Site Overlay

De ce imi place atat de mult fructul de kiwi galben

Zilele astea calde de vara imi ofera cea mai buna ocazie de a lua gustari de sezon, hidratante si pline de vitamine. Asadar, in afara de pepenele rosu despre care v-am vorbit intr-un articol anterior, imi mai place sa consum si kiwi galben. Nici nu stiam ca mai exista alte varietati ale fructului de kiwi pana cand nu am dat de cel galben in marketul de unde ne facem cumparaturile.

Si pe cuvantul meu ca este grozav acest tip de fruct exotic. Sortimentul de kiwi auriu se diferentiaza usor de cel obisnuit, verde. In primul rand, nu are coaja atat de plina de ‘par’ precum ruda mai verde, ci este mai degraba mai fina si cu mai putine asperitati. In al doilea rand, acest soi este mult mai dulce la gust si are o aroma mai puternica decat varianta traditionala pe care o intalnim in magazine.

Si cu toate ca denumirea sa, kiwi galben/auriu, ne poate face sa credem ca are o culoare galbuie, nu se limiteaza doar la aceasta. In schimb, poate varia de la verde deschis pana la galben-auriu si chiar rosu la miez. Eu am gasit doar varianta galbuie si imi place mult.

Soiul de kiwi galben contine chiar si mai mult magneziu decat fructul de kiwi traditional, pe care il stim cu totii. De asemenea, are si un continut mai mare de potasiu chiar decat banana, ajutand in acest fel sanatatea cardiovasculara.

Ce proprietati are fructul de kiwi galben

  • Spre deosebire de ‘barabula cu par’, fructul de kiwi auriu este mult mai dulce la gust si mult mai aromat chiar. Se pare, de asemenea, desi nu am incercat, ca si coaja aproape neteda a acestui sortiment poate fi consumata ca atare.
  • Potrivit cu cercetarile, acest fruct galbui la miez este si o sursa bogata de nutrienti esentiali sanatatii precum acid folic, vitamina B6, vitamina A si C, cupru, fosfor, fier, calciu, potasiu si magneziu. Continutul mineral si de vitamine al acestei gustari exotice este mai bogat decat cel al ‘fratelui’ sau cu miez mai verzui.
  • In plus, fructul de kiwi galben este o sursa excelenta de fibre dietetice si nu are deloc colesterol. Iar daca gasesti pe piata si consumi kiwi cu miez rosiatic este si mai bine, deoarece se pare ca ar contine antociani puternici care lupta impotriva radicalilor liberi si intarzie imbatranirea celulara. 

Beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale despre fructul de kiwi galben

  1. Detine proprietati anticanceroase. Se pare ca acest soi de kiwi contine un compus care ajuta prevenirea mutatiilor genetice care atrag cancerul in corp.
  2. Imbunatateste circulatia sangelui. Arginina continuta de acest fruct joaca un rol vital in sinteza oxidului de azot, un vasodilatator care conserva sanatatea partii interioare a vaselor de sange, descurajand acumularea de lipide. Fibrele dietetice din kiwi galben reduc indirect colesterolul rau(LDL).
  3. Este o sursa bogata de luteina. In special sortimentul de kiwi cu miez rosu contine multa luteina. Prin urmare, consumand kiwi de acest tip iti imbunatatesti vederea, dar reduci si stresul oxidativ si riscul de instalare a cancerului in organism.
  4. Este un laxativ natural grozav. Toate fructele de kiwi sunt laxative naturale excelente. Asta datorita continutului lor generos de fibre dietetice. Drept pentru care consumul de kiwi galben te ajuta cu tranzitul intestinal, accelerand functiile intestinului si ameliorand constipatia. Deci daca stii ca ai probleme cu constipatia, mananca 1 sau 2 kiwi dimineata pe stomacul gol alaturi de un pahar de apa sau de ceai de plante si sigur vei ajunge la baie in acea zi.
  5. Este bogat in potasiu si magneziu. Cum am mai spus si sus, fructul de kiwi galben este o sursa buna de minerale, in special potasiul si magneziul care sunt cele mai importante pentru sanatatea cardiovasculara.

Varietatea de kiwi galben/auriu este si o mai buna sursa de vitamina C decat kiwi verde. Consumul regulat ofera, astfel, o varietate de beneficii de sanatate pentru mentinerea sanatatii inimii, pentru o buna circulatie a sangelui, pentru un bun tranzit intestinal, dar si pentru intarirea sistemului imunitar datorita cocktailului de vitamine si de minerale continut.

Eu consum asa ceva de fiecare data cand am ocazia. Tu ai incercat fructul de kiwi galben? Esti curios sa vezi cum este si cum te poate ajuta?

Sursa foto: galerie personala

Kisses,

~ Oana M. 

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!