Site Overlay

Trasaturi de caracter ale psihopatilor. Invata sa ii identifici

Chiar daca uneori vedem in filme sau in documentare anumite lucruri sau chiar persoane de natura psihopata, si credem ca le putem defini foarte simplu, nu este chiar asa. Trebuie sa stii ca psihopatii sunt mult mai subtili decat ne vine noua sa credem.

Stiai ca in jur de 3% dintre liderii afacerilor din ziua de azi dezvolta multe trasaturi de caracter ale psihopatilor?

Chiar daca tu crezi, ca si majoritatea, ca termenul de ‘psihopat’ are legatura cu o afectiune medicala anume, nu este chiar asa. Atat psihopatii, cat si sociopatii sunt definiti ca avand probleme grave de personalitate antisociala. Aceste tulburari pot aparea din cauza unei game largi de factori genetici si de mediu.

Si chiar daca de obicei iti vine greu sa-i depistezi, uite cele mai intalnite trasaturi de caracter ale psihopatilor

  • Acestia sunt extrem de aroganti. Nu este, insa, vorba aici de o persoana aroganta obisnuita. Este vorba despre un tip de aroganta dusa la limite. Nu numai ca aceste persoane au un simt al importantei extrem de mare, insa ii vei si auzi spunand de ce sunt ei buni la tot.
  • Acestia sunt manipulatori buni. Stiai ca pentru psihopati manipularea este un simplu joc distractiv? Oricine poate deveni tinta a tendintelor de manipulare ale psihopatilor. Si, mai mult decat atat, acestia vor merge atat de departe incat sa-si vada obiectivele implinite. Sau doar pentru a vedea cum cedeaza o anumita persoana. Le place sa se bucure de suferinta altora.
  • Acestia nu au remuscari. Iti dai seama deja ca psihopatilor le vine foarte greu sa-si afiseze emotiile, doarece nu simt nici o vina sau vreo macinare de constiinta pentru ceea ce fac. Ori vor nega responsabilitatea pe care o au, ori vor da vina pe altii, de cele mai multe ori.

Ceea ce mai reprezinta un factor important in gama acelor trasaturi de caracter ale psihopatilor este faptul ca sunt destul de fermecatori la inceput. Stiu cum sa se faca placuti, chiar daca nu o fac pentru binele altora. O fac tot pentru a obtine ceea ce isi doresc ei.

Sursa foto: Pexels.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!