Site Overlay

Ce produse de beauty folosesc in prezent. Preferatele mele

Nu sunt eu vreun beauty blogger sau ceva, dar sunt totusi femeie. Si pentru ca sunt femeie, evident ca am o multime de produse de beauty si cosmetica pe care le folosesc regulat. Poate ca nu sunt atat de multe ca ale altor tovarase de gen, dar nici putine nu-s. Drept pentru care am decis sa le prezint intr-un articol. Care imi plac, care nu. Daca le recomand, daca nu. Care le sunt plusurile si minusurile. Cine stie care dintre voi va deveni interesata de un anumit brand sau gen de produs, doar pentru ca avem cam aceleasi nevoi ale tenului si ale pielii.

O chestie comica: Desi sunt reprezentanta la Avon de mai bine de 10 ani de acum, momentan nu folosesc nici unul dintre produsele de frumusete de la acest brand. Cred ca am o crema pentru fata, maini si corp si un gloss rosu de la Avon aici in Franta, dar nu sunt incepute inca.

Voi lua pe rand articolele de cosmetica pe care le folosesc in functie de rolul lor.

Ce produse de beauty folosesc pentru ten

Pentru fata folosesc doua creme de la Nivea:

produse de beauty

Cea in cutie mare(care este si pentru corp) este mai grasa, perfecta pentru tenul uscat. Eu o folosesc pentru ca am un astfel de ten, dar daca iau din intamplare prea mult pe degete, atunci trebuie sa intind bine pe toata fata si sa o masez pentru a intra in piele, altfel arata ca o masca.

  • Cea la tub(care este atat pentru fata, cat si pentru maini si corp) are o formula mai lejera. Este hidratanta si are ulei de jojoba si vitamina E. Aceasta patrunde mai usor in piele, poate chiar prea repede as zice. Hidrateaza pe moment, insa nu tine foarte mult pielea asa mai ales daca o aplici pe maini(asta daca le ai mai uscate, ca mine). Insa, imi place ca miroase placut si are un ambalaj practic. Imi vine foarte simplu sa o port dupa mine peste tot in geanta.

Mai folosesc si 3 masti de fata:

produse de beauty

  • Una dintre masti este de la Sephora. Este o masca exfolianta, purifianta si detoxifianta, cu carbune activ. Este mai mult un fel de scrub pentru ten. Contine micro-particule de exfoliere pentru a deschide porii, pentru a elimina celulele moarte si pentru a curata fata de impuritati. Este buna si impotriva sebumului de la nivelul fetei. Nu o folosesc prea des, ci doar atat cat trebuie. Cel putin de 3-4 ori pe luna. Si pentru ca are doar 50 ml este perfecta si pentru bagajul din vacanta.
  • Mai am si doua masti de fata de la Cien, luate de la Lidl odata cu lansarea lor. Ambele se numesc Tropical Summer Face Mask by Cien, dar una e Tropical-fresh mango iar cealalta este Tropical-fresh kiwi. Asa cum ai ghicit, au arome tropicale, asortate cu vara. Au o formula lejera, tip gel, care se intinde pe fata super usor si patrunde in piele energizand-o. Se pare ca ar ajuta si la pastrarea la distanta a ridurilor. In plus, sunt pentru toate tipurile de piele. Eu nu prea le-am folosit de cand le-am luat, dar sunt perfecte de asemenea pentru bagajul din calatorii, deoarece au un format super mic(50 ml).

produse de beauty

  • De asemenea, pentru hidratarea pielii si pentru netezirea acesteia, umpland ridurile sau prevenindu-le, am fiole cu acid hialuronic si vitamina C din gama Hyaluron C de la Gerovital. Acestea sunt primite de la editia trecuta a SuperBlog la care am participat si la care am fost finalista. Toti finalistii au fost rasplatiti cu asa ceva din partea sponsorului Farmec. Din toate fiolele avute, mi-a mai ramas una singura pe care am de gand sa o folosesc in curand. Daca am facut eu bine, o fiola de genul se foloseste pe zi, seara dupa demachierea tenului, pentru a lasa sa actioneze peste noapte. Se desface, se toarna in palma continutul si se maseaza fata cu acest acid cu o textura ca a apei, dar mai catifelata. Insa chiar eu am descoperit ca lichidul dintr-o fiola este prea mult pentru masajul fetei, asadar ceea ce mai ramane poate fi folosit pentru gat sau decolteu. Nu am fost prea constanta in folosirea acestor fiole, sa zic in fiecare zi pana le-am terminat, de aceea nu imi pot da cu parerea prea mult. Dar oricum, in urma aplicarii acidului hialuronic, tenul se simtea mai catifelat la atingere. Si asta este un beneficiu mare!

