Site Overlay

Carti citite in luna septembrie. 7 lecturi atragatoare

Revin cu un articol fresh pe blog despre ce am mai lecturat in ultima vreme. De data asta va voi spune cate ceva despre acele carti citite in luna septembrie. Am fost harnica si am dat gata 7 titluri, dintre care 6 mi-au placut mult iar al 7-lea mi s-a parut cam ciudatel.

Dar sa nu te mai tin pe jar. Poate ca dintre aceste lecturi, iti vei alege si tu vreuna pentru lista de citit sau te va atrage pentru a o citi de indata.

7 carti citite in luna septembrie

citite in septembrie

1. Tinutul Loney de Andrew Michael Hurley

Cartea este disponibila pe site-urile: Elefant, Libris, Carturesti

2. Casa de vacanta de Jorn Lier Horst

Cartea este disponibila pe site-urile: Elefant, Libris, Carturesti

Despre aceste doua thrillere am mai scris intr-un articol anterior, asa ca nu are rost sa revin la ele. Dar vei gasi tot ce mi-a placut sau nu la ele in articolul acesta:

carti citite luna septembrie

3. Obiecte ascutite de Gillian Flynn – una dintre cele mai faine carti citite

Cartea este disponibila pe site-urile: Elefant, Libris, Carturesti

4. Secretul sotului de Liane Moriarty

Cartea este disponibila pe site-urile: Elefant, Libris, Carturesti

Aceste doua carti citite in luna septembrie mi-au placut super mult si le recomand celor care prefera genurile thriller si psihologic. De asemenea am scris despre ele intr-un alt articol pe care il poti citi aici:

5. Buddha din podul casei de Julie Otsuka

carti citite in luna septembrie

Aceasta carte nu este voluminoasa, dar nu se citeste atat de usor, fiind destul de profunda. Este dramatica si istorica in acelasi timp. Prezinta situatia amara a femeilor japoneze vandute ca mirese prin corespondenta in America. Nu este o poveste individuala, ci ne este prezentata situatia generala. Cartea este o voce colectiva care ne spune la tot pasul despre situatia nefericita a acestor tinere care cred ca pleaca din tara lor intr-o lume in care le va fi bine si in care vor fi primite cu bratele deschise. Dar vai … cat amar si necazuri le vor astepta de fapt in fata.

Cartea este disponibila pe site-urile: Elefant, Libris, Carturesti

6. In inima infernului de Rosa Montero

carti citite in luna septembrie

Aceasta este o carte in care universul prin care se invarte personajul principal este metaforic. Iubirea, iertarea, tradarea, impacarea cu sine si condamnarea apropiatilor se intrepatrund iar legendele medievale care au de-a face cu domeniul de activitate al personajului principal au tot mai mult de-a face cu lumea reala. Desi mi s-a parut o lectura cam ciudatica(pe care o vei intelege pana la urma daca vei fi atent la semnificatiile din text), mi-au placut mult povestile din Evul Mediu relatate in carte. 

7. Povestiri fantastice si SF de Sergiu Somesan

carti citite

Aceasta carte mi-a placut chiar foarte mult. Domeniul fiction este preferatul meu si demult nu am mai citit ceva de domeniul fantasticului. Dar cele 10 povestiri din cuprinsul cartii chiar sunt grozave, unele avand forma de legende, altele de intamplari miraculoase iar o parte fiind de domeniul stiintifico-fantasticului. Se citesc usor, te prind in misterul lor si te fac sa crezi in imposibil sau cel putin intr-o entitate care nu ne este accesibila decat prin intermediul povestilor.

Cele 10 povestiri SF si fantastice + o recomandare a autorului aflata la finele cartii sunt urmatoarele
 • Apa vie, apa moarta 
 • Taietorul de lemne 
 • Nascocirea
 • Inchide bine usa! 
 • O casca alba si un copil in ploaie 
 • O racheta cu numele meu 
 • Poiana ingerilor 
 • Cel din urma unicorn 
 • Intalnire cu o zeita 
 • Mica mea contributie la sfarsitul lumii 
 • Ghidul scriitorului de SF

Avand in vedere ca obiectivul meu din Reading Challenge-ul de anul asta de pe Good Reads este de 80 de carti, faptul ca am citit 7 carti in septembrie a ajutat mult. In prezent, pe platforma am 61 de carti citite. Daca vrei sa vezi ce mai citesc, ce mi-ar placea sa citesc si ce recomand, ma poti gasi pe profilul meu de Good Reads.

Sursa foto: galerie personala si goodreads.com

Kisses, 

Oana M. 

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Carti citite in luna septembrie. 7 lecturi atragatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!