Site Overlay

De ce urasc barbatii sa trimita mesaje? Cateva motive bine intemeiate

A trimite mesaje este cea mai rapida cale de a pastra legatura cu familia, cu iubitul, iubita sau cu prietenii. Este o adevarata binecuvantare, daca stai si te gandesti bine. Preferi uneori sa trimiti mesaje in loc sa suni pe cineva deoarece este mai scurt si te simti si mai sigur pe tine, poate. Dar de ce urasc barbatii sa trimita mesaje, te-ai intrebat vreodata?

Ai trimis vreodata mesaje pe telefon unui baiat/barbat ca sa astepti mult si bine pana sa-ti raspunda? Probabil ca ai inceput mai degraba sa iti faci filme ca de ce nu iti da mesaj inapoi, daca este cu cineva, daca a patit ceva, daca este suparat pe tine si asa mai departe. Nu exista femeie care sa nu fi gandit asta vreodata.

Sau poate ca treaba merge bine, va trimiteti ambii mesaje, dar la un moment dat nu mai primesti nimic de la el. Te-ai gandit ca poate treaba asta nu ii place defel? Te-ai gandit ca poate nu e felul lui de a comunica si ca ar prefera de n ori sa va vedeti in persoana? 

Ia vezi cateva motive bine intemeiate pentru care unii barbati urasc sa dea mesaje

Treaba asta cu mesajele scurte sau lungi, dar dese, a ajuns sa fie cumva o obisnuinta. Cam ca bipurile intre prieteni sau intre iubiti, cum se obisnuia de demult cand abia aparusera telefoanele mobile pe piata.

Dar vezi ce se intampla in creierele lor legat de trimiterea de mesaje pe telefon. 

Cateva motive.

1. Mesajele le distrag atentia de la ceea ce fac

Notificarile de la mesagerie reusesc foarte mult sa enerveze o persoana, mai ales cand vin in mod repetat. Si evident ca destinatarul va gasi vinovat de asta pe expeditor. Daca tot ii trimiti mesaje pe telefon cu diverse chestii fara noima si el se uita la meci sau este la o intalnire de afaceri, nu prea se mai poate concentra la ceea ce face si va da vina pe tine.

Ori, din contra, va da telefonul pe silent ca sa nu mai auda toate acele notificari si va uita de tine. Asta iti explica de ce nu mai primesti mesaje mult timp de la el(intr-o zi sau poate intr-o perioada mai mare de timp).

2. Nu trimit mesaje pentru ca se tem/urasc ca vor fi ignorati

Atunci cand tu trimiti cuiva un mesaj, mai ales daca este esential, doresti sa primesti imediat si un raspuns. Asa si barbatii. De aceea, nu prea trimit mesaje si prefera sa te sune ca sa puteti discuta in voie despre un anumit subiect. Chiar daca vrei sa faci pe distanta sau sa pastrezi misterul, barbatilor nu prea le mai place lucrul asta. Sau poate asta place mai mult tinerilor, care sunt pusi pe jar de o asemenea atitudine.

3. Urasc raspunsurile scurte

In ziua de azi, limba romana este macelarita de foarte multa lume. Iar asta nu se intampla doar cand vorbim unii cu altii fata in fata, ci mai ales cand trimitem mesaje sau cand scriem diverse emailuri sau conversam pe Facebook. Cum crezi ca se simte un tip cand la o intrebare lunga de-a lui(in care se presupune ca ar trebui sa detaliezi ceva), tu ii raspunzi monosilabic sau prin “K“?

Probabil ca si tie ti se intampla asta uneori si nu iti place. De aceea, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Sau nu vei mai primi raspunsuri la mesaje prea curand.

4. Simt ca nu exista nici o emotie in acest tip de conversatie

Acesta este un alt motiv foarte bine intemeiat pentru care barbatii nu(prea) trimit mesaje. In ciuda faptului ca sunt considerati adesea drept specimene mai ‘reci‘ din punct de vedere afectiv, au si ei sentimente ca toata lumea. Si atunci cand trimit mesaje in care iti exprimi frustrarile, sentimentele sau anumite lucruri mai profunde, ei simt ca nu exista nici un farmec si nici o emotie in acest tip de conversatie.

Mai mult le-ar placea sa vorbiti fata in fata sau cel putin la telefon despre asemenea subiecte delicate, referitoare la viata si suflet.

Ei, acum ti-ai dat seama macar un pic despre ce simt barbatii referitor la trimiterea de mesaje? Te-ai prins care le sunt motivele si ‘scuzele‘ pentru care nu iti raspund la timp sau nu au chef sa tasteze la fel de mult ca tine? 

Ce zic, tie ti s-a intamplat asa ceva? Care crezi ca sunt motivele barbatilor de a nu trimite mesaje la fel de des ca femeile?

Sursa foto: Pexels

Kisses,

~ Oana M. 

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!