Site Overlay

Cum ne ajutam de carti sa ne cucerim partenerii de viata. Cateva avantaje

Fiecare dintre noi stie ca cititul este foarte important, ba chiar vital in viata noastra(desi nu fiecare dintre noi are o pasiune pentru carti). Si chiar daca o persoana nu citeste pentru a impresiona pe altii, ci pentru a se cultiva pe sine, pentru a fi fericita si pentru a se delecta cu povesti frumoase, acest lucru se intampla inevitabil. 

Pentru ca citesti afli mai multe lucruri si obligatoriu cei din jur vor vedea in fata lor o persoana mai culta, mai inteligenta, mai creativa si mai empatica decat in cazul in care ar avea in fata o persoana necititoare.

Pont: In acest fel poti castiga inimi si starni pasiuni, mai ales daca si celalalt este atras de carti. Iar cand vrei sa cuceresti un tocilar carismatic si misterios, atunci nici ca va trebui sa te straduiesti prea mult, deoarece veti avea prea multe lucruri in comun ca atractia sa dispara. 

carti

Cum te ajuti de carti sa cuceresti pe cei din jur?

  • Citind diferite carti pe diferite teme(fictiune, non-fictiune, memorii, jurnale sau autobiografii) vei deveni mult mai empatic. Atunci vei fi un prieten mult mai bun, dar si un partener de viata de nadejde. Vei invata sa asculti mai bine si sa te pui in locul altora.
  • Citind, vei deveni mai carismatic si mai putin inchis in tine. Chiar daca esti o persoana introvertita, cartile te vor transforma intr-o persoana mai deschisa si mai sociabila. Te vei inveseli si vei avea un umor propriu care ii va da gata pe cei din jur.Daca vei intalni si pe acel cineva care este la fel de interesat de carti ca si tine, atunci iti vei fi intalnit partenerul perfect de viata. Sau cel putin pe acel cu care vei putea vorbi despre carti si literatura.
  • Citind, vei invata diferite limbaje, tipuri de scriituri si idei noi si creative pe care le vei putea pune chiar tu in aplicare atunci cand scrii. Daca nu esti scriitor, dar iti doresti sa iti imbunatatesti metodele de writing in orice domeniu(blogging, scrisori, mailuri, statusuri sau chiar jurnale), poti invata atat de multe lucruri din cartile de tot felul.Te ajuta si ideea de a citi mai multe carti ale aceluiasi scriitor sau carti de la diferiti scriitori pentru a vedea ce tip de scriitura ti se potriveste mai bine. Dar asta nu inseamna sa copii pe altii. Inseamna sa fii unic! Iar scrisorile de dragoste sau mesajele catre partenerul tau de viata vor fi mult mai pline de farmec si il vor cuceri pe loc.
  • Citind carti mai multe decat majoritatea celor din jur, vei putea atrage atentia mai multor potentiali parteneri decat fiind superficial si axat doar pe lucruri obisnuite si plictisitoare. Cititul te transforma intr-o persoana inteligenta si atenta, studioasa, dar nu boring. Pe deasupra, in ziua de azi, cititul este sexy si poate atrage complimente si discutii care mai de care mai interesante. Si de ce sa nu pornesti cu dreptul intr-o relatie?
  • Citind, poti invata din carti cum sa te comporti intr-o relatie, cum ar trebui sa fii si de ce sa te feresti daca te afli in situatii asemanatoare cu cele din literatura. Si daca esti deja intr-o relatie si partenerul tau citeste si el, atunci e miere, pentru ca amandoi va veti da silinta mai mult. Plus ca veti avea cu o pasiune in plus la comun. Uraaa!
  • Citind, nu vei mai fi ultimul intr-o discutie. Te vei putea implica si iti vei putea da cu parerea legat de ce se intampla in lumea literaturii sau intr-o anumita carte. Vei fi mult mai constient de tot ce se intampla in jurul tau si vei putea vorbi pe mai multe subiecte. Plus, asa vei putea intra in vorba cu acea persoana de care iti place si care citeste la fel de mult ca tine.
  • Citind, te vei putea conecta mult mai simplu cu cei din jur. Este iarasi un avantaj daca esti introvertit si vrei sa iesi din carapacea ta. Asa, dupa lectura, iti poti da cu parerea, poti discuta si argumenta anumite lucruri in cluburi de literatura, pe forumuri, grupuri de lectura si chiar fata in fata.Iti vei face cunostinte la fel de pasionate ca si tine iar viata va deveni mai frumoasa si mai luminoasa. Plus ca in cadrul discutiilor de genul poti intalni si acea persoana care sa devina interesata de tine, asa cum este interesata de o anumita carte.

Este evident ca cititul poate aduce multe avantaje celui care este pasionat de asta, si motive sunt mai multe decat cele evidentiate mai sus. Daca vei avea norocul sa ai un partener de viata la fel ca tine, care apreciaza cartile si sunt o mare aventura pentru el, sau daca vei intalni pe cineva cu aceleasi gusturi literare ca si tine, atunci este o reteta de succes. 

Nu te ingrijora ca cititul te poate face sa pari tocilar sau inchis in tine. Din contra! Exista ceva care atrage foarte mult la o persoana iubitoare de carti iar a fi jumatatea unui astfel de cuplu este incredibil de cool. Vei fi mentinut mereu in priza. Uite doar la cuplul literar Anais Nin si Henry Miller!(Intr-adevar, ei au fost amanti, dar tot cuplu se numeste intr-un fel sau altul).

Citeste si bucura-te de fiecare moment din viata ta alaturi de partener. Viata nici ca poate fi mai frumoasa pentru cuplurile cititoare!

Sursa foto: Pexels

~ Kisses

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!