Site Overlay

Ce ingrediente dau aroma si savoare bunatatilor de pe masa de Paste

Pastele este sarbatoarea cea mai asteptata din an, dupa Craciun. Saptamanile de post dinainte de Inviere sunt un prilej grozav de a ne curata trupurile si sufletele. Insa, dupa atat amar de timp in care nu punem gura pe nimic ce ne face probabil cu adevarat placere, gandul la masa de Paste parca ne face asteptarea mai usoara. Iar cand incepem deja cumparaturile si pregatirile, cand ne consultam in sfarsit caietele de retete cu mancaruri speciale, ne simtim deja in prag de mare sarbatoare.

Pe langa friptura de miel, drobul cel bun, ouale vopsite frumos si incondeiate, sarmale si ciorba aromata cu taitei de casa, am pregatit si bunatatile cele mai asteptate de toata lumea: cozonaci si pasca.

Dar ce ingrediente anume dau savoare si aroma bunatatilor de pe masa de Paste?

  1. Stafide

Nu se poate sa prepari o pasca buna-buna si aromata, fara a presara in crema de branza si o mana de stafide usor inmuiate inainte de esenta de rom. Stafidele brune sunt cele mai savuroase fructe uscate pe care le poti folosi la mancarurile tale speciale. In plus, contin fibre, vitamine, fier, potasiu si magneziu.

  1. Susan si mac

Pentru cozonacii tai aurii sau pentru colacii pe care ii faci in casa pentru masa de Paste, nu uita de semintele de mac si de susan perfecte pentru decorarea acestor bunatati pascale. Si aceste seminte crocante cu gust specific sunt bogate in minerale si vitamine necesare organismului tau. Iar produsele derivate din susan, precum uleiul sau faina, sunt si ele benefice sanatatii si pot fi niste inlocuitori perfecti pentru alimentele pe care le folosim de obicei.

  1. Ulei de cocos

In loc de uleiul obisnuit si chiar de unt, poti folosi cu cea mai mare incredere uleiul aromat si fin de cocos pentru pregatirea dulciurilor de Paste. Un asemenea produs extra virgin, ecologic, presat la rece, este potrivit a fi folosit atat pentru prajit, cat si pentru cele mai dichisite deserturi sau copturi aromate. In plus, poti folosi ulei de cocos pentru a intinde usor aluatul, dar si pentru a gresa tavile de copt.

  1. Zahar brut pentru dulciurile de la masa de Paste

Pentru ca nu contine nici coloranti si nici aditivi alimentari, zaharul brut este cel mai bun indulcitor pentru bunatatile preparate cu grija si spor de Paste. Pentru ca atat pentru cozonac, cat si pentru cremele pastii ai nevoie de mult zahar, ai face bine sa alegi ceva de calitate superioara. Asta va avea grija atat de inima ta, cat si de aspectul tau fizic(deoarece se stie ca in marile sarbatori masa este bogata, tindem sa luam si ceva in plus in greutate daca nu acordam atentie ingredientelor si masurii).

  1. Orez

Daca vrei sa faci o pasca delicioasa pentru masa de sarbatoare, in afara de stafide, branza, smantana si poate ciocolata, ai nevoie si de un orez bun. Pasca de orez este un desert traditional de acum si nu va iesi niciodata din moda dulciurilor de Paste. De aceea, ca sa iti iasa perfect, ai grija sa ai la indemana un orez prefiert de calitate.

  1. Miere de albine

Stii ca in loc de zahar mai poti folosi si mierea de albine drept indulcitor pentru deserturile tale favorite? In plus, nici nu vei avea nevoie de o cantitate prea mare, asta pentru ca mierea poliflora de albine este concentrata si contine minerale si vitamine primite cu bratele deschise de organism. Iar daca nu o folosesti in loc de zahar, o poti utiliza ca sa ungi frumos cozonacii sau colaceii pe care ii coci pentru la biserica. Mierea nu da doar gust bun si aroma placuta, ci ofera si un aspect estetic special copturilor tale.

  1. Pudra de roscove

Un inlocuitor perfect al pudrei de cacao este pudra de roscove. Aceste doua ingrediente sunt foarte asemanatoare la culoare si gust, doar ca roscovele contin antioxidanti perfecti pentru sanatate. In afara de adaugarea pudrei de roscove in lapte, la budinci, bauturi si prajituri, o poti folosi ca sa faci crema aceea fabuloasa cu nuca si rahat pentru cozonacii tai pufosi si gustosi. Pudra aceasta este un super aliment cu gust dulce, aroma puternica si ce este mai inedit, nu contine cofeina. De aceea este indicata a fi folosita si pentru bauturile dulci oferite copiilor mici, asta spre deosebire de pudra de cacao obisnuita.

  1. Masa de Paste cu nuca macinata in cozonaci pufosi

Nu exista dulce de sarbatoare fara un pic de nuca macinata. In cozonacii buni ai bunicii, in ruladele aromate cu nuca, in cornuletele fragede din aluat, dar si in crema de bezea pentru pasca vei gasi un ingredient care da savoare si invita pofticiosii la degustat. Nuca este un aliment natural numai bun de folosit la prajituri si la tot felul de deserturi minunate.

Poate fi folosita usor zdrobita in bilute si rulade cu biscuiti, macinata pentru cozonac si pasca sau intreaga pentru decorul bunatatilor de Paste. Dupa ce ai uns cu miere cozonacii bine crescuti si pufosi proaspat scosi din cuptor, aplica si cativa mieji de nuca uscata pentru un aspect si mai pofticios.

Cozonacii doldora de nuca, cacao si rahat, pastile cu branza, smantana si orez, cornuletele fragede si checurile in doua culori sunt cele mai populare preparate dulci care se gasesc pe masa de Paste a fiecarui roman. Dar ceea ce garanteaza reusita bunatatilor pascale din fiecare an sunt ingredientele naturale fara de care nici o gospodina nu ar fi apreciata pentru efort.

Voi ce ati folosit pentru prepararea dulciurilor traditionale de pe masa de Paste?

Zile senine si pline de soare primavaratic sa aveti!

Sursa foto: galerie personala

Kisses, 

~ Oana M. 

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!