produse de beauty

  • Si mai am o solutie micelara Tot in 1 de la Garnier SkinActive. Nu stiu daca am nimerit-o sau nu legat de tipul de piele careia ii este destinata, fiind pentru pielea sensibila, dar mie imi foloseste foarte mult. Si imi place atat de mult incat tot pe vreo apa micelara ma voi baza de acum incolo dupa ce o voi termina pe aceasta. Asadar, solutia asta este pentru curatarea fetei, pentru demachierea ei, dar si pentru calmarea ei. Si nu trebuie clatita. Este perfecta pentru demachierea fetei, a pleoapelor si a buzelor, dar si a gatului. Eu asa o folosesc. Si nu are nici parfum.
  • Tot in zona fetei, ma opresc si la balsamul de buze de la Labello, cu aroma Blackberry Shine. Foloseam pana nu demult un balsam de buze de la Nivea, tot cu aroma, dar l-am terminat si mi-am cumparat acest produs. Imi place mult aroma de fructe de padure(mai exact de mure). Imi place ca nuanteaza buzele intr-o culoare asemanatoare murelor(dar depinde de culoarea buzelor fiecareia dintre noi). Insa nu imi place faptul ca nu pare sa tina prea mult. Si aici nu ma refer atunci cand mananci, bei sau saruti(pentru ca mie oricum mi se intampla asta cand port ruj), ci pur si simplu vorbind sau chiar stand pur si simplu. Parca se absoarbe repede si iti simti din nou gura oarecum uscata(mai ales spre margini).

produse de beauty

Ce produse de beauty folosesc pentru corp

Pentru maini:

produse de beauty

  • Crema de maini Nivea Soft pe care ziceam mai sus ca o folosesc pentru fata, o folosesc si pentru maini, deoarece are o formula lejera si intra repede in piele. O tin mai ales dupa mine pe langa pat sau prin geanta, pentru momentele cand simt ca mi se usuca mainile.
  • Crema de maini Le Petit Marseillais nutritiva cu unt de shea, migdale dulci si ulei de argan este pentru pielea foarte uscata. Nu zic eu ca am pielea chiar foarte uscata, dar totusi imi este foarte utila. Imi place si aroma ei, ca de miere, dar si faptul ca mentine pielea moale si hidratata, atunci cand am nevoie. Din pacate, eu o consum destul de repede si acum este cam pe gata.

produse de beauty

  • Mai am si o cutiuta magica pentru toate uzurile, mai exact crema de galbenele de la Fares, de care cred ca stie toata lumea. O prietena imi zicea ca ea are o asemenea cutiuta magica, dar cu propolis. Mie, un astfel de produs imi place nespus. O folosesc si pentru maini, si pentru buze, si pentru fata cateodata, dar mai ales pentru coate si genunchi(unde pielea tinde sa se usuce mai repede si sa se increteasca urat). In plus, este foarte utila pentru rani si cicatrici sau vanatai. Ajuta foarte mult la vindecarea pielii. Textura este fina, insa grasa odata aplicata pe piele(ca o alifie) si miroase fix a camp de galbenele. Recomand sa aveti asa ceva in casa, ba chiar in geanta la indemana, pentru orice situatii.

Pentru corp

produse de beauty

  • Tot de la Le Petit Marseillais am un gel de dus tare fain care miroase a citrice. Este cu mandarine si cu lamaie verde si ‘se comporta atent’ cu pielea. Este delicat, curata, hidrateaza, energizeaza si chiar parfumeaza pielea. Scrie ca formula acestui gel de dus este chiar imbogatita cu agenti hidratanti de origine vegetala. Face spuma suficienta si nu se duce chiar atat de usor la spalare, de aceea trebuie sa iti clatesti bine pielea, ca sa nu se usuce pe urma.
  • Mai am si o crema de dus superba, cu o textura ca de sapun delicat, de la Nivea Creme Care. Se pare ca are fix elementele care intra in constituirea cremei pe care o stim cu totii de la Nivea, doar ca este o crema de dus. Aroma si delicatetea cremei ce face o spuma super fina, sunt pe placul meu. Sau mai bine zis pe placul pielii mele.

