Site Overlay

Produse alimentare au fost create din greseala. Te prinzi care sunt?

Please follow and like us:

Ni se intampla des sa ne ciocnim unii de altii, sa ne calcam pe picioare, sa spunem aceleasi lucruri in acelasi timp sau sa facem anumite combinatii de lucruri despre care nu credem ca pot avea vreun efect asupra vietii. Insa, mare greseala de gandire! Cele mai multe lucruri pe care am ajuns sa le indragim si fara de care sa nu mai putem sa ne descurcam in ziua de azi au fost create la intamplare, din greseala si fara intentie. Ca sa vezi ca astfel sunt inventate cele mai tari lucruri si servicii cunoscute si populare azi. Ba chiar si produse alimentare despre care nu aveai idee.

Tu stiai care sunt povestile care au dat viata celor mai adorate feluri de mancare sau produse alimentare in ziua de azi?

Vezi cum s-a ajuns la aparitia pe piata dulciurilor a prajiturelelor americane “chocolate chip cookies“, a conurilor din napolitana ale inghetatelor atat de iubite pe timp de vara sau la crearea crocantelor ravioli prajite.

  • Prajituri americane “chocolate chip cookies”

Inainte de anul 1930, aceste prajituri cu fulgi de ciocolata nu erau deloc atat de populare si adorate ca in ziua de azi.

Cine a pornit aceasta revolutie a prajiturilor specific americane a fost o femeie – Ruth Wakefield – care a incercat sa faca prajiturile de ciocolata cu bucatele de ciocolata semi-dulce Nestle, gandindu-se ca acestea se vor topi la fel cum o facea ciocolata pe care o folosea de obicei in acest sens.

Insa, in loc sa se topeasca, bucatelele de ciocolata au ramas asa crocante, creand astfel reteta straveche a prajiturelelor cu fulgi de ciocolata pe care le mancam in ziua de azi cu atat pofta.

  • Conuri de napolitana pentru inghetata – produse alimentare dulci

Ernest Hamwi era un vanzator ambulant sirian de produse alimentare de patiserie din foi numite zalafia care isi facea treaba, in timp ce un vecin de-al sau care vindea inghetata a ramas fara cupele in care isi vindea pretiosul dulce.

Atunci, sirianul vazand dilema colegului sau s-a decis sa isi modeleze produsele de patiserie in forma de con care ar putea tine inghetata inauntru, o solutie inovatoare care a ajuns prin a-i imbina afacerea cu cea a persoanei ce vindea inghetata.

Astfel, conul din napolitana sau din foi a ajuns sa fie foarte popular si a salvat acea zi si urmatoarele zile de vanzare ale tuturor magazinelor de inghetata din toate timpurile, de dupa ce a gasit el cel mai bun inlocuitor pentru cupele obisnuite.

  • Ravioli prajite – produse alimentare iubite

Si ravioli prajite au o istorie interesanta si de asemenea demna de a fi auzita. In anul 1949, intr-un restaurant, un chef pe nume Fritz a hotarat sa se racoreasca cu un pic de vin in timpul programului de munca. Incercand apoi sa faca mai multe lucruri deodata, bucatarul a scapat niste ravioli intr-o friteuza in loc de a le coace la cuptor sau a le praji in tigaie.

In loc sa le arunce totusi pe cele puse in friteuza, proprietara restaurantului a hotarat sa acopere pastele umplute prajite in parmezan si le-a trimis astfel spre servire. Rezultatul a fost unul magnific, deoarece a dus la cel mai simbolic fel de mancare din orasul St. Louis si nu numai.

Tu ce povesti curioase stii despre aparitia pe piata a unor produse alimentare mai mult sau mai putin cunoscute in ziua de azi? 

Sursa foto: pexels.com

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up

You like what you read? Then share it worldwide!