria Elvetiei.
  • Noi am prins si un iarmaroc cu tot felul de jocuri, tarabe si magazine langa lacul Lucern, vis-a-vis de gara din oras. Apropo, cladirea garii este super instagramabila.

Lucerna

  • Si daca tot am adus vorba de Kapellbrucke, de pe el am asistat la un concurs de canotaj pe mai multe echipe de fete si baieti care se luau la intrecere pe raul Reuss. Super faina experienta! Si nici macar nu ne-am informat dinainte asupra evenimentelor ce aveau sa aiba loc in oras. Daca vrei sa fii surprins, nu o fa nici tu. Dar daca vrei sa asisti la ceva anume, atunci vezi dinainte programul evenimentelor pentru perioada in care vei vizita Lucerna.
  • De pe site-ul luzern.com vei afla informatii pretioase despre cum sa-ti organizezi vacanta aici.

Lucerna

  • Tot mergand prin centrul vechi, vei da si peste o frumusete de turn cu ceas rosu cu albastru care iese in evidenta imediat ce iti ridici privirea.
  • Vei vedea de asemenea si cateva castele superbe pe dealul de vis-a-vis de orasul vechi, imediat dupa ce iesi din parcarea despre care spuneam mai sus. Unul dintre ele chiar poate fi vizitat luand un funicular pana sus.

Lucerna

  • Si daca tot te afli in Lucerna sau in Elvetia mai bine zis, trebuie sa incerci bunatatile de ciocolata fabricate aici. Noi am incercat cate ceva si am cumparat delicii de la magazinul Bachmann care este situat fata in fata cu lacul Lucerna, imediat ce traversezi spre oras. Este mare, nu are cum sa nu iti atraga atentia.

Străzile din centrul vechi al Lucernei sunt minunate, parcă desprinse din alte vremuri. În plimbarea noastră am prins o zi înnorată, dar asta tot nu i-a putut știrbi farmecul. O plimbare în acest oraș este recomandată oricând. Recomand experienta oricarui pasionat de calatorii!

Sursa foto: galerie personala

Kisses,

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

18 thoughts on “Lucerna – dragoste la prima vedere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!