Site Overlay

Casa curata tot timpul. Cateva ponturi ca sa o mentii asa

Cea mai mare groaza a ta este ca va pica cineva neanuntat la usa ta si va trebui sa il primesti intr-o casa dezordonata si plina de mizerie. Cosmarul acesta apare mai ales in cazul celor obsedati de curatenie. Cei care nu stau deloc si incearca sa faca in fiecare minut cate ceva astfel incat sa aiba casa curata si foarte bine organizata. 

Nu este rau nici asa, insa acesti oameni se numesc perfectionisti si nu sunt nici ei cu toate tiglele pe casa, daca ma intrebi pe mine. Este suficient sa ai o casa curata si improspatata, insa nu totul trebuie sa sclipeasca si sa arate ca in revistele de design interior.

Cel mai bun lucru ca o locuinta sa arate bine si sa poata intampina pe toata lumea in cea mai buna conditie este ca toti locuitorii ei sa slujeasca in ordonarea si curatarea ei. Si asta nu o singura data si gata. Ci este nevoie ca spiritul ordinii si al disciplinei ca o casa intreaga sa arate bine mereu sau de cel putin doua zile pe saptamana in care sa se faca o curatenie buna.

Nu este bine nici sa exagerezi si nici sa lasi totul de izbeliste pana cand gunoiul se va aduna pana la tavan. 

Ia vezi ce poti face bine ca sa iti mentii casa curata tot timpul:

 1. Servetele umede pentru mobila

  Cumpara cateva pachete mari de servetele umede pentru mobila si foloseste-le atunci cand stergi praful de prin casa. Nu numai ca vor absorbi mizeria si particulele de praf, dar vor si improspata locuinta ta pe masura ce treci dintr-o camera in alta.

 2. Covorase si presuri. Casa curata se tine

  Cumpara, de asemenea, si cateva presuri si covorase inguste pentru anumite puncte cheie din casa ta. Pune unul la usa de la intrare ca sa va stergeti pe picioare bine inainte de a intra in casa si de a murdari pardoseala. De asemenea, pune si in baie, in fata cazii, a WC-ului si a chiuvetei covorase moi si absorbante care sa retina apa imediat ce iesi din dus.

 3. Organizarea lucrurilor din casa si aruncarea a ceea ce nu mai este util

  Asa cum se intampla cu oamenii din viata ta cand trebuie sa te ai instrainezi de unii dintre ei, asa fa si cu lucrurile care nu-ti mai folosesc de prin casa. Nu mai zi ca asta iti trebuie pentru ceva si aia pentru altceva. Daca nu are un scop anume, arunca un lucru sau daca poate fi folosit de altii, du-l la ajutoare.

 4. Pune rufele murdare in cos si cand acesta se umple, du-le la spalat

  Fa asa sau pune rufele murdare in cuva masinii de spalat si de indata ce se umple, pune detergent si porneste masina ca sa scapi de grija spalarii hainelor si lenjeriilor utilizate.

 5. Curata dupa tine imediat ce ai facut mizerie

  Cel mai simplu mod de a mentine casa curata este de a curata dupa tine de indata ce ai facut mizerie. In bucatarie, la baie, pe hol sau in dormitor, apuca-te de sters si de dat cu aspiratorul daca ai scapat ceva. Iar daca dimineata ai lasat camera in dezordine, pentru ca nu stiai cu ce sa te imbraci, cand te intorci acasa ai grija sa pui totul la locul sau.

 6. O zi pe saptamana pentru o casa curata

  De obicei sambata, dar poate fi si in timpul saptamanii, miercuri, iti poti face mai mult timp ca sa aranjezi, sa cureti si sa ordonezi mai bine toate incaperile din locuinta ta.

Ei, ce zici, te ajuta aceste sfaturi? Cunosti si alte solutii pentru a mentine casa curata tot timpul? 

Daca da, zi si mie, nu te sfii!

Sursa foto: pexels.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!