Site Overlay

Cele 7 tipuri de socri care te pot scoate din sarite. Ai tai cum sunt?

Soacra soacra poama acra!” Unii dintre noi ne putem regasi in aceasta fraza, iar altii dintre noi nici nu am avut de ce sa ne legam de ea vreodata. Asta pentru ca ne intelegem de minune cu socrii si cu rudele prin alianta. Dar stiai ca sunt si tipuri de socri cumpliti?

Insa, in aceasta postare nu este vorba despre persoanele care se inteleg bine cu soacra si socrul si se au ca prietenii(sau cel putin ca a doua pereche de parinti), ci despre persoanele care stiu ca ceva nu este in regula cu parintii partenerului de viata.

Este vorba mai exact chiar despre unele tipologii de socri care pot scoate din sarite pana si pe cel mai calm om din lume.

Uite care sunt cele 7 tipuri de socri ce te pot enerva la culme si iti pot strica casnicia din orice nimic

Tipul I: Socrii care nu respecta limitele si intimitatea

tipuri de socri
Sursa foto: pexels.com

A avea intimitate si anumite limite intr-o relatie este un lucru sfant, de care trebuie sa tina cont nu doar cei doi soti, ci si socrii acestora. Insa, se pare ca acest tip de socri nu respecta deloc viata privata a “copiilor” lor. Ii suna des chiar si la ore tarzii, vin la ei acasa fara a anunta din timp, dau din casa cele mai jenante detalii despre viata de cuplu a “copiilor” lor, fara sa le pese ca acestia sau alte persoane straine sunt de fata.

Daca le spui “nu”, ei nu vor intelege ca ai nevoie de intimitate in casnicia voastra si ca tocmai ei pot duce la ruperea acesteia. Cine stie, poate ca pana la urma chiar asta isi doresc, nu-i asa?

Tipul II: Tipuri de socri care vor sa iti controleze viata

tipuri de socri
Sursa foto: pixabay.com

In acest caz este vorba despre acei socri ce nu numai ca se baga mereu in viata copilului lor(partenerul tau de viata), ci isi doresc sa stie totul despre tine, sa te determine sa faci una sau alta si chiar se baga in felul in care iti educi copiii sau in deciziile voastre de cuplu.

Acesta este, poate, unul dintre cele mai enervante tipuri de socri dintre toate care pot exista. Se baga in viata profesionala a partenerului de viata, incercand sa “il ajute” in cariera, ii dau inca bani pentru a-si rezolva problemele financiare si incearca sa ii spuna cum sa isi stapaneasca copiii sau cum sa se comporte cu sotul/sotia.

Tipul III: Socrii dependenti de partenerul tau de viata(copilul lor)

tipuri de socri
Sursa foto: pixabay.com

Acesti “parinti prin alianta” au fost mereu dependenti de copilul lor si inca mai sunt si in prezent. Pe tine te considera drept persoana care incearca sa il indeparteze pe copilul lor de la ei si asa mai departe. Sunt si instabili emotional, dorind sa fie pusi mereu pe primul loc in preferintele si timpul avut la dispozitie de copilul lor(partenerul tau de viata).

Tipul IV: Socrii care iti manipuleaza partenerul de viata

tipuri de socri
Sursa foto: pixabay.com

Copilul lor, odata casatorit, este doar o unealta pentru ca ei sa obtina ceea ce vor. Isi doresc sa petreaca tot timpul din lume cu copilul lor, cu nepotii, sa fie ajutati in continuare de partenerul tau de viata, etc. Pentru acest tip de socri nu exista nora sau ginere multumit, deoarece ei vor face tot ce le sta in putinta ca sa il manipuleze pe copilul lor, pentru a obtine tot ceea ce au nevoie.

Iar pentru asta nu se vor da in laturi sa te santajeze emotional, sa minta, sa sustina ca nu ii mai iubesti sau ca nu iti pasa de soarta lor. Ba chiar vor ajunge sa si mituiasca pe cei mici sau sa insele in vreun fel pe copilul lor ca sa aiba ce isi doresc.

Tipul V: Tipuri de socri “Familia ta este familia noastra”

tipuri de socri
Sursa foto: pixabay.com

Acesti socri nu stiu ce inseamna definitia casniciei si se refera la familia ta ca la familia lor, intr-un intreg mare si fericit. Desi nu este deloc asa, ei continua sa isi traiasca viata ca si cum copilul lor, odata casatorit, nu ar fi parasit vreodata “cuibul”.

Doresc sa stie tot, sa stati in aceeasi casa si sa va comportati ca o mare si fericita familie. Se asteapta ca odata cu mariajul vostru, sa nu plecati la casa voastra, ci sa ramaneti cu ei si sa largiti conceptul de “familie fericita”, cu care se to mint ani de-a randul.

Tipul VI: Socrii narcisisti

tipuri de socri
Sursa foto: pexels.com

A fi casatorit cu copilul unor socri narcisisti este ca si cum ai trai tot timpul cu ei si ca si cum ei ar fi centrul universului. Socrii narcisisti isi vad copiii ca o sursa continua de a se lauda cu importanta lor si ceea ce au facut ei pentru omenire. Nu se vor da in laturi nici din a-si prelua toate felicitarile pentru succesul copilului lor, deoarece ei l-au facut, l-au crescut si i-au oferit o educatie.

Acest tip de socri te vor considera pe tine vinovat ca ai luat de langa ei sursa cea mai grozava prin care ego-ul lor ar fi hranit incontinuu. Pentru ei, tu nu vei fi bun niciodata si te vor cicali intruna ca fiul sau fiica lor merita mai mult.

Tipul VII: Tipuri de socri care critica tot timpul

tipuri de socri
Sursa foto: pixabay.com

Dintre toate aceste 7 tipuri de socri care te pot scoate din sarite, acesta este cel mai rau caz: socrii care critica intruna si iti zdruncina nervii. Tocmai aceasta rautate permanenta a lor va poate distruge casatoria, de aceea trebuie sa le spui verde in fata ceea ce crezi si sa incerci sa te stabilesti cu sotul sau sotia undeva departe de locul in care traiesc ei. Este cel mai bine!

Acesti socri rai nu numai ca te vor critica pe tine ca partener de viata copilului lor, ci ti-o vor spune si tie direct sau mai pe ocolite. Ideea este ca nu vei scapa niciodata din gura lor, pana cand nu le vei aduce luna de pe cer sau pana cand nu te vei desparti de copilul lor.

Pot sa iti critice felul de a te imbraca, comportamentul, mancarea, jobul, faptul ca nu esti suficient de bun/a pentru copilul lor sau chiar si felul in care iti cresti copiii. Este una dintre cele mai rele cazuri de socri cu care te poti intalni in aceasta viata.

Ce trebuie sa faci in oricare dintre aceste cazuri?

Nu te da in laturi niciodata din a vorbi cu partenerul tau de viata despre comportamentul lor, dar incearca sa nu para ca ii critici la randul tau, pentru ca el sau ea se va simti prins la mijloc.

Comunicarea este baza si daca intr-adevar va iubiti si tineti la mariajul vostru, veti vorbi amandoi cu socrii sau va veti stabili undeva departe de toata familia enervanta, pana cand socrii nu isi vor recunoaste vina si vor dori sa va impacati, nemaibagandu-se in treburile voastre.

La urma urmei, odata ce va casatoriti inseamna ca sunteti si adulti si ati stabilit sa va formati propria familie!

Este greu, dar cu siguranta o mare parte dintre noi s-a confruntat cu asemenea situatii in viata. Tu ce fel de socri ai?

~ Kisses

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!