Site Overlay

Cum sa folosesti uleiul de cocos pentru a obtine dinti frumosi si sanatosi

Felul de a fi al dintilor tai se mosteneste. Nu ai ce-i face. Indiferent de cat iti doresti tu sa ai dinti perfecti si fara carii, daca parintii tai au dintii sensibili, atunci se poate sa ai parte si tu de asta. Insa, pe langa a merge regulat la medicul dentist si a-ti schimba periuta si pasta de dinti in functie de nevoile danturii, poti incerca si alte trucuri de ingrijire. Ca uleiul de cocos, de exemplu.

Eu am avut mereu probleme cu dintii. Inca de cand eram mica, dintii erau sensibili si se cariau foarte usor. Tocmai de aceea a fost nevoie sa intervin medical ca sa ii pun la punct. Dar ma bucur de rezultat si de faptul ca acum pot zambi in sfarsit. Desi nici acum nu am scapat de infectii, carii si gingii inflamate. Doar ca incerc sa le mentin sub control mergand in vizita la stomatolog cat de des posibil.

Ma intrebi ce este cu uleiul de cocos?

Cum poate ajuta uleiul de cocos in obtinerea unor dinti frumosi si sanatosi? Este destul de simplu. Sau modalitatile de utilizare a acestui ingredient sunt simple.

Poti incerca clatirea danturii cu ulei de cocos. Asta pentru a o proteja de aparitia cariilor si pentru a improspata cavitatea bucala totodata. Uleiul indeparteaza bacteriile de pe dintii tai si ii vindeca treptat.

Ce trebuie sa faci?

Plimba prin gura o lingura de ulei de cocos timp de 10-20 de minute pana cand saliva si uleiul se vor transforma intr-un lichid laptos alburiu. Scuipa si vezi cum iti simti dintii dupa aceea.

Trebuie sa stii ca, daca ai deja carii, uleiul nu poate sa le indeparteze ca prin minune, este evident. Insa, ceea ce poate face este sa previna viitoarele carii care abia asteapta sa se instaleze in dintii tai. Este o solutie mai eficienta pentru curatare si albire naturala mai ales daca este insotita de periaj regulat si folosirea atei dentare. 

Propria pasta de dinti cu ulei de cocos si alte ingrediente

Si daca doresti sa nu mai cumperi paste de dinti cu ingrediente chimice din comert, incearca sa-ti creezi propria solutie pentru periaj regulat. Ai nevoie de cateva lucruri pe care le poti avea deja prin casa sau pe care le poti lua de la magazin:

  • 4 lingurite de pudra de calciu
  • 1 lingurita de pudra de stevie
  • 1 lingurita de sare de mare
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • un sfert de cana de ulei de cocos

Amesteca toate aceste ingrediente naturale pentru a obtine o pasta. Foloseste-o mereu in locul pastei tale de dinti obisnuite. Insa, trebuie sa stii ca nu este recomandat sa o utilizezi in periajul dintilor pe o perioada mai indelungata de 1 luna de zile. De ce? Din cauza structurii sale abrazive care poate sensibiliza dintii. 

Asadar, dupa ce ai incercat-o timp de 30 de zile, poti trece inapoi la pasta de dinti obisnuita. Cea care ti-a fost recomandata de doctorul stomatolog pentru tipul tau de dantura.

Uleiul de cocos si-a demonstrat eficienta intr-o gama larga de activitati: in bucatarie, in terapie, in cosmetica, dar si in medicina sau in intretinerea casei. Asa ca poti incerca si tu aceste trucuri la indemana cu ulei de cocos pentru a obtine dinti frumosi si sanatosi. Sau cel putin pentru a le intretine smaltul si a preveni aparitia cariilor uracioase.

Sursa foto: Pexels

Kisses

~ Oana M. 

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Cum sa folosesti uleiul de cocos pentru a obtine dinti frumosi si sanatosi

  1. Andrei D. L. says:

    Bună ziua tuturor,

    Orice pasta de dinți este buna pentru dinți, dacă conține fluor. Efectuați un periaj corect de 2-3 ori pe zi și clătiți cu apa de gura (fără alcool). Evitați ata dentara, în timp slăbește gingiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!