Cum recunosti vampirii energetici si cum scapi de ei

Please follow and like us:

Ti s-a intamplat sa traiesti momente in care te-ai simtit nefolositor, neiubit, temator, rusinat si chiar ignorant? Dar stii de ce ti s-a intamplat asta? Pentru ca te aflai in apropierea unor oameni care stiu numai sa ia de la tine, “vampirii energetici“.

Vampirii energetici pot face parte chiar din familia ta, dintre prieteni, colegi, profesori, vecini, iubiti, colaboratori, chiar straini. Acestia se regasesc sub orice forma in apropierea ta si pur si simplu reusesc sa iti suga energia si sa te sece de nervi.

Uite cateva forme sub care apar vampirii energetici in viata ta

  • Cel care da mereu vina pe tine(sau pe altii). Acest vampir nu isi preia niciodata responsabilitatea pentru ceea ce face si da mereu vina pe tine sau pe altii. Este frustrant mai ales atunci cand incerci sa il pui in fata faptului implinit si el continua sa nege ca ar fi implicat in vreun fel.
  • Cel care te face sa iti fie rusine de ceva ca sa obtina ceea ce isi doreste. Mai pe scurt, acest vampir se foloseste de punctele tale slabe, de faptul ca iti este rusine cu ceva, pentru a-si trage foloasele de pe urma ta.
  • Cel care este gelos pe oricine. Acest vampir nu stie sa se bucure cu adevarat pentru succesele altora, ci doar este gelos si invidios pe ceea ce au altii. Clar ca acesta nu iti este un prieten adevarat, daca asa l-ai crezut. Stii ca un pic de gelozie nu strica niciunde, dar cand e deja prea multa, nu ar mai trebui sa te tii pe langa asemenea oameni.
  • Cel care nu este deloc sigur pe sine. Acest vampir energetic doreste doar sa te traga si pe tine in jos, la nivelul lui, pentru a nu putea fi mai bun decat el si pentru a va putea plange de mila amandurora. Nu il lasa sa faca asta si indeparteaza-l din viata ta.
  • Cel care face misto tot timpul de micile tale succese sau de esecurile tale. Si acesta este un fel de vampir gelos, doar ca o arata fata de tine sau de altii razand de lucrurile pe care le faci si batandu-si constant joc. Este mai mult ironic si incearca sa se ia de oricine, pentru a-si mari ego-ul.
  • Cel care barfeste sau cel care face o adevarata drama din orice. De fapt nu este chiar unul si acelasi, dar tot vampiri energetici se numesc. Cei care barfesc nu vor ezita sa te barfeasca si pe tine cu altii daca face deja asta in fata ta legat de cunostintele comune. Cei care fac o drama din orice situatie care nu le convine se autovictimizeaza si isi plang de mila de fata cu tine ca sa le sufli in coarne sau ca sa aiba tot ei castig de cauza.

Si acum, cateva modalitati prin care sa alungi vampirii energetici din viata ta

  • Daca deja ai fost ranit de multe ori de astfel de persoane, zi-le Adio! si pleaca fara sa te mai uiti in urma.
  • Invata sa recunosti situatiile in care acesti vampiri profita de tine. Arata-le ca stii cum sunt de fapt si nu le mai permite sa faca asta cu tine.
  • Intreaba-te daca chiar ai nevoie de acea persoana in viata ta. Vezi ce a adus la asta si apoi constientizeaza ca poti oricand pleca de langa asemenea oameni negativi. 
  • Cel mai simplu sa te aperi contra acestor vampiri energetici este dandu-ti seama care sunt ei si fiind mereu calm in preajma lor. Nu strica nici daca le spui in fata ce crezi despre ei si daca nu te vei mai teme de reactiile lor atunci cand incearca sa profite de anumite situatii.

Spune-ti tie insuti ca esti mai valoros decat cred altii si arata asta celor din jur. Meriti sa fii inconjurat de oameni pozitivi, buni si care tin la tie cu adevarat. Asadar, elimina pe toti cei care nu fac decat sa te sece de puteri si sa iti ofere stari negative.

Ai grija de tine!

Sursa foto: Pexels.com

 

Kisses, 

~ Oana M.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.