Site Overlay

De ce ai nevoie de articole in presa. Ce garanteaza ele pentru afacerea ta

In timp ce afacerile mici si mari incearca sa-si dea seama cum sa faca fata puterii coplesitoare a social media, pentru a ajunge la publicul tinta vizat, un instrument foarte cunoscut de marketing capata noi proportii. Daca cu cativa ani in urma era foarte la moda ideea promovarii prin publicitate la TV, radio si prin panouri publicitare in cele mai publice locuri, in prezent hitul in lumea business-ului se refera la advertoriale si articole in presa online.

Comunicatele, articolele si advertorialele in presa online sunt acum un instrument esential si mai important decat oricand in promovarea unei companii. In ultimii cativa ani, online-ul a acaparat offline-ul si toate afacerile care se respecta isi creeaza acum website-uri de prezentare, deoarece prin acest canal se comunica cel mai des si bine in momentul de fata.

Dar odata ce detii un site web pentru afacerea ta, nu este suficient sa ii dai numele business-ului si sa mai intri pe el din cand in cand.

Astazi, poti face totul printr-un asemenea site de prezentare

 • Poti prezenta publicului tinta ideile tale, serviciile sau produsele pe care le oferi
 • Poti vinde produse ce sunt la mare cautare si poti comunica cu parteneri, clienti si furnizori
 • Poti tine la curent lumea in legatura cu proiectele, parteneriatele si noutatile pe care le propui
 • Poti deveni un brand cunoscut in mediul online, acolo unde toata lumea se regaseste acum
 • Te poti face cunoscut si te poti diferentia de concurenta prin ceva ce numai tu oferi
 • Poti crea o comunitate de oameni care iti vor deveni clienti fideli sau urmaritori, in functie de care este obiectivul companiei tale
 • Poti comunica mai simplu cu cei din jurul tau decat doar prin sediul fizic pe care il are afacerea 
 • Te poti face cunoscut unui public mult mai larg decat doar fiind existent in offline 

Atat companiile mici, cat si cele medii sau mari din fiecare industrie folosesc in momentul de fata social media ca parte integranta a PR-ului si a resurselor de marketing.

Articole in presa – cea mai buna unealta de promovare din cate exista. De ce?

1. Articolele in presa si advertorialele reprezinta instrumente de SEO(optimizare a motoarelor de cautare) care ajuta investitorii, clientii, potentialii angajati si tertele parti sa descopere si sa aplice pentru anumite servicii ale unei companii ce se gaseste si in online.

2. Aceste articole platite pentru a fi postate in online media sunt parti permanente din baza de date publica ce poate fi accesata oricand pe un anumit site de catre cei interesati. Odata transmise catre canalul media, dupa postare aceste advertoriale raman in arhiva site-ului pentru totdeauna. Asta inseamna ca ai parte de expunere pentru afacerea ta nu numai in ziua in care este postat articolul in presa, ci ori de cate ori cineva ajunge pe acea pagina. Mai pe scurt, platesti o singura data, si ai parte de publicitate pentru tot restul zilelor. 

3. Advertorialele reprezinta unelte directe de comunicare ce pot transmite mesajele pe care le doresti despre afacerea ta catre o multime de persoane, in care sigur se regaseste si publicul tau tinta.

Comunicatele si articolele in presa s-au schimbat foarte mult de-a lungul timpului

Acum cuprind mult mai multe avantaje decat atunci cand au fost puse in aplicare pentru prima data. Pentru a apela la o agentie de marketing digital care sa-ti ofere aceste servicii de redactare articole, trebuie sa cunosti mai intai importanta acestor advertoriale menite pentru a fi postate in online media:

 • Anunturi la obiect despre noi produse sau servicii. Daca vrei sa apelezi la serviciile de content writing ale unei agentii de online advertising pentru a anunta lansarea unui produs sau serviciu, poti contacta acea firma pentru a-ti exprima dorinta. Sa zicem ca ai nevoie de un articol sau un comunicat de presa prin care sa iti anunti publicul despre o noutate legata de afacerea ta. Nimic mai simplu! Specialistii in content writing ai agentiei iti vor prelua ‘comanda‘ cu toate specificatiile tale, vor crea o schita apoi ii vor da o forma finala articolului dupa ce vor primi acordul tau. In cele din urma, acesta va ajunge la trustul de presa in care doresti sa fie publicat, astfel putand fi accesat usor si nelimitat de catre o multime de persoane.
 • Imbunatatire a imaginii de brand. Este simplu sa apelezi la serviciile unei agentii de marketing digital, deoarece ei se ocupa de toata treaba. Tu esti clientul, tu esti regele. Prin articole in presa, imaginea afacerii tale va deveni mult mai cunoscuta in online, deoarece doar prin simpla detinere a unui website nu ajungi la masa de oameni la care ajungi prin presa online. Si trebuie sa mai stii un lucru. A publica mai multe articole platite in presa este mai bine, deoarece publicul va vedea mai des numele tau, va citi despre ceea ce oferi si este mai posibil sa intre in contact cu tine. Insa, ideal este sa ai parte de o acoperire media mai buna. Asta se face publicand articole platite in mai multe structuri de presa care au un numar mare de vizitatori unici lunar.
 • Distribuire in masa. Daca inainte comunicatele de presa obisnuite erau trimise doar catre jurnalisti pentru a fi publicate in media scrisa, acum datorita articolelor in presa online stirea despre brandul tau nu numai ca va aparea intr-un trust de incredere, cu milioane de vizitatori zilnici, dar de asemenea va putea fi distribuit mai departe in mediul online ajungand la mii de persoane fie prin mail, fie prin social media. Iar acest lucru inseamna foarte mult pentru afacerea ta. Continutul poate deveni viral. 
 • Vizitatori numerosi pe site. Daca comunicatele de presa traditionale nu accepta linkuri in structura lor, articolele in presa sau advertorialele accepta asa ceva. De aceea, tu poti cere ca articolul in cauza sa contina cuvintele cheie dorite si linkurile esentiale care sa dea catre pagini importante de pe site-ul afacerii tale. Orice client al unei agentii de marketing se poate folosi de acest instrument vital pentru a directiona cititorii articolului catre site-ul de prezentare al brandului.
 • Acces usor la site-ul tau. Daca nu multa lume stie de afacerea ta, printr-un articol in presa acesta va fi citit de catre abonatii sau vizitatorii unici ai trustului, si va ajunge cunoscut de mai multe persoane. In plus, acest lucru se face usor deoarece continutul unui ziar online este ‘frunzarit‘ de catre foarte multi dintre noi atat de pe laptop, PC, cat si de pe telefon sau tableta. In acest fel ajungi mai simplu la oamenii care ar putea deveni interesati de ceea ce oferi tu.
 • SEO. Prin utilizarea de cuvinte cheie specifice corelate cu afacerea ta, poti optimiza foarte bine advertorialul dorit astfel incat publicul sa acceseze mai usor informatiile despre compania ta prin utilizarea motoarelor de cautare precum Google.

Acestea sunt in mare avantajele pe care le poti obtine pentru promovarea companiei tale daca folosesti articolele platite in presa. Iar daca ai inteles acum mai bine cum te ajuta un asemenea instrument de marketing, poti intra in contact cu agentia de marketing online WhiteAd Media, pentru a fi consiliat in alegerea trusturilor de presa potrivite cu advertorialele pe care le doresti.

Sursa foto: whitead-media.ro

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!