Site Overlay

Reguli pentru a manca echilibrat. Afla care sunt si pune-le in practica!

Uneori ajungem sa ne distrugem viata si sanatatea doar din cauza dependentei noastre de mancare. Iar daca la mesele principale, pe care si-asa nu le respectam, adaugam gustari nesanatoase si la intervale dese, atunci nici nu este de mirare. Dar nu este nevoie ca pofta de mancare sau de ceva de rontait sa ne provoace atata stres si probleme. Mai bine ar trebui sa invatam cum sa facem fata la asemenea obiceiuri si sa incepem prin a manca echilibrat.

Daca te afli intr-o asemenea situatie neplacuta, ai nevoie de cateva reguli pentru a manca echilibrat

  • Inainte de a merge in bucatarie si a cauta prin frigider sau prin camara, intreaba-te daca iti este cu adevarat foame. De obicei, alte semnale ale corpului nostru ne fac sa credem ca ne este foame, dar nu este asa. Pentru a testa aceasta teorie, bea un pahar de apa si apoi vezi daca senzatia de foame este atenuata sau nu.
  • Daca totusi mananci si intre mese, macar fa alegeri sanatoase. Nu este bine sa consumi gustari dulci sau sarate, dar asta o stii prea bine. Mai bine alege ceva usor si fresh precum iaurtul grecesc, batoanele de cereale integrale, cateva legume taiate in felii sau cateva seminte de migdale, fistic ori fructe confiate.
  • Nu consuma portii mari de mancare. Iti voi spune un truc! Atunci cand iti pui mancare in farfurie, ai grija sa folosesti o farfurie mai mica in care sa pui o portie obisnuita de mancare. Daca aceeasi portie de mancare o vei aseza pe o farfurie mare, atunci creierul tau ii va semnala stomacului ca este prea putin si va cere mai mult.
  • Un sfat excelent in consumul mancarii tale este de a mesteca bine de tot portiile pe care ti le pui, pentru ca stomacul sa aiba timp sa digere hrana, astfel ajutandu-ti si sistemul digestiv. Daca vei manca pe fuga, atunci mai mult ca sigur vei avea dureri si nici nu te vei simti complet satul.

Sper ca aceste reguli pentru a manca echilibrat iti vor servi de acum incolo!

Sursa foto: Pexels.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!