Site Overlay

Demisia este cel mai bun lucru care ti se poate intampla!

De ce uneori demisia este cel mai bun lucru care ti se poate intampla in viata? Pentru ca poti deveni atat de pesimist si deprimat din cauza jobului tau si a oamenilor de acolo incat nu ti se mai pare nimic satisfacator la a munci zi de zi in mediul acela. Si nu numai de asta.

Demisia poate fi cel mai bun lucru din viata ta in mai multe cazuri.

Care sunt situatiile cheie in care ar trebui sa iei o asemenea decizie legat de locul tau de munca actual?

1. Nu este cu putinta sa avansezi din functia pe care o detii in momentul de fata

demisia

Oamenii nu muncesc doar ca sa faca bani si sa se intretina sau ca sa aiba un loc in care sa se duca zilnic. Majoritatea fac asta pentru ca doresc sa se simta impliniti din punct de vedere profesional si isi doresc sa invete cat mai multe lucruri, care sa ii duca la un moment dat la pozitii si mai inalte la locul de munca. Aproape nimeni nu isi doreste “sa fie lipit” de acelasi job pe care il are de cand s-a inrolat in campul de munca.

Fiecare persoana ambitioasa si dornica de dezvoltare profesionala va cauta sa avanseze in functie incetul cu incetul. Iar daca asta nu este posibil, mai ales daca se comunica asta superiorilor  si nu se schimba nimic, singura solutie este demisia. Si nu va fi o demisie rusinoasa pentru angajat, ci din contra – va fi pentru angajator. 

2. Nu inveti nimic nou si esti prins intr-o rutina plictisitoare si fara iesire

demisia

Chiar este foarte simplu sa iti dai demisia si sa doresti sa pleci de la locul de munca actual daca ceea ce faci acolo nu te ajuta cu nimic in viata, nu iti imbunatateste cunostintele si nici nu te provoaca intr-un fel.

Mai ales daca in postul pe care il ocupi nu iti folosesti nici macar cunostintele deja avute, dar nici nu dezvolti altele noi, atunci este o situatie din care trebuie sa iesi urgent. Nu iti spun eu asta, vei simti tu asta, de unul singur. Singura solutie este sa iti dai demisia si sa iti incerci talentul in alta parte. 

3. Te simti nesigur pe tine, mediul de lucru este instabil iar colegii iti inrautatesc situatia, in loc sa o lumineze

demisia

Se poate intampla sa lucrezi undeva unde nu esti respectat, unde nu ti se recunosc meritele, un loc in care colegii sunt invidiosi si nu fac decat sa barfeasca, un loc in care oamenii sunt avansati din alte criterii decat cele profesionale si asa mai departe. Se poate sa lucrezi intr-un mediu in care nu te simti in siguranta, care este in ilegalitate sau in care nu ti se respecta programul de lucru si nu ti se acorda salariul atunci cand trebuie.

Trebuie sa iesi cat mai rapid dintr-o asemenea situatie negativa, caci altfel risti sa iti transformi viata intr-un cosmar. Tot ceea ce tine de locul de munca poate afecta viata personala, starea ta emotionala si relatiile cu cei din jur. Da-ti demisia fara nici o remuscare caci nimic bun nu te asteapta in continuare la locul de munca actual. 

Oricare dintre aceste 3 situatii negative legate de locul de munca iti poate influenta decizia de a-ti da demisia si de a renunta la jobul actual. Bineinteles ca motive de a-ti da demisia sunt mai multe, insa fiecare dintre noi detine, pana la urma, secretul fericirii sale si a dezvoltarii profesionale mult asteptate.

Tu care crezi ca este cel mai bun motiv pentru care sa iti dai demisia si sa nu te mai uiti in urma la mediul de lucru sau la firma la care ai fost angajat?

Sursa foto: Pexels.com

~ Kisses

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!