Site Overlay

Metode eficiente de convingere a copiilor sa te ajute prin casa

Copiii au multa energie, fac o gramada de nazbatii si au si multe talente ascunse. Dar printre cele mai enervante trasaturi de caracter ale lor se numara lenea sau nepasarea atunci cand vine vorba despre a te ajuta prin casa. Ai nevoie cu siguranta de cateva metode eficiente de convingere a copiilor sa faca cate ceva, daca acesta este cazul si la tine.

Dar cum sa ii faci sa te ajute in gospodarie, in bucatarie, la cumparaturi sau prin gradina? Ei de obicei se joaca in toate felurile, fie pe afara, fie in camera lor prin casa, fie la calculator sau la tableta. Asadar, ai un avantaj. Stii ce anume le place si ce anume nu le place sa faca.

Gandeste-te! Daca ai transforma sarcinile de munca in ceva distractiv de facut , vei avea mai mult succes in a-ti convinge copiii sa faca ce au de facut.

Iar in acest caz ai nevoie de aceste metode eficiente de convingere a copiilor sa te ajute prin casa!

Ia aminte si aplica-le si tu.

  • Atunci cand i-ai desemnat sa faca curatenie sau ordine intr-o anumita incapere din casa(in functie de varsta, evident), fa-le treaba mai usoara si organizata. Cum? Pune toate materialele necesare dereticarii unui loc intr-un singur suport pentru asa ceva. De exemplu, pentru dormitor, aduna intr-un cosulet carpe de praf, solutie de sters praful si mobila, perie de scame pentru covor, o mini matura si faras pentru adunatul mizeriei si eventual un pamatuf pentru a aduna praful din zonele mai inalte ale camerei.
  • Prinde pe frigider anumite carduri cu numele copiilor tai si pune-i sa bifeze cate un numar pe rand, in functie de cata treaba au facut prin casa sau in functie de o anumita perioada de timp. La finalul bifarii tuturor punctelor de pe card, vor primi o surpriza binemeritata.

Tu ce metode eficiente de convingere a copiilor aplici in familia ta?

Sursa foto: Pexels

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!