Citeste si: 5 retete homemade de body scrub. Perfecte pentru ingrijirea corpului

produse de beauty

  • Pentru momentele cand vreau sa fac o baie in toata regula, am si sare de baie parfumata care creeaza un confort fain pentru piele. Miroase si grozav fiindca este cu lavanda, iar brandul de care apartine este Family Care, o marca cu care probabil majoritatea dintre femei este obisnuita. Aroma de levantica si proprietatile sale creeaza o stare de relaxare si de confort, permitand trupului sa se lase in voia apei si muschii sa se destinda.

produse de beauty

  • Dupa dus sau baie, folosesc un lapte de corp reparator de la Le Petit Marseillais. Este un produs hidratant  pentru pielea uscata si deteriorata cu unt de shea, aloe si ceara de albine. Aroma laptelui de corp(care apropos, are exact textura unui lapte mai gros) este atat de placuta, ca iti vine sa-l mananci. Te relaxeaza si numai masandu-l pe piele. Un lucru ce nu imi place la el este ca dupa aplicarea pe corp, mainile iti raman usor lipicioase(adica nu intra in epiderma asa cum intra in cazul corpului). Dar asta nu este un neajuns, pentru ca in cazul pielii se comporta exemplar iar de pe maini poate fi inlaturat foarte simplu.
  • Deodorantul pe care il folosesc este cel spray de la Gerovital H3 Fresh(pe verde). Imi place super mult. Nu lasa urme. Previne transpiratia si mai are si un miros placut, natural, fresh, asa cum imi place mie. Are 0% alcool, 0%parabeni si 0% triclosan, nu ca as sti ultimele doua ce fac, dar zic ce scrie pe el :)) Cum voi avea ocazia(si ajunge in Romania) imi voi mai lua cateva spray-uri ca sa fiu sigura.

produse de beauty

  • Daca tot suntem la Gerovital, hai sa va spun si despre lotiunea de protectie solara cu SPF 20 Gerovital Sun(protectie medie). Este imbogatita cu ulei de galbenele care protejeaza pielea si previne imbatranirea prematura a acesteia din cauza soarelui puternic. Pentru mine este suficient acest grad de protectie, deoarece nu am nici pielea sensibila si nici nu sunt prea alba, ca sa ma ard sau sa am alte probleme. Miroase fain si se aplica super usor datorita pulverizatorului. Asigurare impotriva razelor ultraviolete pentru la vara.

Ce produse de beauty folosesc pentru par

produse de beauty

  • In primul rand, folosesc samponul anti-matreata Head&Shoulders Citrus Fresh pentru par gras. Este perfect pentru parul meu care are tendinta de ingrasare si nu are deloc volum. Are o prospetime minunata, de citrice gata culese, dar parca si de menta. Nu pot zice ca este foarte diferit fata de alte sampoane pe care le-am folosit, dar miroase frumos si nu face spuma foarte multa. Sau mai bine zis, face exact cata spuma trebuie pentru a masa bine tot scalpul. Eu nu am probleme cu matreata, deci nu pot sa ma pronunt daca functioneaza sau nu, cu toate ca nici nu mi-a aparut(ca sa zicem ca ar fi un contra-efect). Insa, privitor la ingrasarea parului, eu tot ma spal la 2 sau 3 zile deoarece nu mai are acel aspect de curat si proaspat ca dupa spalare. Asta nu inseamna totusi ca nu functioneaza, ci doar ca parul meu este foarte fin si moale, si nu are acel volum care ajuta pe alte persoane sa aiba un par care sa arate inca fresh si dupa cateva zile bune de la spalare.

