Site Overlay

Beneficii ale ceaiului de ghimbir. In cate moduri te poate ajuta

In ultima vreme am decis sa trec pe stilul sanatos de viata, pe o alimentatie echilibrata si pe o rutina sportiva zilnica. Alaturi de broccoli, spanac, lime, avocado si mango, am hotarat sa incerc si beneficiile plantei numite ghimbir. Despre existenta ei stiam deja, insa pana acum nu i-am simtit gustul decat in diferite bomboane pentru gat pe care le-am incercat pentru a opri raceala.

Insa, avand in vedere ca aici in Franta, ghimbirul nu este deloc scump, luat la 100 de grame, am zis sa cumpar si eu asa ceva si sa incep sa folosesc. Deoarece am pus cateva kilograme bune pe mine in vacanta de iarna si dupa, musai a trebuit sa slabesc. Si inca trebuie. 

Asa ca pe langa mersul pe bicicleta, pedalatul la bicicleta de interior si frecventele genoflexiuni pe care le fac, am intervenit si in alimentatie. Pentru ca oricum beam in jur de 2 litri de apa pe zi, am introdus in apa plata alaturi de lime si cateva bucatele de ghimbir proaspat. Am pus totul la shaker si acum am in fiecare zi o bautura aromata, proaspata si hidratanta care ma ajuta sa consum zilnic cantitatea de lichide de care are nevoie organismul meu.

Pe langa apa cu ghimbir insa, trebuie sa recunosc si beneficiile ceaiului de ghimbir, care este mai mult decat relaxant

Uite ce am aflat ca poate face ceaiul de ghimbir pentru organism:

  • Ajuta la digestie

Atunci cand o persoana bea acest tip de ceai, sunt eliberate sucuri digestive. Acestea relaxeaza muschii intestinelor si, de asemenea, neutralizeaza acidul din stomac. Asta face digestia mai rapida si atenueaza gazele, balonarea, starea de greata si de voma asociate cu indigestia.

  • Atenueaza greturile de dimineata

Atunci cand o femeie este insarcinata, ea resimte in primul trimestru greturi mai ales in timpul diminetii. Si deoarece nu are voie sa ia medicamente in perioada sarcinii, ea poate totusi incerca tratamente naturale cu ierburi cum ar fi si ceaiul de ghimbir. Consumul regulat de ceai atenueaza greturile de dimineata si usureaza starea neplacuta prin care trece gravida.

  • Intareste imunitatea

Se pare ca a consuma des ceai de ghimbir ajuta la intarirea sistemului imunitar. De ce se intampla asta? Pentru ca planta in cauza contine cantitati mari de antioxidanti, care cresc imunitatea. Asta protejeaza pe oricine impotriva oricarui tip de infectie si boala.

  • Vindeca crampele menstruale

Perioada ciclului menstrual este foarte delicata, dar si destul de dureroasa pentru o femeie. Insa, ceaiul de ghimbir poate ajuta si in acest sens. Planta este cunoscuta pentru proprietatile sale antispasmodice. Asadar atunci cand o femeie trece prin durele crampe menstruale, cel mai bine ar fi sa consume ceai de ghimbir deoarece ajuta la directionarea fluxului de sange catre zona pelviana. Asta elibereaza blocajele si vindeca durerea.

  • Trateaza racelile obisnuite

Acest tip de ceai, fiind calm, dar si usor iute prin natura sa, face ca persoana racita sa transpire mai mult, asadar eliberand febra. De asemenea, ajuta la atenuarea durerilor de gat si a sinusurilor blocate.

  • Trateaza acneea

Stresul este cel care cauzeaza cel mai adesea acneea. Dar consumul de ceai de ghimbir in mod regulat imbunatateste starea de spirit a unei persoane. Asta reduce cantitatea de stres si astfel si cosurile sunt mai putin vizibile. Iar pentru ca are proprietati antiinflamatorii, ghimbirul sterge de pe fata umflaturile si petele inestetice.

  • Previne bolile cardiovasculare

Unul dintre cele mai minunate efecte ale ceaiului este acela ca imbunatateste circulatia sangelui in corp. Asta se intampla datorita aminoacizilor si a mineralelor continute. Si pentru ca fluxul sangelui este imbunatatit, se reduce si probabilitatea ca acea persoana sa fie predispusa la aparitia de boli cardiovasculare.

  • Protejeaza ficatul

Cand bei alcool mult, stii deja cum te simti dupa. Dar banuiesti ca face rau si ficatului, nu numai infatisarii tale fizice. Insa, consumand ceai zilnic iti poti proteja ficatul impotriva efectelor negative ale substantelor toxice ca alcoolul, tigarile sau drogurile. Asta nu iti da voie totusi sa consumi asemenea substante pentru ca ar exista o solutie dupa.

  • Sporeste fertilitatea

Cica ghimbirul ar avea proprietati afrodisiace. Se pare ca daca un barbat bea ceai de ghimbir zilnic, volumul de sperma este dublat si imbunatatit. De asemenea, barbatii cu disfunctii erectile pot beneficia de pe urma acestui tratament natural. 

  • Energizeaza corpul si spiritul

Ceaiul de ghimbir este bogat in vitaminele B, C si D, in minerale precum potasiu, magneziu, zinc, calciu si cupru. Toate aceste vitamine si aminoacizi ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Asta duce la cresterea ratei de ardere a grasimilor, facand o persoana sa se simta mult mai usoara, sa fie mai in forma si sa se simta mai energica.

Toate aceste beneficii sunt grozave, iar prepararea de ceai de ghimbir este super simpla. Ai nevoie de apa clocotita si de ghimbir feliat. Toarna apa clocotita peste bucatile de planta aromata, lasa sa se infuzeze timp de 10 minute si apoi adauga si un pliculet de ceai verde daca doresti. Poti folosi indulcitori(miere) sau nu.

Pentru ca apa cu ghimbir pare sa imi fie de folos, voi testa de acum si beneficiile incontestabile ale ceaiului de ghimbir. 

Tu ce parere ai despre aceasta bautura calda?

Sursa foto: Pexels

Kisses

~ Oana M. 

Love it? Like it!
Pin Share

1 thought on “Beneficii ale ceaiului de ghimbir. In cate moduri te poate ajuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!