Site Overlay

6 profesii neobisnuite care iti pot aduce multi bani

Please follow and like us:

 

Chiar daca mergem la scoala si ne plac anumite materii, apoi ne indreptam catre un anumit profil la liceu care credem ca ni se potriveste si mai apoi dam la facultate in cadrul unei specializari care ne pasioneaza, nu toti cei care fac studii intr-un anumit sens vor si ajunge sa practice o meserie ce are legatura cu asta. 

Eu, de exemplu, am studiat Comunicare si PR, dar nu pot zice ca am practicat pe aceasta nisa vreodata in viata mea. Desi, daca scrisul se poate incadra in asta, atunci se poate sa nu ma fi indepartat prea tare de specializarea pe care am obtinut-o in urma facultatii.

Dar, in continuare, iti voi spune despre cateva meserii misto, si totusi neobisnuite, despre care se poate sau nu sa fi auzit in viata ta, si banii multi pe care ii poti face de pe urma practicarii acestora. 

 

          1. Scufundator dupa mingi de golf

Poate vei rade sau poate vei crede ca glumesc, dar chiar exista asemenea meserii in lume si chiar sunt platite super bine. Stii ca pana si cei mai talentati jucatori de golf pot rata si in schimb da mingiutele in apa unui lac sau a unui canal care se afla prin preajma terenului pe care joaca.

Pentru asta exista scufundatori, ca sa nu le spunem chiar scafandri, specializati care se afunda in apa in misiunea de a colecta toate acele mingi de golf care ajung cumva acolo.

Un asemenea job este platit chiar cu 50.000 de dolari in mod anual, dar se poate ajunge si la 100.000 de dolari in cazul celor mai bine vazuti asemenea scufundatori din lume. Tare nu?

          2. Somelier

Daca mereu ai avut un simt al gustului foarte rafinat si ai preferat intotdeauna un pahar bun de vin bordo in locul berii, a deveni somelier ar putea fi jobul perfect pentru tine, indiferent de studiile pe care le-ai urmat.

Un somelier lucreaza in domeniul restaurantelor din intreaga lume, asistand clientii in alegerea celei mai bune sticle de vin care sa mearga cu mancarea pe care au ales-o. Poti deveni un somelier adevarat cu diploma in urma unui curs de sase luni sau mai mult iar daca vei fi bun in domeniul tau, poti castiga pana la 80.000 de dolari pe an.

         3. Jucator de poker

Nici nu este de mirare ca o asemenea pasiune iti poate furniza bani frumosi, dar poate fi mai mult decat o pasiune si se poate transforma intr-o meserie de toata frumusetea, mai ales daca te si pricepi.

Poti juca online si poti deveni un jucator de poker profesionist care castiga si 1 milion de dolari dintr-un singur foc.

         4. Examinator in parcuri de distractii

Sau mai bine zis tester, ca sa fie pe intelesul tuturor. Adica ceea ce ar trebui sa faci este sa testezi nenumarate jocuri si tobogane de apa sau masinute si trenulete in diferite parcuri de distractii din intreaga lume.

Se poate castiga pana la 35.000 de dolari pe an si calatorii moca in toata lumea.

Asta da meserie, insa si riscurile sunt pe masura cateodata!

         5. Om responsabil cu intretinerea si curatarea ecranelor din cinematografe

Asa ceva nu stiu daca ai mai intalnit. Poate te gandeai ca exista o solutie anume care era aplicata acestor ecrane gigantice pentru a le curata sau poate te-ai gandit ca acestea se spala si se intretin singure. Ei bine, nu este asa.

Si aici este nevoie de un profesionist responsabil cu intretinerea si curatarea ecranelor din salile de cinema. Acesti oameni din domeniul curateniei pot primi pana la 45.000 de dolari anual.

Si se mai spune ca cei care lucreaza in curatenie au o meserie josnica.

         6. Tester pentru jocuri video

Daca asta nu este pasiune pura transformata in meserie pentru cei iubitori de jocuri video, atunci nimic nu mai este. Cei mai multi copii cresc cu ideea ca atunci cand vor fi mari isi vor cumpara toate jocurile video posibile si vor sta toata ziua acasa in fata televizoarelor sau calculatoarelor butonand si fiind in competitie cu altii.

Dar pentru unii dintre acestia, visele chiar se transforma in realitate. Multe companii mari din ziua de azi, cum ar fi Microsoft, Sony sau Apple, au nevoie de gameri inraiti care sa le testeze produsele inainte de a aparea pe piata.

Si treaba asta chiar este banoasa, de vreme ce se castiga pana la 12 sau 18 dolari pe ora, asta insemnand un total de pana la 35.000 sau 50.000 de dolari pe an.

Asta da viata!

Sursa foto: pexels.com

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up

You like what you read? Then share it worldwide!