Site Overlay

Recenzie Femei – Charles Bukowski

Am citit si eu din curiozitate si poate din mai mult de atat cartea “Femei” scrisa de Charles Bukowski.

Intr-adevar, m-au intrigat putin comentariile persoanelor de pe diverse grupuri de lectura de pe Facebook in legatura cu aceasta lucrare. A existat de curand si un fel de poll pe unul dintre grupuri, in care se intreba cititorii cu ce carte le-ar fi rusine daca ar fi prinsi citind-o. Si printre “Fluturi“, cartile lui Andrei Ciobanu si romanele de dragoste scrise de Nora Roberts, Sandra Brown s.a.m.d., era mentionat si titlul “Femei” a lui Bukowski.

De ce ti-ar fi rusine sa fii prins citind aceasta carte, nu imi pot explica. La fel ca si cu celelalte.

  • Citim carti de genuri diferite.
  • Suntem oameni diferiti.
  • Avem gusturi diferite. 

Eu zic sa zicem mersi ca oricum citim, intr-o lume in care acest lucru este din ce in ce mai rar(Sau poate ma insel eu?). Lectura in toate formele ei ne poate imbogati. Din diferite puncte de vedere. 

Si nu ar trebui sa ne fie rusine sa fim prinsi citind nici macar carti pentru copii sau reviste de moda ori alte genuri de scrieri. Nimeni nu ar trebui sa judece pe nimeni, fiindca este o tara libera si toata lumea are dreptul la a face si a citi ce ii place. Atata timp cat nu face rau cuiva!

Acestea fiind zise, am citit si eu in 2 zile cartea “Femei” a lui Charles Bukowski. Din ce am aflat, scriitorul nu mai este in viata, insa lucrarile lui sunt un fel de mostenire pe care a lasat-o lumii intregi. Si intr-un fel, el este inca in viata. Deoarece pe langa poeziile sale(pentru care a fost mai cunoscut poate la inceputul carierei sale), in multe dintre romanele sale el este prezent sub forma alter ego-ului sau personaj principal – Hank Chinaski.

Uite care sunt impresiile mele despre “Femei” de Charles Bukowski

Pot asemana aceasta carte ca stil cu cea a lui Mircea Cartarescu – “De ce iubim femeile“. De asemenea, din ce am mai citit, cu jurnalele lui Anais Nin. Desi e socanta prin exprimare si prin firul narativ, “Femei” e o lucrare cu sens, in care autorul isi descrie mai mult sau mai putin viata. Asa cum alti scriitori scriu despre spiritualitate sau dragoste, asa scrie Bukowski despre sex, femei și bautura. E natural si simplu de citit.

Iti poate placea mai ales ca e sincer in scrierea lui, isi stie defectele si le infatiseaza ii în carte ii spune ce crede cu adevarat despre viata. Personajul din “Femei“, Hank Chinaski este de fapt alter ego-ul lui Charles Bukowski iar femeile ce i-au trecut prin pat acestuia sunt, in mare, aventurile ii iubirile din viata reala a scriitorului.

Daca poti trece de limbajul violent si colorat, poti descoperi ceva care totuși iti va placea la cartea aceasta. 

Iar daca vei dori sa o comanzi candva, o poti gasi la Elefant sau la Libris, dar si la Cartepedia sau Carturesti.

Lecturi placute!

Sursa foto: libris.ro

~ Oana

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!