Site Overlay

Cum ne ajuta natura inconjuratoare. Și de ce sa o respectam

Natura nu ne ajuta doar prin faptul ca ne ofera un loc in care sa traim, aer de respirat, apa proaspata pentru supravietuire si alimente naturale pentru o sanatate excelenta. Natura inconjuratoare ne mai ofera si animale de companie, animale exotice de care sa ne minunam si plante frumoase cu care sa ne improspatam locuintele.

Natura este mai mult decat atat. Ea ne ofera totul, la o adica.

Dar, stiai ca pe langa aceste beneficii de sanatate indreptate catre om, natura inconjuratoare ne poate si salva in anumite moduri?

  • De exemplu, stridiile de pe fundul oceanelor si marilor nu sunt doar de ornament in flora subacvatica si nici nu sunt doar niste simple fructe de mare de consumat. Acestea ne salveaza viata fara sa ne dam seama. Stiai ca scoicile filtreaza apa din oceane sau mari datorita consumului lor de lucruri ce pot fi daunatoare pentru noi, oamenii?

Stridiile filtreaza nitrogenul care altfel ar putea sa faca ca anumite tipuri de alge toxice sa napadeasca marile si sa omoare pestii si orice alte creaturi care depind de oxigenul din apa. Asadar, prin simpla lor existenta, scoicile previn aparitia acestor evenimente mortale.

  • Un alt exemplu consta in viermii ce mananca plastic. Stii doar ca plasticul sta la baza poluarii lumii intregi. Stii, de asemenea, cat de mult ii ia acestui material sa se descompuna in mod natural. Insa, unele tipuri de viermi pot schimba aceste lucruri.

Larvele moliilor de ceara pot manca plasticul si il pot transforma in material organic. Acest lucru a fost descoperit de o chimista – Federica Bertocchini – din pura intamplare. Inca de atunci, s-au facut si alte studii legate de acest lucru si s-a dovedit faptul ca acesti viermi pot consuma plasticul fara efecte secundare pentru viata lor.

Sursa foto: Pexels.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!