Site Overlay

Ce trebuie sa stii despre durerile de spate

Poate crezi ca fiind tanar nu poti suferi de ceea ce sufera si cei mai in varsta, adica parintii sau bunicii tai. Dar, hei, una dintre cele mai intalnite afectiuni ale lumii moderne, atat printre tineri, cat si printre batrani, se refera la durerile de spate. Stiai ca aproximativ 80% dintre noi va avea de-a face cu dureri de spate cel putin odata in viata? Si stii cand ar trebui sa te astepti sa le resimti? Cam incepand cu varsta de 30 de ani.

Dar uite ce mai este de stiut despre durerile de spate

  • Trebuie sa afli adevarul neplacut cum ca aceste dureri de spate sunt cel mai adesea intalnite in cazul femeilor decat in cazul barbatilor, mai ales cand vine vorba despre femeile insarcinate.
  • De asemenea, durerile acestea nesuferite pot avea de-a face si cu rutina ta de exercitii fizice dar si cu obiceiurile tale de dormit.
  • Afla ca 20% dintre durerile de spate dureaza in jur de 12 saptamani sau chiar mai mult.
  • In afara de sport si de perioada de sarcina, durerile acestea mai pot fi cauzate si de pasivitatea ta(atunci cand stai foarte mult jos) sau de postura nepotrivita.
  • Si cresterea brusca in greutate sau fumatul pot fi cauzele pentru care incepi sa resimti dureri de spate insuportabile. Kilogramele in plus incarca cu si mai multa greutate coloana ta iar tigarile iti slabesc oasele, ducand la aceeasi problema in cele din urma.

Insa, afla ca exista si vesti bune pentru tine! Poti face anumite lucruri pentru a impiedica aparitia durerilor de spate. Ca de exemplu:

  • Poti incepe sa faci sport in mod regulat, dar sa nu te incarci prea tare
  • Si yoga sau exercitiile de pilates sunt inrudite cu mai putine astfel de dureri
  • In ceea ce priveste doctorul, acesta iti poate prescrie sa incerci terapia fizica, acupunctura, medicamente sau schimbari in stilul tau de viata.

Asadar, acum stii de ce suferi de dureri de spate, dar si ce ai de facut ca sa le atenuezi sau sa le previi.

Sursa foto: Pexels

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!