produse de beauty

  • Dar nu-i problema! Atunci cand consider ca ar fi cazul ca parul meu sa capete putin volum si nu vreau sau nu pot sa il spal atunci, folosesc samponul uscat Batiste Discret & Leger Nude. Si inainte, cand eram in Romania, foloseam tot sampoanele uscate de la Batiste pe care le cumparam din farmaciile Sensiblu. Uneori le gaseam chiar la promotie sau 2+1 si atunci imi faceam aprovizionarea. Insa, dupa ce am terminat si ultimul flacon din tara, am dat de acelasi sampon Batiste, doar ca in formatele din prezent, in magazinul de unde fac de obicei cumparaturi. Si trebuie sa iti spun ca pretul de aici este foarte asemanator cu cel al acestor produse comercializate in Romania. Imi place mult parfumul fresh si fin si faptul ca nu trebuie sa pulverizezi foarte mult pentru a face ca parul tau sa arate si sa miroase ca dupa spalare. Este grozav si pentru cand te grabesti undeva sau pentru a-l lua cu tine in calatorii. Desi formatul de 200 ml nu iti permite decat sa il pui in bagajul de cala, exista mini sampoanele uscate de la Batiste pe care le poti lua cu tine in bagajul de mana. Si orice ai spune nu simti ca iti incarca parul, ba chiar ii da un volum acceptabil(cam ca dupa dus).
  • Am si o lotiune tonica pentru par Force Kracht 5 de la Petrole Hahn. Aveam inainte si un sampon care era din aceeasi gama si iti dadea o senzatie mentolata si de raceala in zona scalpului, mirosind a citrice. Acest tonic cu uleiuri esentiale de citrice si vitamina B5 il aplic dupa ce imi clatesc parul, masandu-l bine. Ce este mai fain este faptul ca nu necesita clatire. De aceea nici nu prea imi place mie sa folosesc masti, creme de par sau alte uleiuri grase, pentru ca trebuie sa mai stau sa le si clatesc dupa. Ei bine, aici am scapat.

produse de beauty

  • Si mai am un ulei de argan cu extract de iasomie de la Vitanove de aplicat pe par, mai exact la varfuri. Acesta repara, hraneste si protejeaza pletele de factorii externi care duc la deteriorare. Cica ar fi mai degraba pentru par uscat si deteriorat, de aceea principalul sau ingredient este uleiul de argan foarte hranitor. Poate de aia nu prea il folosesc eu, pentru ca ma tem ca asa parul meu se va ingrasa mai repede?! Oricum, ofera si stralucire, miroase sublim, a esente uleioase, si se aplica usor datorita pulverizatorului. In plus, ajuta la descalcirea parului daca este aplicat imediat dupa spalare, facilitand perierea. Si nici nu se clateste, mai ales daca te vei expune apoi la soare.

Acestea au fost articolele de ingrijire pe care le folosesc eu in mod curent. Multe, putine, mie imi sunt de folos. Dupa cum ai vazut, am o preferinta pentru produsele de la Nivea, Le Petit Marseillais si Gerovital. Insa, asta nu inseamna ca nu imi pot schimba preferintele legate de cosmetica, daca dau de alte produse de beauty care imi fac mie bine si care mi se potrivesc. Tu ce produse de beauty folosesti in mod curent?

Sursa foto: galerie personala

Kisses, 

~ Oana M. 

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Ce produse de beauty folosesc in prezent. Preferatele mele

  1. intreba-ma mai bine ce nu folosesc :))) dimineata bag repede lotiunea tonica de la apidava, crema de ochi biofin si crema de zi avon nutra effects miracle glow. seara, la dus, folosesc gelul de curatare t-zone sau exfoliantul de la herbagen, demachiant – apa micelara bioderma, lotiune tonica din nou, crema de ochi si serul cu acid hialuronic de la alfa natural cosmetics. da, pe timpul zilei am musai nevoie de deodorant – acum am roll-on, de fapt, de la b.u. in action, parfum, crema de maini – cea de la apidava acasa, una de la oriflame la munca, balsam de buze… offf, is multe rau. daca stau sa le adun, ma sperii cateodata :))

    1. Ohooo! Da, suna a adevarat ritual de frumusete. Si eu am din nou cateva produse faine pe care le folosesc si as vrea sa scriu si despre ele. Crema de la Avon Miracle Glow o am si eu si e super faina. Doar ca de acum este pe terminate. Fara creme de maini nu reusesc sa ma simt bine. Am cate una in fiecare geanta, pe noptiera, langa mine cand scriu si cam peste tot prin casa :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!