Site Overlay

Cum arata acel lider care doresti sa te conduca. Trasaturi semnificative

Un lider este cel care te conduce intr-o directie dorita de amandoi si nu este un sef care doreste sa te conduca doar intr-o singura directie, care i-ar face bine numai lui. Un lider adevarat te cunoaste si iti stie potentialul, si chiar daca nu dai dovada de el la maxim in momentul de fata, TE AJUTA sa il descoperi si sa te ajuti pe tine insuti mai intai.

Un lider nu cauta sa te forteze sa faci ceva ce nu vrei sau sa faci ceva ce crezi ca nu ti se potriveste. Dimpotriva, gaseste acele lucruri care sunt speciale pentru tine, pentru care ai o pasiune si te ajuta sa le cultivi.

Un lider adevarat nu cauta sa iti faci munca pentru a-l ajuta doar pe el sa aiba mai multi bani, succes sau recunoastere. Din contra, acel om te ajuta si te indeamna sa te dezvolti tu insuti mai intai si sa descoperi ceea ce iti place sa faci, astfel incat munca sa nu mai fie considerata munca, ci placere pura. Iar din asta vei avea mai mult de castigat tu, pe langa foloasele pe care le trage firma lui.

Un lider bun iti poate vedea potentialul, chiar daca nu ai experienta sau chiar daca nici tu nu stii prea bine la ce te pricepi cu adevarat. Vorbeste cu tine, te asculta si isi da seama care este abilitatea ta ce te diferentiaza de restul.

Un lider adevarat este puternic si se impune in fata ta, dar fara a fi neaparat dur cu tine. Stie cum sa iti vorbeasca si sa se impuna fara a se face detestat sau sa para superior in fata ta.

Un lider bun este mereu pozitiv, vede partea plina a paharului, si isi incurajeaza membrii echipei sa lucreze in continuare, aratandu-le de ce se merita asta si care sunt satisfactiile. Acesta inspira deseori oamenii cu care intra in contact sa se dezvolte si sa isi implineasca visele.

De asemenea, un lider adevarat sarbatoreste succesul alaturi de oamenii sai cu care lucreaza sau care lucreaza pentru el. Nu este egoist si nici nu se bucura in sinea lui de marile bucurii de pe urma muncii de echipa. Lauda, premiaza si fidelizeaza pe cei care l-au ajutat in tot procesul si indeamna la mai mult.

Un lider carismatic este mereu deschis la comunicare si este foarte transparent in ceea ce priveste ceea ce are in minte pentru succesul firmei sale, dar si al angajatilor sai ca un intreg.

Un lider cu adevarat respectat si valoros isi ia responsabilitatea pentru succesul, dar si pentru insuccesul echipei sale. Pentru ca el este cel din frunte, este normal sa aiba de-a face cu orice situatie pozitiva sau negativa ar succede din munca echipei. Prin urmare, este ca un PR al echipei sale si iese in fata indiferent de rezultate.

Un lider bun stie ce si cui sa ii delege o sarcina. Pentru ca isi cunoaste echipa si tot ceea ce tine de fiecare om al sau, da la fiecare in parte sarcini care i se potrivesc si nu incurca pe nimeni.

Un lider bun asculta mai mult decat vorbeste. Este vital acest lucru. Si asta este principala sa calitate fata de un angajator care este doar sef, fara a fi lider echipei sale.

Un lider innascut isi conduce membrii echipei catre o cauza anume si nu catre o promovare neaparat. Desi, undeva in acest proces, este foarte probabil ca angajatii sa isi indeplineasca si unele dorinte personale sau profesionale, tocmai datorita bunelor intentii ale liderului.

Un lider cu adevarat bun va face toate astea si va ramane fidel oamenilor alaturi de care lucreaza, ascultandu-le dorintele, felicitandu-i si incurajandu-i si oferindu-le de fiecare data traininguri si posibilitatea de a avansa fiecare pe nisa sa.

Asa arata imaginea unui lider care doresti sa te conduca!

Sursa foto: pexels.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!